reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Oni namietnie okradaja Smythsa. Za kazdym razem jak tylko wchodza od razu wszyscy pracownicy maja ich sledzic po calym sklepie. Ale oni i tak zawsze znajda sposob zeby cos wyniesc. Kiedys jak ich tak sledzilam to w koncu jedna taka gowniara do mnie podbiegla i zaczela krzyczec ze dla Polakow powinny byc budowane obozy koncentracyjne!! Wtedy powiedzialam menagerce ze ja wiecej sledzic nikogo nie bede bo to nie moja dzialka robic za security. Oni sa pamietliwi. Spotkasz takiego potem na ulicy to ci noz miedzy zebra wsadzi. Kiedys napadli na ulicy znajomego-czarnoskorego, a ze to straszni nacjonalisci, to kazali mu sie wynosic z kraju po czym wsadzili mu noz w ramie. On poszedl z tym na Garde, a oni mu powiedzieli, zeby sie cieszyl, ze zyje!! Takze masakra....!

reklama
Moj R jak stal na Ballybane w Supervalu to nie raz mial z nimi przejscia. A jaki podminowany potem wracal z pracy. A najgorsze sa dzieci.
Kurcze naprawde trzeba uwazac na nich. Zreszta na Dougiszce bylo nie lepiej. :baffled:

.... nosza wielkie zlote kola w uszach...

Ja tez nosze, ale jedna z takich nie jestem :-D

Rozumiem obawy o prace meza, moj maz tez kiedys (na samym poczatku naszej przygody z irlandia) pracowal z C2, stal na weekendy po dyskotekach raaaaaany, ale ja sie wtedy martwilam!Dobrze, ze to juz dawno za mna. Niebezpieczna praca.

Misia a czy ty czasem nie pracujesz w smyth's? Chyba widzialam tam podobna polke do ciebie.

Kamcia wypoczywaj i korzystaj z urokow zimy w Polsce!

To tak samo (pisalam Wam jakis czas temu, ze pieprzeni cyganie gowniarstwo spowodowali wypadek, stukneli mnie, a wiozlam dwoje dzieci i ciezarna kolezanke),to okazalo sie, ze to znana grupa rumunow dzieciakow, ktorzy mieszkaja na renmore i kreca sie bez celu po centrum, a raczej z celem...kradziezy. Oni tez sie nie cackaja, normalnie biora cos ze sklepu do reki i w nogi. Raz jakas ekpedientka wybiegla za nimi, to gowniara cyganska trzasnela ja po mordzie. Dzieci maja po nascie lat. Niektore te dziewuchy maja dzieci. A najlepsze, ze temu cyganowi, co mnie stuknal zabrali prawko i zabronili jezdzic po irlandii(bo inaczej go deportuja), a widzialam go wsiadajacego do auta tydzien pozniej!!!!!!!Wiec tak to juz jest..

Ostatnia edycja:
Ja tez nosze, ale jedna z takich nie jestem :-D.

Wybacz Larcia:zawstydzona/y: Ja tez nosze....Ale one i tak sie wyrozniaja:-)

I tak owszem pracuje w Smythsie :tak:

A jak Twoj pracowal dla C2 to tez sie pewnie z moim A. znaja.

Mielismy dzis calkiem zimny dzien, a ja sie nie spodziewalam i wybralam do miasta nieodpowiednio ubrana i szczekalam zebami....Ale za to poszlam do Next i w koncu znalazlam ciuszek dla malego z serii 'Me to you' (mam manie przesladowcza na punkcie tej firmy...:zawstydzona/y:). No i nigdzie do tej pory nie wiedzialam ciuszkow dla niemowlakow, dlatego bylam w szoku, ze znalazlam z Next. Nawet na ebayu nie ma...

Misia chwalisz się takimi pysznymi ciastami, a koleżanki nie zaprosisz :-p:-D
Łozyskiem się nie przejmuj, mi tez powiedzieli że jest nisko i mój lekarz z Pl to potwierdził, ale powiedział, ze to sie czesto zdaza i w 20tyg to nie ma żadnych powodów do zmartwien, bo prawdopodobnie sie podniesie, teraz w czwartek ide na wizytę to zobacze co powie

Ja w pierwszej ciązy czytałam wszystkie fora, strony itp na temat ciązy i co chwile sobie coś wymyślałam, paranoja, az w koncu powiedziałam dość ;-)
W tej ciąży nic nie czytam, dziś weszłam przez przypadek na forum "ciąża i poród" na gazecie, bo szukałąm listy wyprawki i te same tematy tam są, brr uciekłam stamtąd szybko ;-)

Frog4 a Twój R jak wygląda, bo ja czesto robiłam zakupy w super value, może tez go znam, a jeśli to on, to ciebie spotkałam kiedys w samolocie... z jakiego miasta jesteście w Polsce??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Alez Monia zapraszam najserdeczniej!! :-D:rofl2::-D coc kurcze juz niewiele tego tam zostalo...:-D

Juz sie przestalam przejmowac tym lozyskiem bo mnie tu dziewczynki uspokoily gruntownie:tak: Maly kopie, ja mam apetycik, a wiec wszystko jest ok!

Czas se juz klasc bo ostatnio to juz grubo przesadzam z tym nocnym markowaniem...takze dobranoc wszystkim Pania:-)

MISIA83 pozdrawiam bo wiedze ze z polski jestes z wroclawia :-)ja mieszkam kolo wroclawia w Trzebnicy..... Ale przechodze do Pytania dziewczyny ja jeszcze raz spytam jakie dokumenty mam wyslac na paszport Irlandzki dla dziecka...........AKT URODZENIA ,i co jeszcze,,,,Pozdrawiam

reklama
Takt zima sie piekna robi hehe nawet wyszlam na dwor zeby troszke sie przejsc(a musze lezec) po sniegu i zobaczy czy skrzypi tak samo jak w PL.Jak go zobaczylam to cieszylam sie jak male dziecko bo ostatnio widzialam 3lata temu:szok::szok::szok:

Do góry