reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Widzisz Sim, bo u mnie to po prostu jakaś wyjątkowa złośliwośc losu była...
Położna chciała mi przebic pęcherz, ale zasugerowała, że moze lepiej poczekać do drugiego badania, po którym miałam dostać epidural, bo ból miał być jeszcze wiekszy. Tak wiec za jej namową stwierdziłam, że poczekam. No i poczekałam... (na badanie któego nie było) :baffled:
A żeby jeszcze było ciekawiej, cała ta szopka z zatrzymaniem bólu zaczeła sie jak była zmiana położnych, czyli ta nowa, która przyszła poczytała tylko o tym co się ze mną działo, nie widziała mojego cierpienia, częstotliwości skurczy, długości itp...

A brzucho już mam tak nisko, że niedługo jakieś szelki przymocuję coby chodników nim nie szorowac:-):-)...

reklama
wazne, ze nie opuszcza Cie poczucie humoru!!
od poniedzialku czekamy na relacje z sali porodowej! Wiesz, jak masz fajnie, ze wszystko przed Toba! pierwszy dotyk synka, pierwszy usmiech... cudownie:tak:

Z tym poczuciem humoru to jest róznie, ale muszę się czasami pośmiać, bo zamiast na porodówce, to w psychiatryku wyladuję...

W przyszłym tygodniu to już musi być po wszystkim, bo najpóźniej w niedzielę mam wywołanie... Oby poszło szybciej... A tak Księciunio pchał sie na świat jak jeszcze nie było mu wolno.... A teraz leniwiec jeden zabarykadował sie i strajkuje...
Zaraz uciekam do szpitala, odezwę się po powrocie...

magda zobaczysz jakie to szczescie tulic wlasne dzieciatko :-) Ciesz sie tymi chwilami, bo niemowlaczek szyyyyyyyybko wyrasta. Teraz musze miec oczy dookola glowy, ciagle w biegu, zeby za nia nadazyc itp...ale chwile kiedy pierwszy raz chwyci dziecko zabawke w raczke...pierwszy raz kiedy przekreci sie na brzuszek i spowrotem...kiedy pierwszy raz usiadzie bez podporki...kiedy wypowie "mama, tata"...SA NIEZAPOMNIANE!!!!!!!!!!!!! Dziecko to najpiekniejsze, co moze sie zdarzyc czlowiekowi :-) My juz planujemy drugie...chyba...albo to tylko ja planuje hehe :-)

Magdalena - za oksytocyną raczej nie tęsknij (boli), ja jestem "ofiarą oksytocyny":) Rozwarcie miałam na 8 cm, skurcze, tylko wody mi nie odeszły. No i oczywiście przebili mi pęcherz, dostalam oksytocynę i urodziłam w dwie godziny:) Powodzenia!!!!

Larcia - my nie planowaliśmy, a jak JA zaczęłam planować, to w końcu tak planowałam, że mój mąż wypstrykał mi tabletki za okno, powiedział: "teraz albo nigdy", no i we wrześniu dołączy do nas okruszynka:)) Trzymam kciuki, nie zastanawiaj się długo:)

reklama
Do góry