reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Bina - a w Irlandii nie mozna kultywowac polskich zwyczajow?? Ja co roku z koszyczkiem chodze... Dla chcacego nic trudnego :-):-):-)

My rok temu bylismy z koszyczkiem w kosciele... traz tez pojdziemy...
To juz moje 5 swieta nie w PL ,ale wazne ze z rodzinka...
Teraz jeszcze bedzie synke i moj tato:-)

Didi fajnie ze maly zadowolony, mi sie kino z popcornem kojarzy, wiec wlansie go robie w mikrofali , bo jak przeczytałam ze poszlas do kina to mi wlasnie popcornem zapachnialo:-D ahhh te zachcianki ciazowe :-D

Misia pizze tez bym zjadła :-D ale nie mam zapomnialam kupic :baffled:

Hej laseczki:-)Widze,ze kazdej humorek dopisuje:-D
U mnie jest ok sytuacja opanowana:-DTylko boje się,ze powtorka z tego małego wirusa pojawi sie w Polsce;-)
Życze miłego niedzielnego wieczorka:-)

Nie tylko cieżarne maja zachcianki ja tez sobie niczego nie odmówie:) zaraz sobie zrobie popcorn i tv.
a o której są seanse dla dzieci i jak myslisz czy Olivier w wieku 2.5 lat bedzie siedział i ogl bo nigdy z nim nie bylam i nie wiem jak to wyglada:)?

A my po pracy wybraliśmy sie na ryby he nic nie złowilismy ale przynajmniej spedzilismy czas w miłym towarzystwie i na swiezym powietrzu:)
Pozdro miłej nocki

A ja padnieta :-( mega katar, wszystko mnie boli, najbardziej plecy i klatka piersiowa, jestem tak slaba ze nie mam na nic sily :-(
jedyny plus ze wczorajsze plukanie gardla solanka pomoglo i juz dzis tak bardzo nie boli...

Kamcia to zalezy od dziecka, my z Erykiem bylismy po 3 urodzinach pierwszy raz, na poczatku byl zachwycony i dopoki mial zelki i popcorn to siedzial grzecznie, apozniej to juz pytal, czemu ta baka taka dluga ;-) bylismy na Madaskar2
jak juz sie zdecydujesz pojsc to usiadz w pierwszym rzedzie tam jest troche wiecej miejsca i w razie czego dziecko moze troche pochodzic, a np bajke w tv oglada? tzn potrafi wysiedziec godzine ogladajac??

Larcia ja ostatnio mialam soczkek w kartoniki na dnie bagazu podrecznego i nikt sie nie czepial, nawrt nei zauwazyli i mialm tez biszkopty, mozna wziac przepisowo 100ml plynu i wlozyc do specjalnej torebki, ktore sprzedaja na lotnisku w maszynach za 1e
albo mozesz cos kupic w sklepiku juz po kontroli

Misia, a na co sie wybieracie, my ostatnio ogladalismy Slundog Millionaire, ciekawy film natomiast Revolutionaty Road, nie za bardzo mi sie podobal, chyba troche przereklamowany, tzn spodziewalam sie czegos zupelnie innego, Mamma Mia, wesola, fajna komedia:-)

witam ponownie,wiem ze z wielu was nie podziwia mnie za to ze nie podczymuje polskich obyczajow w irlandi ale bycie tu przez 8 lat zmienilo mnie,nadal tesknie ze polska ale moje zycie w irlandi sie toczy,tu gdzie mieszkam nie ma poskiego kosciola abym mogla z mala ze swieconka chodzic i uwiezcie mi ze wyjazd na wielkanoc WIELE dla mnie znaczy,i pragne aby moja corka poznala tradycje polskie.jest dla mnie to trudniejsze niz przepuszczalam,nawet jesli staram sie do niej mowic po polsku(gdzie co dzien do niej mowie po polsku)to i tak ona mi odpowiada po angielsku.i uwiezcie mi nie jest to latwe wprowadzic malej istocie kulture w ktorej nie jest.choc nawet jestem w polsce 4-5 razy w roku.

