reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka
jeden spacerek zaliczony wlasnie obiadzio jemy.
Aureliamarcel nie jeszcze pralka nie dziala.wlasnie mi lanlord dzwonil ze atakuje tego goscia od pralki niby czeka na te czesci z Dublina.ehhh normalnie jeszcze troche i nago bedziemy chodzic.
Barmanko ano pojade w tym wrzesniu na 10dni,obliczylam mój budzet:-) wczoraj sprawdzalam bilety i dzis bukowac bede , tylko przez ten miesiac to normalnie zeby w sciane i oszczedzac musze zeby miec jakás kaske na wyjazd.
jola24 ja nie pomage tymi liniami jeszcze nie lecialam.

Barmanko no my mamy krolasa i moja mloda troszke ozyla .Ale pojecia nie mam czy to miniaturka czy nie raczej taki pomieszany bo jest troszke wiekszy od tych co maja w sklepie ze zwierzatkami,M postawil mnie przed faktem dokananym i corce niespodzianke zrobil a te brudna robote ja musze odwalac. A zmieniam tak srednio co 4,5 dni to zalezy od tego czy jak wchodze rano do pokoju czy mi cuchnie:-D No i karmie go tylko suchym zarciem a do picia tylko woda. jak dostaje kapustke marchewke to trzeba czesciej zmieniac bo smierdzi.No i nie kupuje mu juz tych wynalazków do powieszania zeby sobie mogl obgryzac takie paluszki z ziarenkami bo po tym ma rozwolnienie bleeeee i trzeba bylo go kapac:-D. Teraz to mamy jeszcze drugiego zwierza malutkiego chomika wiec mloda pol dnia z chomikiem biega.

Ostatnia edycja:
reklama
hey
dzieki za powitanie!
barmanko ano posiedzialam troche w pl ;-)
ale my latamy raz w roku wiec jestem zdania ze jak juz leciec to na dluzej bo na 2-3 tyg to sie nie oplaca
Eryk nie ma teraz szkoly wiec w irl zameczylby mnie ta ciastolina I origami :-D

jola mysle ze moza tylko wozek, ale za fotelik mozesz w razie czego doplacic albo powiedz ze to wozek dwuczesciowy ;-) ale najlepiej pytac bezposrednio u przewoznikow

ja dzis pozyczylam sobie ksiazke " slodkie inspiracje" i bede czas zabijac na pichceniu ;-)
sorki ze nie komentuje wszystkich ale ciezko sie wdrozyc

Jola nie mam pojęcia :no:

Barmanko ja miałam królika,nie śmierdzi jak będziesz sprzątac :-p
Ale nie miałam przy dzieciach,jeszcze jako panna.Niestety za dużo pracowaliśmy i królik nam zdziczał,szczał po pościeli i ganiał nas z zębiskami na wierzchu...a taki był milusi na początku :baffled: No ale mówię,spędzał całe dnie sam to i miał prawo zdziczec :dry:

dranissimo tutaj kupisz Viburcol w kroplach,powinien byc w Evergreenie :tak:
http://www.evergreen.ie/heel-viburcol/862573pd.aspx

Barmanko ja z ojcem zakończyłam znajomośc,szkoda gadac :tak:
Ma swoją nówkę familię,niech się nią zajmie.
A teście...nie nie,teściowa pracuje,teściu w nie najlepszej kondycji.Może kiedyś jak chłopaki już będą samoobsługowi :tak:

Ostatnia edycja:
witam!:happy2:

jola24-ja latam wizzairem,ale nie sądzę,żeby taka opcja przeszła gdziekolwiek.Z reguły za foteliki się płaci,a wózek jest za free.Najlepiej zadzwonić jednak,bo kto ich tam wie.. :sorry2:
anineczko-pisz mi na priv co Ci trzeba,migusiem:blink:Bagaż ograniczony,bo sama wracam,ale coś tam się wciśnie pewnie;-)
moniadan,Margaritta-łelkomiren!Ja też nie wiem jak się odnajdę po powrocie:shocked2:
dranissimo-czopki dostaniesz w aptece.Paralink bodajże:sorry2:-paracetamol w sensie.

