reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ankandria Jezuuuu, kobieto, ja bym się nawet nie zastanawiała, jak to od kleszcza, to przecież jakaś borelioza, może być.
Lubiczanko tak, moja decyzja, bo karmię Gabrysię piersią, nie mam z kim jej zostawiać w soboty, poza tym kwestia finansowa zaważył, jednak mi się to nie bardzo opłaca. Szkoda mi też, żal mi tych lekcji, ale trudno

My lecimy na trzy tygodnie w październiku do Polski, Ania będzie miała prezent urodzinowy:-p:cool2:

Szwagierka jutro leci, buuu, smutno nam będzie bez niej, na pocieszenie- Ania jutro zaczyna przedszkole:)

Ostatnia edycja:
Dziopki jutro idę dopiero do lekarza tego co mi przepisał wcześniej krem. Ja wiem że to bolerioza może być miałam krem na rumień bo byłam w lipcu u lekarza ale nic nie pomogło a rumień ogromny. Myślicie że jak poproszę o antybiotyk to mi da i da skierowanie na badania? No i tak z innej beczki to wiecie ile może się czeka na odpowiedź w sprawie odwołania co do macierzyńskiego?

ankadaria dziewczyny mają rację, powinnaś się niezwłocznie udać do lekarza i dostać antybiotyk. Bolerioza a zwłaszcza powikłania z nią zawiązane są bardzo niebezpieczne dla Ciebie, a tymbardziej dla dziecka. Nie powinnaś zapłacić za wizytę, jedynie za antybiotyk w aptece. Nie lekceważ tego. Jeszcze lepiej by było, gdyby pobrali Ci krew do badań. Z doświadczenia wiem, że na irlandzkich lekarzach trzeba wszystko wymóc, ale bądź zdecydowana, nie daj się zbyć kremem (to śmieszne).
Kiedy byłam w ciąży bombardowałam moje lekarki o testy na toksoplazmoze, wymazy na obecność paciorkowca itd. mimo ich kręcenia nosem byłam nieustępliwa.

Jeśłi dostaniesz ten antybiotyk,to sprawdź,żeby to nie była doksycyklina. (Ja po prostu nie ufam tutejszym lekarzom, bo mnie juz nie jeden raz zawiedli).

monia - GRATULACJE!!!!! Buziaki dla Was i duzo zdrówka!!!

klucha (chyba) - a gdzie byliście w samym Kerry czy w County Kerry? Ja byłam w ubiegłym tyg. w Tralee (Co. Kerry).

Lubiczanka - a ja tez słyszałam i znam takie przypadki, gdzie mama i córka prawie jednocześnie miały dzidzię. Tylko ja już nie chciałabym być mamą, bo bym się bała. Wiesz z wiekem wzrasta prawdopodobieństwo róznych chorób czy wad wrodzonych. A ja juz swoje lata mam i mąż też, więc czas by dac sobie na wstrzymanie z dalszym rozmnażaniem.
Chcielismy dwójeczkę, żeby Alinka nie była sama i mamy - plan wykonany i wystarczy.

dzień dobry Wam:)
moniaa-gratulacje!!!Dochodźcie migusiem do formy i czekamy na relację...;)
Katrina-rozumiem w czym rzecz...no teraz nic innego jak cieszyć się dziećmi i wypatrywać wnucząt;)
AsieńkoR-ale Wam dobrze z tymi 3ma tygodniami:))))szkoda tej pl szkoły,ale nic na siłę:)
Klucha-ja stwierdziłam,że raz kiedyś trzeba zaszaleć...a,że w tym roku nigdzie poza Polską nie byliśmy to na Święta odbijemy sobie;)
Ankadaria-oby gp pomógł...pomyslnej wizyty:*
Miłego dnia Wam!!!

reklama
W recepcji kobieta mi mówi że będę musiałam zapłacić za wizytę to ja mówię że to niebezpieczne dla dziecka a ona że ok ale trzeba 50 eu płacić a to jej mówię że muszę zmienić datę bo nie mam pieniędzy teraz żeby zapłacić a ona to wyślemy rachunek i zapłacisz jak bd miała. Poszłam do lekarki to a nawet nie chciała przeglądnąć tych artykulow które wzięłam ze sobą i mówię że trzeba antybiotyk i mówię i pokazuje na kartce jaki i mówię że płace za wszystko to czy mi mogą zrobić badania krwi że muszę to wiedzieć że nie chodzi o mnie tylko o dziecko. A ona to że jutro krew wezmą i jak będą wyniki to w tedy będzie myślała co dalej i jak mówiłam o antybiotyku to ona muszę znaleźć odpowiedni dla kobiet w ciazy a ja mówię że ten i ten no i przepisała i jutro na badanie krwi. Pytam się tam w recepcji o ten rachunek a kobieta że już ok że ona to załatwiła więc nie rozumiem może zrobiły darmową wizytę nie wiem.. Ale podniosły mi ciśnienie.. Trzeba zapłacić bo to nie związane z ciążą . Podejrzewam że nie daj bóg wyjdzie że mam bolerioze to oni chyba nie będą wiedzieć jak leczyć dalej i jakie badania czy wogóle wykonać badania dzieciątku :-( już nie wiem co robić.. :-( dostałam amoksycyline 3xpo 1tabl przez dwa tyg..

Do góry