reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dranissimo ja nie cierpie czopkow blee,i skoro ja nie cierpie to ie dawalam Maxowi nigdy.Ale teraz uwazam ze to zbawienie!Dziewczynki musialy dostawac calpol wczesnie i byl problem bo zwracly i uzylam czopka.I aleluja.Teraz gl0wnie tylko czopki bo szybciej dziala.Dzieci nic nie czuja.Czopki ja uzywam Paralink lub Nurofen

gastone, wielkie dzieki za odp! Powiedz mi jeszcze prosze, czy te czopki dla 4mies malucha moga byc? Przypuszczam, ze reszta jest w ulotce, tylko jeszcze to chce wiedziec ;-) Dzieki! :-)

reklama
Ewelcia aaaa to Ty o tym drugim myslałas:-D, ale dobrze ze sie przyda ;-) toz dlatego tak szybko wychodziłam, bo kazałas mi to brac z powrotem :-p nie zwalaj winy na "huragana " tylko na gosci :-D jedni wchodza drudzy wychodza :-p
Julia dobrze ze sie znalazł, teraz sie relaxuj i ciesz Mamusia i słoneczkiem :tak:
nie,nie,nie na gosci nie ma co zwalac...;-):-Dczasami fajnie jak jest pelna chata:-):-D....a ten pierwszy tez sie przydal:-p..dzieki!!!!!!!!

widze ze slonko nam wychodzi:)...pewnie zapowiada sie fajny dzionek..trza go wykorzystac na jakis spacer:-);-)....
jakos nie mam weny do gotowania,a sos dzis w planach...trza sie zaraz brac!!!

milego dzionka zycze1

Witam
Dranissimo-ja dawałam już po pierwszym szczepieniu czyli ok 6tego tygodnia:)I naprawdę działaja błyskawicznie:)
Aureliamarcel,Ewelcia-fajnie,że się poznałyście...i jakimi szyframi dajecie;)))
Gastone-tzn jaki efekt?Dawaj fotencję;)))
Vikamcia-no z Domisią tak lekko też nie jest,bo dość szybko jej się poprzestawiało i już nie ma tylko jeść,spać i s..ć;)ale dajemy radę:)
Didi-Ty wiesz co?No jakoś dziwnie mi bez Ciebie od rana;)))
Kamcia-jak tam Twoi chłopcy???
Asieńko-nie odpowiedziałas,to pewnie Cię nie było:/To gdzie byłaś(jestes)jak Cię nie ma???
Barmanka-Słonko co u Ciebie?
Mój J z Bratem myknęli o 6tej na rybki:)Ciekawe czy bedzie co smazyc;)))Miłego dnia Kobietki:*

Witam.A ja już dziś wstałam o 8:-),Igorek zjadł mleczko o 7 i śpi jeszcze.Pranie sie kręci,kurcze troche mi sie nazbierało.Ale mam nadzieje że słoneczko bedzie i ładnie mi wyschnie na dworzu.Śniadanko zjadłam,a teraz kawke spijam.I buszuje po necie.:tak:
Moniadan,Margeritta Witajcie z powrotem na Irlandzkiej Ziemi.
Lubiczanko to dziś pewnie będziesz smażyła rybke.
Miłego Dzionka.

Ostatnia edycja:
siemka

Lubiczanko..hihi..ja jestem ale jakos kurcze do tylu chodze nie dospana itd...fajnie że masz juz wszystkie dzieciaczki
MOniadan ..Margaritta witajcie na wyspie

odwiedzilabym kogos bo nudnze sie troszke hihih..w sobote bylysmy na klifach pozniej plaza w Lahinch a na koniec kolacja w Sycylijskiej restauracji w Ennis..mmm mniamniusnie az wspomnienia z Sycylii wracaja przy takim jedzonku ..

no i musze Wam powiedziec że z P ciagle wachamy sie nad decyzja powrotu do Pl ale prawopodomnie jak nie na tak wracamy za rok.. na poczatku ja sama a P dojedzie ..ehhh...moze dlatego tak malo aktywna jestem po ciagle o tym powrocie mysle ..

helloł

albo nie będę latała do PL wcale albo.. sama nie wiem- no dół mam po powrocie zawsze ze uhhh:dry:minie troszke zanim znow zatrybie zycie tu ...
Niki już odstawilam do przedszkola- ta to nie ma problemu- tu jest jej domek i juz:sorry2:
Martyska tez zdołowana lekko,lae oby szybko szkoła się zaczęła-mgałaby jutro jak dla mnie;-)

anineczko
trza było walić do mła kupiłabym Ci co by tam było trza w tej PL dla maluszka;-) w miare mozliwosci bagazowych ofqrs:cool2:

dziękuje dziewczynki za powitanie, zawsze to milej na sercu , ze ktoś tu jest..

ide prać, sprzątac i takie tam rutynowe czynności.

