reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka
jeden spacerek zaliczony wlasnie obiadzio jemy.
Aureliamarcel nie jeszcze pralka nie dziala.wlasnie mi lanlord dzwonil ze atakuje tego goscia od pralki niby czeka na te czesci z Dublina.ehhh normalnie jeszcze troche i nago bedziemy chodzic.
Barmanko ano pojade w tym wrzesniu na 10dni,obliczylam mój budzet:-) wczoraj sprawdzalam bilety i dzis bukowac bede , tylko przez ten miesiac to normalnie zeby w sciane i oszczedzac musze zeby miec jakás kaske na wyjazd.
jola24 ja nie pomage tymi liniami jeszcze nie lecialam.

Barmanko no my mamy krolasa i moja mloda troszke ozyla .Ale pojecia nie mam czy to miniaturka czy nie raczej taki pomieszany bo jest troszke wiekszy od tych co maja w sklepie ze zwierzatkami,M postawil mnie przed faktem dokananym i corce niespodzianke zrobil a te brudna robote ja musze odwalac. A zmieniam tak srednio co 4,5 dni to zalezy od tego czy jak wchodze rano do pokoju czy mi cuchnie:-D No i karmie go tylko suchym zarciem a do picia tylko woda. jak dostaje kapustke marchewke to trzeba czesciej zmieniac bo smierdzi.No i nie kupuje mu juz tych wynalazków do powieszania zeby sobie mogl obgryzac takie paluszki z ziarenkami bo po tym ma rozwolnienie bleeeee i trzeba bylo go kapac:-D. Teraz to mamy jeszcze drugiego zwierza malutkiego chomika wiec mloda pol dnia z chomikiem biega.

Ostatnia edycja:
reklama
hey
dzieki za powitanie!
barmanko ano posiedzialam troche w pl ;-)
ale my latamy raz w roku wiec jestem zdania ze jak juz leciec to na dluzej bo na 2-3 tyg to sie nie oplaca
Eryk nie ma teraz szkoly wiec w irl zameczylby mnie ta ciastolina I origami :-D

jola mysle ze moza tylko wozek, ale za fotelik mozesz w razie czego doplacic albo powiedz ze to wozek dwuczesciowy ;-) ale najlepiej pytac bezposrednio u przewoznikow

ja dzis pozyczylam sobie ksiazke " slodkie inspiracje" i bede czas zabijac na pichceniu ;-)
sorki ze nie komentuje wszystkich ale ciezko sie wdrozyc

Jola nie mam pojęcia :no:

Barmanko ja miałam królika,nie śmierdzi jak będziesz sprzątac :-p
Ale nie miałam przy dzieciach,jeszcze jako panna.Niestety za dużo pracowaliśmy i królik nam zdziczał,szczał po pościeli i ganiał nas z zębiskami na wierzchu...a taki był milusi na początku :baffled: No ale mówię,spędzał całe dnie sam to i miał prawo zdziczec :dry:

dranissimo tutaj kupisz Viburcol w kroplach,powinien byc w Evergreenie :tak:
http://www.evergreen.ie/heel-viburcol/862573pd.aspx

Barmanko ja z ojcem zakończyłam znajomośc,szkoda gadac :tak:
Ma swoją nówkę familię,niech się nią zajmie.
A teście...nie nie,teściowa pracuje,teściu w nie najlepszej kondycji.Może kiedyś jak chłopaki już będą samoobsługowi :tak:

Ostatnia edycja:
witam!:happy2:

jola24-ja latam wizzairem,ale nie sądzę,żeby taka opcja przeszła gdziekolwiek.Z reguły za foteliki się płaci,a wózek jest za free.Najlepiej zadzwonić jednak,bo kto ich tam wie.. :sorry2:
anineczko-pisz mi na priv co Ci trzeba,migusiem:blink:Bagaż ograniczony,bo sama wracam,ale coś tam się wciśnie pewnie;-)
moniadan,Margaritta-łelkomiren!Ja też nie wiem jak się odnajdę po powrocie:shocked2:
dranissimo-czopki dostaniesz w aptece.Paralink bodajże:sorry2:-paracetamol w sensie.