I ja bym osiadła w PL,żebym miała gdzie,wiadomo.Mój A. za to nie chce wracać:no:

idę się walnąć bom nieziemsko obżarta:cool2:

A my po spacerku,bylismy nad morzem i na mieście.:-)Obiadek już przyszykowany,pozniej tylko wstawie do piekarnika.
My jak narazie sie do Polski nie wybieramy na stałe.Wiadomo człowiek tęskni,ale ogólnie już sie przyzwyczaiłam.Najważniejsze że jestem z mężem razem,a nie na odległość.Ogołem dwa razy do roku jestesmy w Polsce na wakacje i na Święta Bożego Narodzenia.Teraz wakacje nie bylismy bo byłam w ciązy.Więc w grudniu lecimy.:tak:
Anineczko gratki dla synka że był taki dzielny.:tak:

Ostatnia edycja:
Dranissimo juz dziewczynki odpowiedzialy.Paralink w aptece i mozna dawac poloweczke mozesz taka mniejsza.
Moez sprobowac Viburcol.Ja pamietam sie napalilam bo wwszystcy mowli ze skuteczny i kuplam czopki w Pl.U nas dupa zbita,nie dzialaly...

Barmanka a jakim kolorem robilas? Dokladnie z jakiej firmy?

Kasiuleczka a gdybyś miała do wyboru - chomik albo królik, to co być poleciła dla dziecka? (nie mówię o sprzątaniu). Marcel lubi bawić się tym chomiczkiem od Zhu Zhu, ale jakby było z żywym stworzonkiem to nie mam pojęcia....

Moniadan, a byliście gdzieś sobie odpocząć, nad morze, w górach? No wiesz z dala od rodzinki ;-)

Anineczka, no fakt, jeśli teściowa jeszcze pracuje to nie ma co dawać dzieciaki na głowę :sorry2: (nie wiem dlaczego ale jak pomyślałam "dziadkowie" to w moich oczach to byli staruszkowie o lasce z fajką w zębach :sorry2:, co dziwne moi teściowie - a raczej teściu - też jeszcze pracuje, więc nie wiem dlaczego tak pomyślałam..pewnie brak czekolady w organizmie robi swoje :-D)

Gastone, to była Loreal Feria, nazwy i numeru teraz nie pamiętam, ale wcześniej wklejałam linka do tej farby. Opakowanie wyrzuciłam, a młody już za rękaw ciągnie więc nie poszukam w google :-( może wieczorkiem, no chyba że ty wcześniej odnajdziesz mojego posta....

Barmanko pojechalas z tym redbullem:-D:-D:-Dusmialam sie nieziemsko:-D:-D:-D
ostatnio-tzn okolo 2 tyg szymko jadal na sniadanie platki kukurydziane pomieszane z takimi "poduszkami wailiwymi"...z mekiem-jak on to mowi!!!...a ostatnio mu kupilam Nesqka DUO w PL sklepie i nie smakuje mu bo za slodkie...musze do Aldiego skoczyc po te poduszki waniliowe....
I ja mam krolika...przez pol roku byla Tekla a pozniej sie okazalo z eto jest on i jest TEKIEL:-D:-D:-D:-D:-p...m mu sprzata raz na tydzien zazwyczaj...nie smierdzi za barzdp,najbardziej u nas wali po kapuscie...
No i nasz mial byc miniaturka a jest jakas mieszanka:sorry2::cool2:
Kasiueczko co ty gadasz ze wasz krolik mial rozwolnienie po tych cudach wiszacych??nasz nie ma....ostatnio mu kupilam nawet takie kolka mietowe,co by mial swiezy oddech:-D

EDIT:
wczoraj mnie cos ugryzlo w reke i swedzialo dosc mocno,dzis rano wstalam a ja mam jeszcze dwa takie same ukaszenia na ramieniu....ale,to z wczoraj mi sie marze...jakas ropa z tego leci,zrobilo mi sie taki czubeczek lekko czerwony, a w kolo tego jakies pomaranczowe a dalej taka oblamowka czerwona....swedzi jak cholera...
wiecie moze co moglo mnie dziabnac???
moze do lekarza powinnam pojsc?

Ostatnia edycja:
Witam popołudniowo:)
No wrócili Panowie z łowów-ba,nawet 3rybki złapali:))))Teraz biedaczyska leżą i czekają az komuś się zechce je usmażyc:/
Barmanka-ja za to aby do ust rybke wsadzic muszę mieć okrutnego smaka-nie przepadam i najczęściej jadam,bo wiem,że zdrowe:/
Ewelcia-a wiesz,że ja o torcie też myslałam;)I ciągle mnie korci;)))
Asieńko-jak wizytka u GP???
Didi-a to takie butki?A macie jakiś"kąt"w Pl?szczerze mówiąc ja sobie nie wyobrażam życia w pl,a gdzie indziej bałabym się startować od nowa...tak więc nam chyba(oby)ta Irlandia pozostała:)
Anineczko-co za czerwona ryba??????I nie ma za co0-zapomniałam o reszcie drobiazgów,ale w sumie to lepiej abym osobiście Ci je przekazała:)
no,Tichonek-gdzie Ty i Twój net się podziewacie?
no i lecę,bo wszyscy wybyli i Mała mi postękuje:/

reklama
Do góry