reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
No Ciao Dziewczynki!!

Nareszcie znalazlam czas zeby cos skrobnac! Za mna calkiem meczace juz dni. Po tym jak rodzice A pojechali do domu, przyjechala do nas jego siostra z narzeczonym. Zostali na noc. Wczoraj bylismy na miescie, wieczorem na kolacji w restauracji. Wrocilismy kolo 1 w nocy..bylam wykonczona! Dzis znow troche po miescie, obiad- fish and chips (mniaammm). Czuje sie troche zmeczona po tym tygodniu pelnym roznych wydarzen. Ciesze sie wiec, ze juz wszytsko wrocilo do normy, i ze moge w spokoju oczekiwac wielkiego dnia. Bardzo ciezko mi sie juz chodzi. Codziennie mam wrazenie, ze brzuch jest nizej i nizej. Mam jakies dziwne bole. W nocy spie mocno ale za kazdym razem jak sie przewracam na bok to stekam jak by mi ktos krzywde robil. Nie moge sama wysiasc z samochodu lub wstac z fotela (tzn.moge ale jest to bardzo trudne i meczace). Ale musze wytrzymac jeszcze ok. 11 dni! Rowno za 2 tygodnie przyjezdza Mamuska:-)

Andzulina- na te twoje skurcze to zdecydowanie magnez ale musze Ci powiedziec, ze Dr.Sempka powiedziala mi, zebym nie brala tego irlandzkiego, bo podobno wywoluje bole glowy. Kazala sprowadzic sobie z Polski Asmag. Tak zrobilam. Biore go juz bardzo dlugo i niegdy, przenigdy nie mialam ani jednego skurczu.

Nie moge uwierzyc, ze przede mna jeszcze tylko Emili!!:szok::no: Powoli zaczynam sie przyzwyczajac do mysli, ze to juz nadchodzi...No i zrobil mi sie moj pierwszy rozstep (naszczescie taki na moze 1 cm.) Mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie przybedzie!

.No i zrobil mi sie moj pierwszy rozstep (naszczescie taki na moze 1 cm.) Mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie przybedzie! MISIA ja tez miala tak wlasnie ze pod koniec pojawily sie rozstepy ja duzo prztylam w ciazy prawie 25kg,a JUSTIN tez sie duzy urodzil 4.100:-)i wlasnie po dkoniec tak mi rozstepy wyszly.,....hhehehehehehe

hejka
...No i zrobil mi sie moj pierwszy rozstep (naszczescie taki na moze 1 cm.) Mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie przybedzie!

noo..rozstempy...wrr..a Albertem jak bylam w ciazy przytylam 25 kg i nie mialam ani jednego a z Ewka przytylam od wagi wyjsciowej tylko 6 kg i co ostatnie 2 moze tydzien wylazly mi askudy wrr..i mam ich chyba 5 moze 6 ... no i bylam w wielkim szoku :baffled:

No Ciao Dziewczynki!!

Nareszcie znalazlam czas zeby cos skrobnac! Za mna calkiem meczace juz dni. Po tym jak rodzice A pojechali do domu, przyjechala do nas jego siostra z narzeczonym. Zostali na noc. Wczoraj bylismy na miescie, wieczorem na kolacji w restauracji. Wrocilismy kolo 1 w nocy..bylam wykonczona! Dzis znow troche po miescie, obiad- fish and chips (mniaammm). Czuje sie troche zmeczona po tym tygodniu pelnym roznych wydarzen. Ciesze sie wiec, ze juz wszytsko wrocilo do normy, i ze moge w spokoju oczekiwac wielkiego dnia. Bardzo ciezko mi sie juz chodzi. Codziennie mam wrazenie, ze brzuch jest nizej i nizej. Mam jakies dziwne bole. W nocy spie mocno ale za kazdym razem jak sie przewracam na bok to stekam jak by mi ktos krzywde robil. Nie moge sama wysiasc z samochodu lub wstac z fotela (tzn.moge ale jest to bardzo trudne i meczace). Ale musze wytrzymac jeszcze ok. 11 dni! Rowno za 2 tygodnie przyjezdza Mamuska:-)

Andzulina- na te twoje skurcze to zdecydowanie magnez ale musze Ci powiedziec, ze Dr.Sempka powiedziala mi, zebym nie brala tego irlandzkiego, bo podobno wywoluje bole glowy. Kazala sprowadzic sobie z Polski Asmag. Tak zrobilam. Biore go juz bardzo dlugo i niegdy, przenigdy nie mialam ani jednego skurczu.

Nie moge uwierzyc, ze przede mna jeszcze tylko Emili!!:szok::no: Powoli zaczynam sie przyzwyczajac do mysli, ze to juz nadchodzi...No i zrobil mi sie moj pierwszy rozstep (naszczescie taki na moze 1 cm.) Mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie przybedzie!
pod koniec ciazy zawsze jest ciezko ja tez czulam sie jak slonica,butow nie moglam zalozyc!!!jeszcze troche i Alex bedzie poza brzuchem:tak:

Ja bralam tutejszy magnez i glowa mnie nie bolala:no:

Co do rozstepow to mam ich pelno na brzuchu chociaz smarowalam sie cala ciaze.
Najwiecej pokazalo sie w ostatnich tyg wtedy brzuch mi szybko rosl i skura nie wytrzymywala:baffled:

Nooo ja to pod koniec ciazy mialam mnostwo rozstepow tez pomimo smarowania, taka uroda heheh Ale njgorzej byly widoczne jak wyszlam ze szpitala uhuhu jak takie plomienie ognia,caaaly brzuch.Na szczscie juz ich tak nie widac, zbladly...podobno jak sie a juz raz , to w drugiej ciazy niepowinny sie juz zrobic, bo skora juz yla reaz naciagnieta, ale nie wiem czy to prawda.Jak myslicie?

Hej mamuśki-misia czuje że będziesz pierwsza bo mi zamiast coś być to czuję się coraz lepiej mówią że mi brzuch opad ale ja nie wiedzę :tak:a co do rozstępów w pierwszej ciąży byłam piękna ale tylko do 7miesiąca a potem był szok pękałam jak cza nawet oliwa z oliwek kremy nie pomogły co się smarowałam całą ciąże w poprzedniej przytyłam 14kg i teraz 15kg;-) a teraz są stare i nad pępkiem pojawiły się nowe.:-D mój gin mi powiedział że nic nie pomorze to zależy od skóry jak ma popękać to popęka moja siostra urodziła czworo dzieci i ani jednego rozstępu :szok:A co do magnezu to proponuję też magnez ASPARGIN forte z Polski

Ostatnia edycja:
Hej
Po deszczu nie ma śladu,nawet ciepełko jest :tak:
Słoneczko świeci i widzę,ze trawka została na swoim miejscu ;-)

Ja mam rozstępy na biuście po pierwszym porodzie,ale małe na szczęście :sorry:

reklama
Do góry