Miłego dnia

Didi-no co Ty?Od czego zależy Wasza decyzja?Nic się nie stresuj-bedzie dobrze(musi być)i takie decyzje podejmujcie-zeby było Wam jak najlepiej:)
Gliwa-tak jak u mnie...Dzieci manelki,nasze bieżące i pranie za praniem...oby nie luneło,bo nie mam innego miejsca na łaszki jak sznur na dworze:/
Margaritta-ja Ci sie zaraz podołuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niunia-my tu tesknimy a Ty taki cios nam zadajesz???;))))Rozumiem Cię doskonale...w sumie dlatego sie cieszę,że w tym roku nam Pl nie wypaliła-pewnie straaaasznie ciężko byłoby wrócić do tej tutejszej,mokrej rzeczywistości:(

Lubiczanko..widzisz wracamy co roku ale chyba ten wlasciwy rok jjuz nadchodzi...chcielismy wroic jak Al bedzie szedl do szkoly..no i on tez bardzo teskni .. dzieciaka brakuje dziadkow a zwlaszcza Albertowi bo on juz kuma o co biega i czesto powtarza ze brakuje mu kuzyna i dziadka....P chce wracac..no nie powiem ze ja nie ...fajnie ciesze sie.. ale kurcze wiem ze bedzie mi teskno tutaj jakos ciezko mi z ta mysla... ale my nie pierwsi i nie ostatni a wiem ze ten rok szybko zleci...

Bry
Młoda w nocy nie bardzo spała, zresztą ja też nie mogłam dłuuuugo usnąć i dosypiałyśmy do 8.30 i ledwo wyrabiam:dry: a na 14 mam wizytę kontrolną u GP.

Asieńko-byłas tu rano???Bo cos malutko?Jak Anulka(jesli pisałas wczesniej to przepraszam,ale zakręcona jestem-koło braciszka trzeba pobiegac żeby odwdzieczyć się za przywiezienie moich skarbków;)))
Byłam, byłam:-D:-D:-D:-D, młoda lepiej kupek robi około 4, ale już nie takich luźnych i ryczy, że ją dziąsła bolą:dry:

Asieńko-nie odpowiedziałas,to pewnie Cię nie było:/To gdzie byłaś(jestes)jak Cię nie ma???

Po południu chłopaki kompa okupują i nie dają mi usiąść:-p:dry:

Dziolchy, podajcie mi plis cos co mozna tutaj kupic na zabkowanie dla dzidzika :biggrin2: Meczy sie ta moja Kruszyna... Moze znacie jakies wyjatkowe sposoby na usmiezenie bolu, plis.

U nas bonjela i gryzaki pomagały chociaż na chwilkę

Margaritta, Moniadan welcome back
Kamcia jak tam synuś, pewnie urósł,:-)

reklama
WITAJCIE WTORKOWO,
Nam wczoraj dzień minął na robieniu porządków w domu. Gruntownie posprzątalismy jeden pokój, w którym było wszystko (taka graciarnia).
I okazało sie, ze znowu tam jest pokój do ćwiczeń - taka mała jakby siłownia.... Męża kuzyn w ub. tygodniu się przeprowadzał i znlazł w garażu akwarium, które zostawił jego brat jak wyjeżdżał, więc mój mąż dostała je w spadku, tez je od razu wczoraj umył porzadnie, przygotował i nabrał wody, żeby sie odstała, to za kilka dni będzie można dokupić "inwentarz". Miejsce w którym stoi akwarium jest takie dość zaciemnione, to fajnie wyglądałyby tam neonki. Zobaczymy jakie rybki będą w sklepie...

Miłego dnia Wam życzę - idę "przywitać się" z pralką.

Do góry