reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Oj nie było mnie tu troszke. Dziewczyny rozpisałyscie sie i widzę,ze nie tylko u mnie ciagle coś się dzieje. Jeszcze kilka tygodni temu narzekałam na pogode, choroby i brak zajęcia. Nawet mówiłam do mojego P. ze bierze mnie depresja. A teraz naprawde mam tyle na głowie,ze na depresje nie ma czasu :-). Starszy ma basen, próbujemy nauczyć się modlitw po angielsku. Zaczęliśmy regularnie chodzic do koscioła. przyznaję wczesniej miałam jakieś wymówki i nie chciałam zabierac chłopców bo strasznie rozrabiają, no ale przeciez w koncu muszą się nauczyc,jak należy zachowywac się w kościele. nie chcę z dzieci na siłe robic swietych, ale mój straszy wielu rzeczy nie rozumie-jeśli chodzi o religie, a i mi kiepsko idzie tłumaczenie rzeczy zwiazanych z wiarą. A jakby nie było to komunia już w przyszłym roku.
Wzięłam się ostro za naukę jazdy, bo ile można podziwiac auto na parkingu a wszędzie chodzic na nogach, dodatkowo intensywnie poszukuje szkoły angielskiego (takie wymogi od pani z socjala), przyznali mi jobseekera i tu moje zdziwienie w FAS, bo wiekszośc kursów dostepnych jest dla ludzi bezrobotnych od 12 miesiecy- dziwne to dla mnie, kursy powinny byc dla wszystkich bezrobotnych, którzy wykazuja chęci. Ja sama znam ludzi, którzy mają zasiłek dłuzej niz rok i ani myslą o pracy czy kursach.
W miedzy czasie męczyliśmy się z katarem, ja każdego dnia z ch.lernym bólem głowy(ale to juz norma), a jeszcze tez miałam wysypke.
Wichurko wspólczuję takiego zimna w pracy, ja ostatnio ciagle ogrzewanie na full w domu i nadal zimno.

Konczę bo się rozpisałam. Miłego dnia

reklama
Wichurko Swords ładne miejsce do mieszkania,ale jakie drogie!!!:confused2:
Asieńko_r nie,sufit nam naprawia firma na zlecenie managmentu,nie landlorda:sorry:Landlord za to centa nie zapłaci...Na temat malowania mieszkania on musi pomyśleć parę dni:szok::confused2::sorry:

Tichonku a to takie buty, myślałam, że już się landlord namyślił:)
Wichurko nauczysz się moment, no prania troszkę jest, ale o dziwo moja Ania w miarę czysta była, dopóki nie wprowadzałyśmy jedzonka innego niż mleczko

Tichonku ladne przeboje z landlordem :D A nie mozecie mu zagrozic, ze sie wyprowadzicie? ;) Moj landlord ostatnio sie nawet bardzo dobry zrobil ;) Oddal nam troche euro za te numery z popsutym grzejnikiem, co przez dwa tygodnie nie dzialala funkcja nocna, tylko w ciagu dnia musielismy go wlaczac... za klamke to od razu nam przelal pieniadze... normalnie szok :D
A co masz na mysli mowiac drogo - wynajem? Uslugi? Szkoly? Przedszkola?

Asienko
no jeszcze nie wiem co za chlopak mi rosnie w brzuszku - ale na pewno wiercipieta ;) wierci sie i wierci ;)

Priv, a zazwyczaj tak jest - najpierw sie marudzi na brak zajec, a potem na nadmiar ;) cholerne skrajnosci ;) po zlosci to dziala ;)

Ostatnia edycja:
Wichurka on wie,że my cały czas szukamy innego mieszkania,ale jak na razie nic nie znaleźliśmy i raczej nieprędko znajdziemy bo ceny mieszkań poszły w górę a ilość mieszkań w dół,więc jesteśmy skazani na to,które mamy:sorry2:
Tak,wynajem jest tu drogi:confused2:Wiem,że Finglas też tanie nie jest,ale już takie Balbriggan na przykład to ma super ceny jak dla mnie:tak:Nie mówiąc o miastach dalej od Dublina,gdzie można dom z ogrodem,4 sypialniami,3 łazienkami,kuchnią,że można w niej piruety robić i dwoma garażami za 600E wynająć:wściekła/y:

No tak, ale Balbriggan to juz jednak troche za daleko... do pracy....... moj maz nie moze mieszkac dalej niz 10 minut jazdy samochodem do pracy... chodzi o to, ze jak w nocy cos sie dzieje, np jest wlamanie, to ma telefon i musi natychmiast jechac..... A z Swords akurat tyle czasu by mu zajal dojazd.... mamy troche dosc Finglas, tzn... ten cholerny akcent..... jak Ignacy pojdzie do szkoly, to bedzie mowil jak 'finglasowskie' i 'ballymunskie' dziecko ;)
no to kurcze, landlord moze sobie pozwolic na takie idiotyczne zachowanie....... my odmalowalismy duzy pokoj i pokoik dla synka, ale z wlasnej kieszeni... i Marek jeszce lazienke poprawil - ale to akaurt landlord mial jakas resztke farby to jego wykorzystalismy...
Generalnie pokoje nie musialy byc malowane, dlatego nie prosilismy o kase.

Wichurka ja też w Swords uziemiona bo Radek trzeci rok już tu do szkoły chodzi,tu ma swoich przyjaciół,zakochał się w tej szkole,ja zresztą też;-) a mój P w Swords pracuje i ma 5 minut do roboty:sorry:Też się cieszę,że w razie wu może być w 5 minut w domu:tak:Mało tego,na tym osiedlu,na którym mieszkam teraz też jestem uziemiona bo mam 3 minutki do Radka szkoły:-D
Jak się zechcesz do Swords przeprowadzić to służę pomocą,co,gdzie,którędy:tak:

Dzien dobry!!! :)
Tichonku, na razie sie nigdzie nie przeprowadzam, ale moze jak kiedys... cos... to na pewno sie odezwe do Ciebie :) Dziekuje :)

A za mna nierpzespana noc.... zasnelam oklo 23, obudzilam sie o 3 i nie moglam zasnac... az do 6... a pobudka do pracy o 7 :/
Nie wiem czemu tak..... mam zatkany nos, w nocy sie obudzilam chyba z pragnienia i juz nie moglam sobie znalezc miejsca na lozku.....

Ledwo siedze dzisiaj w pracy......

reklama
Do góry