reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

czesc dziewczynki,
pamietacie mnie jeszcze?
wybaczcie, pochlonelo mnie nowe zycie, ale juz wracam na wasze lono. o ile przyjmiecie core marmnotrwana :)
od poczatku: mieszkam w kilkeny od konca czerwa. wynajmujemy domek i jest fajnie :) tytus rosnie jak na drozdzach, a ja jestem wreszcie spokojna o nasza przyszlosc. podjelismy dobra decyzje. dzieki wam miedzy innymi - dziekuje :)
poza tym pracuje. dostalam prace w aptece i jestem zadowolona. dostaje 9, 55 za h, wiec hcyba nie najgorzej jak na sam poczatkek, a praca jest calkiem przyjemna. i na pelen etat. za miesiac przyjedzie do nas niania z pl, wiec w ogole bedzie wesolo :)
sluchajcie, wiem, ze to bylo juz przerabiane tysiac razy, ale mam pytan kilka:
1) czy wyrabiajac child benefir trzeba miec pelny akt urodzenia? i czy musi byc ptrzetlumaczony?
2) jak zalatwic medical card albo gp visit card? czym to sie rozni? czy od dochodow odlicza sie koszty wynajmu?
3) ile sie czeka na przyznanie powyzszych swiadczen?
4) ja zalatwic szczepienia? czy placi sie za nie w ramach wizyty u gp? czyli ile srednio?
dzieki z gory
m

reklama
hej dziewczyny
ale mam dol. maz chce wracac do polski :no: pracuje na czarno w chlodni i nie moze znalezc legalnej pracy... a ja juz wszystko zgodnie z umowa wysprzedalam zalatwilam i tak bardzo chce do niego jechac :tak:

NO I SZUKAMY CHETNYCH DO WYNAJIECIA WSPOLNIE DOMKU W SLIGO OD LISTOPADA - MOZE KOGOS ZNACIE???

Jwszcze tylko miesiac - przylece i zadrzadze ;-)

MUSI BYC DOBRZE!!

witam witam, wreszcie jako zinternetyzowana irlandzka mamuska :D Nareszcie jakis kontakt ze swiatem, zwariowac szlo normalnie... hyh niech zyja nasze uzaleznienia :p

Basia80 - ojej :( placa mu p[o prostu kase do reki, nie placa ubezpieczenia i tak dalej? dziwne... wydawalo mi sie, ze to cywilizowany kraj, przyznam, ze nie znam nikogo, kto by tak pracowal... a moze warto poszukac jakiejs pracy poza obecnym miejscem zamieszkania... nie wiem jak jest w sligo, ale na przyklad tutaj po sezonie pracy jest pelno, tak mi sie wydaje przynajmniej... no, chyba, ze nie zna jezyka... a ty znasz? sluchaj, a moze zle tej pracy szuka...? ja codziennie przegladalam oferty na Fas Ireland - Irish national training and employment authority i na Jobs.ie - Jobs in Ireland. Irish Jobs.. Wlasnie tak znalazlam robote... nie wiem co wiecej poradzic. trzymajcie sie.

Marianeczka wspaniale gratulacje pracki ic ieszymy sie ze wróciłaś, Tytus chyba urósł co :tak: czekamy na zdjecia

aniay strasznie szybko załatwiliscie necik, :szok: w czym macie? :happy:

Kamila cosik ci nie iezie ze zdjeciami :confused: albo ja ich nie widze :eek: wysyłasz przez imageshack? wklejaj pierwszy link pod zdjeciem

Basiu tutaj nie ma jako takich umów, rzadko kiedy dostaje sie jakikolwiek świestek do ręki, jesli juz to powinien dostawać kwitek na którym jest ile ma do wypłaty ile na inne swiadczenia i to wystarcza jako dowód pracy :happy: główka do góry bedzi edobrze, niech sie trzyma kurcze troche za póxno sie obudził z takimi rewelacjami

wczoraj bysmy sobie na klifach, jejku jak miło jest w koncu wyjsc z domku i połazic, juz nei musze sie martwic ze maluch bedzie wczesniakiem, wiec korzystam, co prawda po wczorajszym spacerku czuje sie okropnie ale warto było :-D pogoda była boska

ja z moją mamą

big mama i krasnalek

dzieki dziewczyny za info... no coz pojechal do super kolegi miala byc praca na juz a okazuje sie ze realia sa calkiem inne... troche przykro jak ktos zlote gory obiecuje... ale nic bedzie dobrze!! wazne ze jest praca... powoli odklada kaske (ja tez cos z polski wezme)

marianeczka -to jest glowny problem - oboje nie bardzo znamy jezyk - tzn nie jeston jeszcze komunikatywny...

filpi - zycze lekkiego porodu!!

DO SLIGÓWEK- znacie kogos kto potrzebuje wspollokatorow od listopada - fajne bezkonfliktowe malzenstwo z wesola dzidzia :tak: BEDE WDZIECZNA ZA POMOC LUB JAKIES INFO - NA PRIWA PODAM NAMIARY :cool2:

reklama
Marianeczka - opowiedz mi prosze o tej pracy w aptece. Moja siostra ma możliwość pracy właśnie w aptece, ale nie wie czy się zdecyduje. Napisz co należy do Twoich obowiązków, na jakim stanowisku pracujesz i czy masz jakieś wykształcenie farmaceutyczne.
Z góry dziękuję za info.
Pozdrawiam serdecznie!

Do góry