reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam.
jola24 owszem mozna:tak: W moich obydwu ciazach nie dolegalo mi nic a nic.Gdyby nie rosnący brzusio nie wiedzialabym ze w ciazy jestem;-) takze pozostaje Ci cieszyc sie tym stanem:-D

Ka...M ale dziewczyny chyba pisaly o kredytach i takim wysokim wkladzie wlasnym:dry: bo depozyt to i u mnie czyli w Dublinie jest taki jaka wysokosc opłat za dom:tak:

Pozdrawiam wszytskie serdecznie i milego dzionka zycze.

Misia no wyszlas juz?:sorry2:

Hello

Jola mnie w pierwszej ciąży męczyły wymioty do 12 tygodnia a później błogi spokój;-)

Ka...M ale dziewczyny piszą o innych depozytach ;-)
Gastone wiem,że będę miała trochę roboty z pieskiem,ale jestem fryzjerką i będę cudowac z włosami psiaka ;-):-D:-D
A jak nie to zgolę na łyso :cool2::-D:-D:-D
Ela wiesz chyba ogólnie samce są takie.Suczki są bardziej opiekuńcze i takie jakieś milsze.Wiem bo miałam i psa i suczkę.Różnica w charakterach jest :tak:
A powiedz,goliliście go na lato,a zimą? Używaliście jakiś specjalnych kosmetyków z racji,ze pies nie ma siersci a włos? I czy mocno gubi włos?
Wiem,ze są specjalne szampony,nabłyszczacze i mam nadzieję,że dostanę je tutaj :dry:

dokładnie... hehe
a co... jak już woadomo że facet się boi to teraz można go powodzić troszeczkę....

To tu są takie problemy z psami??
ogólnie wolę kotki ale wiem że nie można w ciąży... więc może i skusiłabym się na pieska.... ale słyszałam też ze jak chcę z nim do pl lecieć to muszę mu paszport wyrobić i kupować specjalne bilety:baffled: mój kumpel ma psa.... (!!)

a jeszcze co do chat.... to w lahinch jest taniej.,,,
znaczy z depozytem
jak się po 2000 czy 5000 płaci u was:szok: szok
u nas jak jest chata za 650 to depozyt też 650 i nie więcej... a jak chata za 700 to i depozyt 700:tak:
Ale to sepozyt na kupno domu rent to buy :-D
Hello

Ka...M ale dziewczyny piszą o innych depozytach ;-)
Gastone wiem,że będę miała trochę roboty z pieskiem,ale jestem fryzjerką i będę cudowac z włosami psiaka ;-):-D:-D
A jak nie to zgolę na łyso :cool2::-D:-D:-D
Ela wiesz chyba ogólnie samce są takie.Suczki są bardziej opiekuńcze i takie jakieś milsze.Wiem bo miałam i psa i suczkę.Różnica w charakterach jest :tak:
A powiedz,goliliście go na lato,a zimą? Używaliście jakiś specjalnych kosmetyków z racji,ze pies nie ma siersci a włos? I czy mocno gubi włos?
Wiem,ze są specjalne szampony,nabłyszczacze i mam nadzieję,że dostanę je tutaj :dry:

Wiesz w Polsce kupowalismy szampony specjalne do dlugiej siersci, wlasnie z jakims nablyszczaczem.Nie mam pojecia czy dostaniesz taki szampon tutaj, ale np u nas w limericku bylam raz w sklepie gdzie mieli naprawde wszystko wiec mysle ze jak znajdziesz dobry sklep to dostaniesz. Kapac to trzeba bylo bardzo czesto no i niestety gubi wlos..beda wszedzie...No sa tez specjalne szczotki do dlugiej siersci.A i trudny w utrzymaniu jest pysk takiego psa, po kazdym jedzeniu trzeba morde umyc i wyczesac inaczej hmm koltunki i niezbyt mily zapaszek zaschnietego jedzenia.A i jeszcze pupa hihi czasem zdarzy sie tak ze kupka zostanie na siersci i wtedy padaka.Czasem trzeba bylo z wlosami wycinac hiihi.Co do lata to czasem scinalismy poprostu krocej wlosy bo suni bylo goraca ale nigdy za krotko bo wygladala wtedy jak owca :-D Nie mm zadnego zdjecia, wszystkie zostaly w Polsce...ale moja sunia wygladala podobnie jak na zdjeciu, tylko moja byla snieznobiala, az biel bila po oczach..

