Witam laseczki.
Matko kochana tu w Dublinie jakoś nie "widac" tych powodzi i jej skutków
jak otworzyłam te linki ,która
anineczka wrzuciła o Cork i okolicach to w szoku jestem
niewesoło....
MartaF tak naucz małego to se rady pozniej nie dasz
lubiczanko mimo trzech Duszkieterów czy jak to ich ładnie nazwałas i tak masz czas zeby tu zajrzec- szacun;-) slowo, dwa,ale jestes- fajnie
WolfiA nie wiem jak droga do Dublina ale cała reszta juz w Dublinie jest ok:-) udanego dnia i spokojnego powrotu.
anineczka no ale nadgodziny to = "bogatsze" swieta?
Tak sobie myśle,co by tu zorganizowac jak szanowny przywiezie Miśkę z polskiej szkoły... moze Ikea..ale to sie nie spodoba małzonkowi
moze hala zabaw dla dzieci,ale to mi sie niekoniecznie usmiecha-bo Niki jest wszedzie wtedy
a ja umeczona i upocona- ale dzieci zadowolone:-) Czyzby dom został
A dziewczynki (
Tihonek, anineczka) mam dobre wiesci jesli chodzi o wasze pociechy w przedszkolu-a konkretnie o ich aklimatyzacje. Uwaga- "ewryting łil bi fajn"
skad to wiem? z autopsji-pisałam juz o naszym przykładzie kiedys...Zanim się obejrzycie nie dacie wiary,ze to mozliwe iz Wasze dziecko swietnie dogaduje sie z dziecmi,ba - niekiedy jest duzo bardziej"komunikatywne" niz rodowity irlandczyk
serio serio. To troszke potrwa i zabierze sporo nerw( przynajmniej u mnie tak było) ,ale ja byłam wtedy w ciazy z Niki i wylam bez powodu takze luzz
Dziś...nadziwic się nie mogę jak Martyska se gada po angielsku- tak lekko i swobodnie jakby nigdy nie było z tym zadnego problemu.Jestem swiezo po spotkaniu z panią wychowawczynią i co? taka dumna wracałam,ze az bym sie wywaliła, bo glowe miałam wyzej niz...
;-)
duzo tez daje to,ze w domu "się staramy" jezyk angielski uskuteczniac- z korzyscią dla całej naszej trojki- bo szanowny to wiadomo-lider
A i Niki łapie w mig.Zna mase słow , nazw owoców, przedmiotów, zwierzat w jezyku angielskim własnie.Bo czyz nie jest latwej wypowiedziec jej apple niz jabłko lub bee zamiast pszczoła;-)
taaa jak nie pisze to nie pisze a jak juz usiąde to do znudzenia
sorry ;-)
Spokojnego dnia dla kazdej z Was.