reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

AsienkaM dziękuję za życzenia :)

ja uwielbiam kupować dla dzieciaków bardziej niż dla siebie-sobie kupuje jak muszę- choć i dzieciom teraz już mniej-ja trzeba to kupuje- chyba że coś na przecenach fajnego jest to czasem się zdarza :)

dla najstarszej miałam manie-ale teraz mam dzięki temu dla Młodszej i nie muszę już prawie nic-czasem właśnie na przecenach coś jak mi się spodoba:)
i jedynie dla Synka-ale on drobniutki więc mu na dłużej starcza :p-nadal nosi ubrania na 18mscy-24 :p a bluzeczki to nawet od 6mscy niktóre jeszcze są dobre :p heh

GLIWA również dziękuję :)
widzę że Teściowa jest :) na poród czeka?

klucha niech się trzyma Mała- ja nie wiem jakbym dała radę- za mięka jestem ..

miłego dnia dziewczyny..
chłodno się już robi nie? :p
-choć u nas póki co słoneczko- myślę iść po dzieciaki spacerkiem- zobaczymy czy się uda :p

reklama
Witajcie wieczornie:)
Klucha-dzielna z Ciebie Mamusia:) Dobrze,że tak"rach-ciach"i po wszystkim;)
AsieńkoM-no to"święto"mieliście skoro mąż w domku był;)
Gliwa-ale Ci dobrze,że masz towarzystwo;)choć ja teraz tak zalatana jestem,że jakby ktoś przyjechał do nas,to więcej byłby sam,a niżeli ze mną;)
MN-witaj:)
Iwona-ja mam tak samo z moją najmłodszą latoroślą. Wciąż jeszcze pomyka w ciuszkach na 6-9,więcej na 12-18,a te na 2latka(które ukończyła w lipcu)są za wielkie;)Ja mimo chłodku codziennie spaceruję przynajmniej przez godzinkę-trzeba siebie i dzieci podotleniać-zwłaszcza,że nie pada;)
Miłego wieczorku Wam drogie Panie:)

lubiczanka to ja z najmłodszą mam odwrotnie :p hehe - ona już nosi niektóre na 18mscy-24msce a i nawet niektóre na 2latka :-D kiedyś w Tesco kupiłam i jej i starszej takie same bluzki ;-) różnica wieku 4,5 a obie bluzki mają te na 2-3lata:-D więc czasem też zależy od rozmiarówek :p
ale niektóre ciuszki młodszej to na syna spokojnie dobre :p hehe gdyby nie chłopak to na zmianę mogłabym ich ubierać :-D
najmłodsza ma długie nogi, więc spodniami nadrabia rozmiarowo ;-) starsza zresztą tez- spodnie na 7-8lat na długość- gorzej w pasie dopasować bo chudzinka :p

my też korzystamy :-) choć podobno ma padać u nas do końca tygodnia od jutra :dry: mam nadzieję że się nie sprawdzi ;-)

spokojnej nocki

Iwona - oj znam Twój ból. Dla Alinki muszę kupować spodnie z regulowanymi gumkami w pasie, bo inaczej je zgubi. Jest wysoka, ale bardzo szczuplutka (jak tatuś).
A Kuba nosi rozmiarówkę adekwatną do jego wieku 12-18 m-cy. Z tym, że jedne ciuszki sa większe, inne mniejsze - ale to rozmiar rozmiarowi nie równy.

Dzień dobry:)
Iwona-ale moja Mika od urodzenia była kruszynka...Po roku życia wskoczyła na najniższą krechę na centylu wiekowym-juuupiii;) ale faktycznie ciuszek ciuszkowi nie równy;)
Klucha-a to nieźle z tą Twoją córcią...ciuszki na 2latka-fajnie-dłużej posłużą;)
Gliwa-jak nastawienie psychiczne?Jest spokój?
Katrina-oj z tymi gumkami to genialny pomysł...u mnie też się sprawdza:)
Ostatnio mnie wzięło na drożdżowe wypieki...W sobotę były słodkie buły,w niedzielę rogaliki na śniadanie,a wczoraj na dziś upiekłam buły z serem i ketchupem na dziś do szkoły i pracy...jak z Miką w ciąży byłam też miałam takie ochotki na drożdżowe;))))Dziś też się coś wymyśli...ale juz chyba coś z innej parafii...a zrobiłam w poniedziałek sernik z mascarpone-baaaajeczny...rozpływa się w pyszczku;) Czasem sie zastanawiam jak to jest,że waga nie rośnie w zastraszającym tempie;)
Miłego dnia Wam:)

GLIWA a no pewnie że lżej, coś wiem o tym :p
u Nas teściowa była rok temu w październiku, wprawdzie przyjechała pomóc Córce bo właśnie rodziła pod koniec października, ale nasza mała miała pół roku wtedy prawie- lubiła sobie pospać nawet do 10, a Córkę musiałam do szkoły wozić- małą budzić i syna, więc później marudy- na początku listopada przerowadziliśmy się akurat na to samo osiedle co oni mieszkali- więc rano Teściowa przychodziła do mnie- ja sama Córkę do szkoły, szybkie zakupki i do domu- niby nie dużo, ale jednak łatwiej i nie trzeba było ich budzić.

teraz na szczęście się poprzestawiali- chodzą spać koło 20 (jupiiii) i wstają koło 7-8 :)

no a Tobie coraz bliżej .. ciekawe kiedy Cię złapie :p

Katrina115 -no to rzeczywiście tak samo :p moja lubi chodzić w leginsach, ale też ciężko dobrać takie żeby i tu i tu były ok - dobrze że choć te regulacje wymyślili bo by trzeba było wszystkie spodnie przerabiać :p

a Synek mój to drobinka- w przedszkolu chłopcy młodsi od niego o pół roku nawet są więksi i wyżsi ... jemu to nawet niektóre spodnie na 18mscy z tyłka spadają :p i trzeba regulowane :p
nie jedne ciuchy z niego byłyby za ciasne za najmłodszą bo to pulpecik w brzuszku ;p

reklama
Witam dziewczynki

Lubiczanka mówisz, że zalatana jesteś i nie masz czasu, a ja myslałam że w sobotę wybierzemy się do Was bo od czwwartku do niedzieli P ma wolne.

Fakktycznie te rozmiarówki są różne, zależy od sklepu. Ja ubranka Zuzi to musze mierzyć często, bo bluzeczki nosi rozmiar 2/3 latka a i czasami przy długie rękawy, ale za to spodnie na 2/3 latka sa na styk i ostatnio kupowałam troche dłuższe.

Gliwa byłam wczoraj zapytać sie o samopoczucie ale akurat spałaś, fajnie masz, że Igorek ma drzemke jeszcze to i ty odpoczniesz. Moja za chiny ludowe nie poszłaby na drzeemke i cały dzien na wysokich obrotach, dzisiaj wstała o 6:30 i mówi do mnie "już się wyspałam":baffled: ale powiedziałam żeby przyszła się do mnie poprzytulać i jakoś z lekka dodrzymałyśmy do 8.

Do góry