reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ankandria Jezuuuu, kobieto, ja bym się nawet nie zastanawiała, jak to od kleszcza, to przecież jakaś borelioza, może być.
Lubiczanko tak, moja decyzja, bo karmię Gabrysię piersią, nie mam z kim jej zostawiać w soboty, poza tym kwestia finansowa zaważył, jednak mi się to nie bardzo opłaca. Szkoda mi też, żal mi tych lekcji, ale trudno
My lecimy na trzy tygodnie w październiku do Polski, Ania będzie miała prezent urodzinowy
Szwagierka jutro leci, buuu, smutno nam będzie bez niej, na pocieszenie- Ania jutro zaczyna przedszkole
Lubiczanko tak, moja decyzja, bo karmię Gabrysię piersią, nie mam z kim jej zostawiać w soboty, poza tym kwestia finansowa zaważył, jednak mi się to nie bardzo opłaca. Szkoda mi też, żal mi tych lekcji, ale trudno
My lecimy na trzy tygodnie w październiku do Polski, Ania będzie miała prezent urodzinowy
Szwagierka jutro leci, buuu, smutno nam będzie bez niej, na pocieszenie- Ania jutro zaczyna przedszkole
Ostatnia edycja:
ankadaria
Zaangażowana w BB
Dziopki jutro idę dopiero do lekarza tego co mi przepisał wcześniej krem. Ja wiem że to bolerioza może być miałam krem na rumień bo byłam w lipcu u lekarza ale nic nie pomogło a rumień ogromny. Myślicie że jak poproszę o antybiotyk to mi da i da skierowanie na badania? No i tak z innej beczki to wiecie ile może się czeka na odpowiedź w sprawie odwołania co do macierzyńskiego?
andzior
Początkująca w BB
ankadaria dziewczyny mają rację, powinnaś się niezwłocznie udać do lekarza i dostać antybiotyk. Bolerioza a zwłaszcza powikłania z nią zawiązane są bardzo niebezpieczne dla Ciebie, a tymbardziej dla dziecka. Nie powinnaś zapłacić za wizytę, jedynie za antybiotyk w aptece. Nie lekceważ tego. Jeszcze lepiej by było, gdyby pobrali Ci krew do badań. Z doświadczenia wiem, że na irlandzkich lekarzach trzeba wszystko wymóc, ale bądź zdecydowana, nie daj się zbyć kremem (to śmieszne).
Kiedy byłam w ciąży bombardowałam moje lekarki o testy na toksoplazmoze, wymazy na obecność paciorkowca itd. mimo ich kręcenia nosem byłam nieustępliwa.
Kiedy byłam w ciąży bombardowałam moje lekarki o testy na toksoplazmoze, wymazy na obecność paciorkowca itd. mimo ich kręcenia nosem byłam nieustępliwa.
AsienkaM1986
mama Zuzi
Moniaa061 gratulacje, Wszystkiego najlepszego I się trzymajcie cieplo.
katrina115
Potrójna Mama
monia - GRATULACJE!!!!! Buziaki dla Was i duzo zdrówka!!!
klucha (chyba) - a gdzie byliście w samym Kerry czy w County Kerry? Ja byłam w ubiegłym tyg. w Tralee (Co. Kerry).
Lubiczanka - a ja tez słyszałam i znam takie przypadki, gdzie mama i córka prawie jednocześnie miały dzidzię. Tylko ja już nie chciałabym być mamą, bo bym się bała. Wiesz z wiekem wzrasta prawdopodobieństwo róznych chorób czy wad wrodzonych. A ja juz swoje lata mam i mąż też, więc czas by dac sobie na wstrzymanie z dalszym rozmnażaniem.
Chcielismy dwójeczkę, żeby Alinka nie była sama i mamy - plan wykonany i wystarczy.
klucha (chyba) - a gdzie byliście w samym Kerry czy w County Kerry? Ja byłam w ubiegłym tyg. w Tralee (Co. Kerry).
Lubiczanka - a ja tez słyszałam i znam takie przypadki, gdzie mama i córka prawie jednocześnie miały dzidzię. Tylko ja już nie chciałabym być mamą, bo bym się bała. Wiesz z wiekem wzrasta prawdopodobieństwo róznych chorób czy wad wrodzonych. A ja juz swoje lata mam i mąż też, więc czas by dac sobie na wstrzymanie z dalszym rozmnażaniem.
Chcielismy dwójeczkę, żeby Alinka nie była sama i mamy - plan wykonany i wystarczy.
lubiczanka
Fanka BB :)
dzień dobry Wam
moniaa-gratulacje!!!Dochodźcie migusiem do formy i czekamy na relację...
Katrina-rozumiem w czym rzecz...no teraz nic innego jak cieszyć się dziećmi i wypatrywać wnucząt
AsieńkoR-ale Wam dobrze z tymi 3ma tygodniami)))szkoda tej pl szkoły,ale nic na siłę
Klucha-ja stwierdziłam,że raz kiedyś trzeba zaszaleć...a,że w tym roku nigdzie poza Polską nie byliśmy to na Święta odbijemy sobie
Ankadaria-oby gp pomógł...pomyslnej wizyty:*
Miłego dnia Wam!!!
moniaa-gratulacje!!!Dochodźcie migusiem do formy i czekamy na relację...
Katrina-rozumiem w czym rzecz...no teraz nic innego jak cieszyć się dziećmi i wypatrywać wnucząt
AsieńkoR-ale Wam dobrze z tymi 3ma tygodniami)))szkoda tej pl szkoły,ale nic na siłę
Klucha-ja stwierdziłam,że raz kiedyś trzeba zaszaleć...a,że w tym roku nigdzie poza Polską nie byliśmy to na Święta odbijemy sobie
Ankadaria-oby gp pomógł...pomyslnej wizyty:*
Miłego dnia Wam!!!
reklama
ankadaria
Zaangażowana w BB
W recepcji kobieta mi mówi że będę musiałam zapłacić za wizytę to ja mówię że to niebezpieczne dla dziecka a ona że ok ale trzeba 50 eu płacić a to jej mówię że muszę zmienić datę bo nie mam pieniędzy teraz żeby zapłacić a ona to wyślemy rachunek i zapłacisz jak bd miała. Poszłam do lekarki to a nawet nie chciała przeglądnąć tych artykulow które wzięłam ze sobą i mówię że trzeba antybiotyk i mówię i pokazuje na kartce jaki i mówię że płace za wszystko to czy mi mogą zrobić badania krwi że muszę to wiedzieć że nie chodzi o mnie tylko o dziecko. A ona to że jutro krew wezmą i jak będą wyniki to w tedy będzie myślała co dalej i jak mówiłam o antybiotyku to ona muszę znaleźć odpowiedni dla kobiet w ciazy a ja mówię że ten i ten no i przepisała i jutro na badanie krwi. Pytam się tam w recepcji o ten rachunek a kobieta że już ok że ona to załatwiła więc nie rozumiem może zrobiły darmową wizytę nie wiem.. Ale podniosły mi ciśnienie.. Trzeba zapłacić bo to nie związane z ciążą . Podejrzewam że nie daj bóg wyjdzie że mam bolerioze to oni chyba nie będą wiedzieć jak leczyć dalej i jakie badania czy wogóle wykonać badania dzieciątku :-( już nie wiem co robić.. :-( dostałam amoksycyline 3xpo 1tabl przez dwa tyg..