reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

ale fajowe czasy przed nia, moja uwielbiala chodzic bo duzo roznych rzeczy robili nawet na wycieczki jezdzili, moja juz do szkoly ale ja w srode wracam do przedszkola, ale bedzie znow zapierdziel boszzze

reklama
Hejka kobitki

Klucha wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.
Asienka_r nie ma co się martwić będzie dobrze, ja za rok będę przeżywać
Ankadaria oby leki pomogły.

Dopiero po 12 a ja już jakaś wykończona dzisiaj:confused2::confused2:. P ostatnio pracuje na okrągło i nie mamy czasu na zakupy, a nie lubie późnym wieczorem lub nocą robić zakupów, więc co dziennie muszę jakieś zakupki przytargać do domu:sorry::confused2:. Przy okazji Zuzia ma spacerek;-) no i plac zabaw to obowiązkowo. Właśnie wróciłam i miałam kawke sobie zrobić ale nie chce mi się wstać:eek:.
Wczoraj po 14 poszłyśmy nad morze, Zuzia biegała w gumiakach, zbierała muszle i robiła babki z piasku:-) a ja siadłam z robótką, ale nie było nam dane długo posiedzieć bo ruszył się mocny zimny wiatr:-(. więc poszłyśmy bo teraz to raczej nie potrzebuję przeziębionego pęcherza czy nerek:eek::sorry:. W drodze powrotnej wstąpiłam na kawkę i pogaduszki do Gliwy.:-)

Witam z wieczorka.
Dzionek dzis zlecial nawet szybko,w poludnie razem z Igorkiem poszlam spac.Po drzemce poszlismy na plac zabaw.Pozniej zakupki spozywcze z M i tak zlecialo.
AsienkoR to superrr ze Ania zadowolona,oby tak dalej.
Anakadria oby leki Ci pomogly,i wszystko bylo dobrze.
Milego wieczorku.

Hej dziewczyny, jestem Magda, mieszkam w Dublinie. Dzieciaczki na stanie wymienione w suwaczkach ;-)

Starszy idzie do pierwszej klasy i tu pytanie do mam starszakow. Jak to u Was jest z nieobecnosciami w szkole? My mamy bilet na Swieta BN juz 27 listopada a dzis Pani w sekrietariacie mi powiedziala, ze kazda nieobecnosc musi byc usprawdliwiona przez lekarza i powyzej 20dni gdzies tak zglaszaja. No nie wyjdzie nam ponad 20 dni w zimie ale juz latem na pewno bo lecimy juz w maju na lato. Załamka normalnie.. robia w Waszych szkolach problemy juz w I klasie?

Hej
Miesiąc temu przyleciałam do Irlandii. Obecnie mieszkam w Dublinie. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć? :)
Mój synek w lipcu skończył 2 latka
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

ememte witaj
ollena mam nadzieje ze ciebie nie uraze ale czy ty nie uwazasz ze przesadzasz? tak samo reagowali by w pl w szkole. chcac czy nie chcac jestes tu i twoje dziecko chodzi tu do szkoly i obowiazek szkolny dotyczy go tak samo jak kazde inne dziecko. co innego poleceic np na komunie czy cos na kilka dni a co innego leciec w maju na cale lato czy tez na koniec listopada na swieta. no ale zalatwiaj ja nie wiem gdzie bo moja dopiero zaczyna szkole w tym roku, zreszta tak jak twuj chyba co?
a co u mnie to w koncu dostalam list ze szpitala w dublinie i w koncu po 4 mscach czekania hanut bedzie miala zrobione dreny za tydzien w poniedzialek, ciesze sie bardzo

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena hmm, ja nie mam dziecka w wieku szkolnym, ale wiem, ze w tym roku ostatni raz lecimy do Polski kiedy chcemy, bo młoda za rok pójdzie do szkoły i właśnie nie chcę, żeby miała dużo nieobecności. Pozostają tylko wakacje. Teraz chodzi do przedszkola i lecimy do Polski na 3 tygodnie.

Do góry