Hej dziewczynki.
Ja tak na szybciutko bo spac trza iśc.
Jeszcze jak przyjechaliśmy do domu to okazał sie,że piec sie zepsuł tak wiec dzis w zimnym chyba będziemy spac.Dobrze,że irole zapobiegliwi wymiślili grzanie wody na pstryczek elektryczny.Ale kaloryfery zimne będą w nocy :baffled::angry:
Oby do jutra :baffled:
No wiec(moja polonistka zawsze krzyczała,że zdania nie zaczyna się od "no więc" :-D) było bardzooooo mi miło,że Was poznałam :tak:
W sumie Kamcie poznałam przed 3-ma laty,ale miło było ponownie się spotkac.Bardzo się zmieniłaś na plus.Mój mąż,zreszta ja też nie poznaliśmy Cię na początku :zawstydzona/y:Misia ah Misia uwielbiam Twoje poczucie humoru ;-):-D:-D
Agusiek super z Ciebie babka!!! A brzuszek serio nie wygląda na 35 tydzień,ale jest krągły zgrabny i o to chodzi! Zresztą Misia to już wogóle z tym swoim filigranowym brzucholkiem też wyglada na niezłą szprychę :-D
Frog no strasznie żałuję,że nie dłużej ale rozumiem,rozumiem.Dziecko najważniejsze!! Oby następny raz był na dłużej.Weź kanapki dla synka następnym razem (taki niewinny żarcik) ;-)Ale maluszka masz pierwsza klasa,jakie on słodkie minki walił :-D:-D:-D
Szkoda,ze inne dziewczyny nie dotarły bo po mimo zimna było klawo :tak::tak:
Dziękuje za mile spędzony czas.
Mam nadzieje,ze jednak wyszłam na normalną a nie tak jak na forum co po niektóre mamy mnie uważają za nawiedzoną ;-):-D:-D:-D
I liczę,że za miesiac to powtórzymy ( to znaczy,ze mną bo bezemnie pewnie nie raz będzie spotkanie).
Kamcia jak tylko pomyślę o Galway to dam Ci cynk tylko wyślij mi na priva swój nr.telefonu :tak:
A tak wogóle to mam niedosyt!! Chce więcej i częściej Was spotykac.Ale koniecznie w ciepełku!
Może kiedyś jak dziewczyny już urodzą i koniecznie przed Misi wyjazdem spotkamy się same bez dzieci na jakimś Pidżama party :-D:-D:-D

Zdróweczka dla chorych mamusiek i dzieciaczków ;-):-):-)

Ostatnia edycja:
Anineczka- bosko bosko! Pizamowe party to jest to!! Ye ye ye:-):-D

Moniadan- my bylismy na 'The Curious Case of Bennjamin Button'. Swietny, powtarzam swietny film!! Warty zobaczenia! 13 nominacji do Oscara. Swietna rola slodkiego Brada....;-)hehe
3 godziny trwa ale bardzo wciaga. Pani w bufecie chciala nam pomagac zaniesc jedzenie na sale bo nie moglismy sie zabrac..jaka siara....2 duze popcorny, 2 duze napoje, lody i kubel waty cukrowej!!! Jak wyszlam po seansie to mialam pepek na wierzchu! :-D A teraz ide do pracy i jestem niewyspana...
Milego dnia dziewcznnkiiiii:-)

Ja mam ten film na kompie i jeszcze go nie ogl wiec skoro mówisz ze fajny to dzis obejrze tylko kurcze smaka mi na wate cukrowa zrobilas ostatni raz ja jadlam na wielkanoc jak bylismy w zoo w Opolu:)

Spotkanie pijama party super pomysl o jejku i jak dzieci pojda spac to my se mozemy winko wypic przy kominku wiadomo bez facetow nawet u mnie:) pozbede sie Łukasza i chata wolna i miejsc do spania tez starczy hihi

Dzis ładny dzień sie zapowiada wiec zastanawiam sie na grą w golfa bo bardzo to lubie relaksuje i odpreza a ze pracuje w dwoch miejscach z polem wiec moge za darmo grac:)
a wy jakie plany na dzis?
Jutro jest spotkanie o 10.30 kolo mnie w comunity centre z dziecmi wiec czekam na zgłoszenia:) nawet moge po kogos podjechac:)
Pozdrawiam

reklama
Jakie plany?
Sprzątanie :angry::-p:baffled:
Dziś landlord przyjedzie koło 15:00 zobaczyc do pieca i przydało by sie by chata może nie lśniła ale by się nie przewrócił o bałagan :dry:

Kurcze obejrzałabym sobie ten film o Benjaminie Buttonie ale nie mam skad :baffled:

Miłej pracki Misia.
A Tobie Kamcia relaksiku miłego.

A zdjęcia są już w Galerii :tak:

Do góry