reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Oj nie było mnie tu troszke. Dziewczyny rozpisałyscie sie i widzę,ze nie tylko u mnie ciagle coś się dzieje. Jeszcze kilka tygodni temu narzekałam na pogode, choroby i brak zajęcia. Nawet mówiłam do mojego P. ze bierze mnie depresja. A teraz naprawde mam tyle na głowie,ze na depresje nie ma czasu :-). Starszy ma basen, próbujemy nauczyć się modlitw po angielsku. Zaczęliśmy regularnie chodzic do koscioła. przyznaję wczesniej miałam jakieś wymówki i nie chciałam zabierac chłopców bo strasznie rozrabiają, no ale przeciez w koncu muszą się nauczyc,jak należy zachowywac się w kościele. nie chcę z dzieci na siłe robic swietych, ale mój straszy wielu rzeczy nie rozumie-jeśli chodzi o religie, a i mi kiepsko idzie tłumaczenie rzeczy zwiazanych z wiarą. A jakby nie było to komunia już w przyszłym roku.
Wzięłam się ostro za naukę jazdy, bo ile można podziwiac auto na parkingu a wszędzie chodzic na nogach, dodatkowo intensywnie poszukuje szkoły angielskiego (takie wymogi od pani z socjala), przyznali mi jobseekera i tu moje zdziwienie w FAS, bo wiekszośc kursów dostepnych jest dla ludzi bezrobotnych od 12 miesiecy- dziwne to dla mnie, kursy powinny byc dla wszystkich bezrobotnych, którzy wykazuja chęci. Ja sama znam ludzi, którzy mają zasiłek dłuzej niz rok i ani myslą o pracy czy kursach.
W miedzy czasie męczyliśmy się z katarem, ja każdego dnia z ch.lernym bólem głowy(ale to juz norma), a jeszcze tez miałam wysypke.
Wichurko wspólczuję takiego zimna w pracy, ja ostatnio ciagle ogrzewanie na full w domu i nadal zimno.

Konczę bo się rozpisałam. Miłego dnia

reklama
Wichurko Swords ładne miejsce do mieszkania,ale jakie drogie!!!:confused2:
Asieńko_r nie,sufit nam naprawia firma na zlecenie managmentu,nie landlorda:sorry:Landlord za to centa nie zapłaci...Na temat malowania mieszkania on musi pomyśleć parę dni:szok::confused2::sorry:

Tichonku a to takie buty, myślałam, że już się landlord namyślił:)
Wichurko nauczysz się moment, no prania troszkę jest, ale o dziwo moja Ania w miarę czysta była, dopóki nie wprowadzałyśmy jedzonka innego niż mleczko

Tichonku ladne przeboje z landlordem :D A nie mozecie mu zagrozic, ze sie wyprowadzicie? ;) Moj landlord ostatnio sie nawet bardzo dobry zrobil ;) Oddal nam troche euro za te numery z popsutym grzejnikiem, co przez dwa tygodnie nie dzialala funkcja nocna, tylko w ciagu dnia musielismy go wlaczac... za klamke to od razu nam przelal pieniadze... normalnie szok :D
A co masz na mysli mowiac drogo - wynajem? Uslugi? Szkoly? Przedszkola?

Asienko
no jeszcze nie wiem co za chlopak mi rosnie w brzuszku - ale na pewno wiercipieta ;) wierci sie i wierci ;)

Priv, a zazwyczaj tak jest - najpierw sie marudzi na brak zajec, a potem na nadmiar ;) cholerne skrajnosci ;) po zlosci to dziala ;)

Ostatnia edycja:
Wichurka on wie,że my cały czas szukamy innego mieszkania,ale jak na razie nic nie znaleźliśmy i raczej nieprędko znajdziemy bo ceny mieszkań poszły w górę a ilość mieszkań w dół,więc jesteśmy skazani na to,które mamy:sorry2:
Tak,wynajem jest tu drogi:confused2:Wiem,że Finglas też tanie nie jest,ale już takie Balbriggan na przykład to ma super ceny jak dla mnie:tak:Nie mówiąc o miastach dalej od Dublina,gdzie można dom z ogrodem,4 sypialniami,3 łazienkami,kuchnią,że można w niej piruety robić i dwoma garażami za 600E wynająć:wściekła/y:

No tak, ale Balbriggan to juz jednak troche za daleko... do pracy....... moj maz nie moze mieszkac dalej niz 10 minut jazdy samochodem do pracy... chodzi o to, ze jak w nocy cos sie dzieje, np jest wlamanie, to ma telefon i musi natychmiast jechac..... A z Swords akurat tyle czasu by mu zajal dojazd.... mamy troche dosc Finglas, tzn... ten cholerny akcent..... jak Ignacy pojdzie do szkoly, to bedzie mowil jak 'finglasowskie' i 'ballymunskie' dziecko ;)
no to kurcze, landlord moze sobie pozwolic na takie idiotyczne zachowanie....... my odmalowalismy duzy pokoj i pokoik dla synka, ale z wlasnej kieszeni... i Marek jeszce lazienke poprawil - ale to akaurt landlord mial jakas resztke farby to jego wykorzystalismy...
Generalnie pokoje nie musialy byc malowane, dlatego nie prosilismy o kase.

Wichurka ja też w Swords uziemiona bo Radek trzeci rok już tu do szkoły chodzi,tu ma swoich przyjaciół,zakochał się w tej szkole,ja zresztą też;-) a mój P w Swords pracuje i ma 5 minut do roboty:sorry:Też się cieszę,że w razie wu może być w 5 minut w domu:tak:Mało tego,na tym osiedlu,na którym mieszkam teraz też jestem uziemiona bo mam 3 minutki do Radka szkoły:-D
Jak się zechcesz do Swords przeprowadzić to służę pomocą,co,gdzie,którędy:tak:

Dzien dobry!!! :)
Tichonku, na razie sie nigdzie nie przeprowadzam, ale moze jak kiedys... cos... to na pewno sie odezwe do Ciebie :) Dziekuje :)

A za mna nierpzespana noc.... zasnelam oklo 23, obudzilam sie o 3 i nie moglam zasnac... az do 6... a pobudka do pracy o 7 :/
Nie wiem czemu tak..... mam zatkany nos, w nocy sie obudzilam chyba z pragnienia i juz nie moglam sobie znalezc miejsca na lozku.....

Ledwo siedze dzisiaj w pracy......

reklama
Do góry