I ja bym osiadła w PL,żebym miała gdzie,wiadomo.Mój A. za to nie chce wracać:no:

idę się walnąć bom nieziemsko obżarta:cool2:

A my po spacerku,bylismy nad morzem i na mieście.:-)Obiadek już przyszykowany,pozniej tylko wstawie do piekarnika.
My jak narazie sie do Polski nie wybieramy na stałe.Wiadomo człowiek tęskni,ale ogólnie już sie przyzwyczaiłam.Najważniejsze że jestem z mężem razem,a nie na odległość.Ogołem dwa razy do roku jestesmy w Polsce na wakacje i na Święta Bożego Narodzenia.Teraz wakacje nie bylismy bo byłam w ciązy.Więc w grudniu lecimy.:tak:
Anineczko gratki dla synka że był taki dzielny.:tak:

Ostatnia edycja:
Dranissimo juz dziewczynki odpowiedzialy.Paralink w aptece i mozna dawac poloweczke mozesz taka mniejsza.
Moez sprobowac Viburcol.Ja pamietam sie napalilam bo wwszystcy mowli ze skuteczny i kuplam czopki w Pl.U nas dupa zbita,nie dzialaly...

Barmanka a jakim kolorem robilas? Dokladnie z jakiej firmy?

Kasiuleczka a gdybyś miała do wyboru - chomik albo królik, to co być poleciła dla dziecka? (nie mówię o sprzątaniu). Marcel lubi bawić się tym chomiczkiem od Zhu Zhu, ale jakby było z żywym stworzonkiem to nie mam pojęcia....

Moniadan, a byliście gdzieś sobie odpocząć, nad morze, w górach? No wiesz z dala od rodzinki ;-)

Anineczka, no fakt, jeśli teściowa jeszcze pracuje to nie ma co dawać dzieciaki na głowę :sorry2: (nie wiem dlaczego ale jak pomyślałam "dziadkowie" to w moich oczach to byli staruszkowie o lasce z fajką w zębach :sorry2:, co dziwne moi teściowie - a raczej teściu - też jeszcze pracuje, więc nie wiem dlaczego tak pomyślałam..pewnie brak czekolady w organizmie robi swoje :-D)

Gastone, to była Loreal Feria, nazwy i numeru teraz nie pamiętam, ale wcześniej wklejałam linka do tej farby. Opakowanie wyrzuciłam, a młody już za rękaw ciągnie więc nie poszukam w google :-( może wieczorkiem, no chyba że ty wcześniej odnajdziesz mojego posta....

Barmanko pojechalas z tym redbullem:-D:-D:-Dusmialam sie nieziemsko:-D:-D:-D
ostatnio-tzn okolo 2 tyg szymko jadal na sniadanie platki kukurydziane pomieszane z takimi "poduszkami wailiwymi"...z mekiem-jak on to mowi!!!...a ostatnio mu kupilam Nesqka DUO w PL sklepie i nie smakuje mu bo za slodkie...musze do Aldiego skoczyc po te poduszki waniliowe....
I ja mam krolika...przez pol roku byla Tekla a pozniej sie okazalo z eto jest on i jest TEKIEL:-D:-D:-D:-D:-p...m mu sprzata raz na tydzien zazwyczaj...nie smierdzi za barzdp,najbardziej u nas wali po kapuscie...
No i nasz mial byc miniaturka a jest jakas mieszanka:sorry2::cool2:
Kasiueczko co ty gadasz ze wasz krolik mial rozwolnienie po tych cudach wiszacych??nasz nie ma....ostatnio mu kupilam nawet takie kolka mietowe,co by mial swiezy oddech:-D

EDIT:
wczoraj mnie cos ugryzlo w reke i swedzialo dosc mocno,dzis rano wstalam a ja mam jeszcze dwa takie same ukaszenia na ramieniu....ale,to z wczoraj mi sie marze...jakas ropa z tego leci,zrobilo mi sie taki czubeczek lekko czerwony, a w kolo tego jakies pomaranczowe a dalej taka oblamowka czerwona....swedzi jak cholera...
wiecie moze co moglo mnie dziabnac???
moze do lekarza powinnam pojsc?

Ostatnia edycja:
Witam popołudniowo:)
No wrócili Panowie z łowów-ba,nawet 3rybki złapali:))))Teraz biedaczyska leżą i czekają az komuś się zechce je usmażyc:/
Barmanka-ja za to aby do ust rybke wsadzic muszę mieć okrutnego smaka-nie przepadam i najczęściej jadam,bo wiem,że zdrowe:/
Ewelcia-a wiesz,że ja o torcie też myslałam;)I ciągle mnie korci;)))
Asieńko-jak wizytka u GP???
Didi-a to takie butki?A macie jakiś"kąt"w Pl?szczerze mówiąc ja sobie nie wyobrażam życia w pl,a gdzie indziej bałabym się startować od nowa...tak więc nam chyba(oby)ta Irlandia pozostała:)
Anineczko-co za czerwona ryba??????I nie ma za co0-zapomniałam o reszcie drobiazgów,ale w sumie to lepiej abym osobiście Ci je przekazała:)
no,Tichonek-gdzie Ty i Twój net się podziewacie?
no i lecę,bo wszyscy wybyli i Mała mi postękuje:/

reklama
Do góry