Załączniki

• slawa[1].jpg
    slawa[1].jpg
    56,8 KB · Wyświetleń: 18
Ostatnia edycja:
Wiesz w Polsce kupowalismy szampony specjalne do dlugiej siersci, kapac to trzeba bylo bardzo czesto no i niestety gubi wlos..beda wszedzie...No sa tez specjalne szczotki do dlugiej siersci.A i trudny w utrzymaniu jest pysk takiego psa, po kazdym jedzeniu trzeba morde umyc i wyczesac inaczej hmm koltunki i niezbyt mily zapaszek zaschnietego jedzenia.A i jeszcze pupa hihi czasem zdarzy sie tak ze kupka zostanie na siersci i wtedy padaka.Czasem trzeba bylo z wlosami wycinac hiihi.Co do lata to czasem scinalismy poprostu krocej wlosy bo suni bylo goraca alenigdy za krotko bo wygladala wtedy jak owca :-D Nie mm zadnego zdjecia, wszystkie zostaly w Polsce...
No wiem o tej pielęgnacji ;-):baffled::-D
Ale czego się nie robi dla psiaka.
Tylko wiesz,PON jest sierściowym psem i ma tzw.podszerstek dodatkowo tak więc miał prawo gubic sierśc (to znaczy zrzucac na lato i zimię dodatkowo) Shih tzu róźni się tym,że jeżeli już gubi włos (nie ma sierści a włos) to znaczy,że ma nie odpowiednią dietę lub chorą skórę a to da się wyleczyc.Dodatkowo włos Shih-tzu nie uczula.Co do pupy i jej czyszczenia wrobię w to męża :cool2::-D Nie no zartuję,nie będzie to może przyjemne ale cóż,trzeba będzie robic.
No szkoda,że nie masz zadnego zdjęcia bo te owczarki to piękne psy ;-)

Wiesz Anineczka wlos nie wlos, siersc nie siersc kaazdy pies gubi.ale to nie problem, jak sie kocha to sie cierpi :-D Apropo to moja sunia miala takie wlosie ze jak srecilas lasnie to sweter mozna bylo zrobic.Normalnie welna :-D

Anineczka z innej beczki teraz. W jakim tempie twoje dzieciaki rosly wlasnie w wieku 3 lat? Max od pol roku wazy 13 kilo.Waha sie ta waga 10 dk w dol albo w gore zalezy jak lezy.ale jakis wiekszych cholercia skokow nie ma.Je lasnie, zdrowy jak ryba, rosnie w gore ale jakos tluszczyku mu nie przybywa.Wiem ze dzieciaki w tym wieku rosna juz wolniej, czy powinnam sie martwic chyba nie?

Ostatnia edycja:
Anineczka z innej beczki teraz. W jakim tempie twoje dzieciaki rosly wlasnie w wieku 3 lat? Max od pol roku wazy 13 kilo.Waha sie ta waga 10 dk w dol albo w gore zalezy jak lezy.ale jakis wiekszych cholercia skokow nie ma.Je lasnie, zdrowy jak ryba, rosnie w gore ale jakos tluszczyku mu nie przybywa.Wiem ze dzieciaki w tym wieku rosna juz wolniej, czy powinnam sie martwic chyba nie?
Gastone Antek mój należy do ubitych i mających nadmiar na brzuszku i udach :zawstydzona/y::sorry2:
Choc to prawda od około 3 latek przestał przybierac mocno na wadze :tak: W zasadzie od około 3 roku życia przybrał może kilogram,dwa.
Waży aktualnie 19 kilo.
Ale jak mówię on od małego był utyty :sorry2:
Matt waży około 12 kilo.
Myślę,że nie masz co się martwic,choc teraz sprawdziłam,że Max jest na 30 centylu to nie sądze by działo się coś złego i ten 30 centyl nie jest zły.Byc może taka jego natura.:tak:
Ważne,że jest zdrowy i je normalnie.
A powiedz ile ma wzrostu?

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)

a jeszcze co do chat.... to w lahinch jest taniej.,,,
znaczy z depozytem
jak się po 2000 czy 5000 płaci u was:szok: szok
u nas jak jest chata za 650 to depozyt też 650 i nie więcej... a jak chata za 700 to i depozyt 700:tak:

No właśnie o inny depozyt chodzi, bo normalnie jak się wynajmuje a nie kupuje, to się raczej płaci tyle depozytu ile rentu za miesiąc, nam się udało, bo landlord nie chciał depozytu wcale:-).

Witam was!!

Przestaly mnie meczyc wymioty i zastanawiam sie czy aby wszystko ok, bo czy mozna sie dobrze czuc w ciazy?:confused:

Można, można Jolu. Ja swoją ciążę przechodzę bardzo dobrze, a wymioty miałam może ze dwa razy:-D, znaczy miałam bardziej nudności, czasem jeszcze się zdarzą, ale to jak autobusem jadę:-).

A Misia pewnie taka zafascynowana Aleksem, że szybko nas nie odwiedzi:-)

reklama
Hej a moim ulubionym pieskiem jest owczarek niemiecki i jak wrócę do Polski to będzie pierwszy zakup :tak:ogólnie u mnie bez zmian sprzątam dom przygotowuje łóżka dla siostry i dzieci bo jutro już będą:-) chwyci nie skurcz posiedzę chwile i znów mogę sprzątać ale nic regularnego :tak:

Do góry