anineczka
królowa mrówek :P
Witam
Dużo nowych dziewcząt widzę,witam się z każdą z osobna :-)
Nie wiem czy uda mi się coś napisać,bo młody wszędzie mnie ciągnie za sobą.
Teraz siedzi na ogrodzie,tak więc mam 5 minut.
Za godzinę z minutami idzie już do kąpieli i spać.To jest ten plus niespania w dzień,godzina 18 a on już chrapie.
Ollena tak mnie zaciekawił Twój problem.
Twój synek nie musi iść w wieku 4 czy 5 lat do szkoły.Obowiązek szkolny jest od 6 rż,tak więc może ominąć Junior Infants.Nie wiem w którym miesiącu się urodził (nie wyświetla mi się teraz suwaczek),ale jeśli już puścisz go do szkoły to obowiązek szkolny ma.Każda nieobecność powinna być usprawiedliwiona i każda powyżej 20h jeśli to nie choroba będzie zgłaszana do NEWB do poczytania tutaj:
School Attendance - SchoolDays.ie
Zdarzały się ostatnio chyba dwa przypadki,że rodzice mieli pójść do więzienia za niebecności swoich latorośli w szkołach.Krótkie wyroki,straszaki,coś ok 15 dni w pace.Co prawda dotyczyła starszych dzieci (chyba 15latków) i spore nieobecności, ale jednak szok,co nie?
Parents jailed for children missing school | Irish Examiner
Obowiązek to obowiązek.
Po za tym jeśli spędzacie połowę roku w Pl to czy jesteście rezydentami tutaj? Faktycznie,jeśli masz się męczyć i widzieć wszystko w czarnych barwach to lepiej wrócić.
dobra,wpadnę chyba wieczorem bo słyszę wojnę na ogrodzie![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Dużo nowych dziewcząt widzę,witam się z każdą z osobna :-)
Nie wiem czy uda mi się coś napisać,bo młody wszędzie mnie ciągnie za sobą.
Teraz siedzi na ogrodzie,tak więc mam 5 minut.
Za godzinę z minutami idzie już do kąpieli i spać.To jest ten plus niespania w dzień,godzina 18 a on już chrapie.
Ollena tak mnie zaciekawił Twój problem.
Twój synek nie musi iść w wieku 4 czy 5 lat do szkoły.Obowiązek szkolny jest od 6 rż,tak więc może ominąć Junior Infants.Nie wiem w którym miesiącu się urodził (nie wyświetla mi się teraz suwaczek),ale jeśli już puścisz go do szkoły to obowiązek szkolny ma.Każda nieobecność powinna być usprawiedliwiona i każda powyżej 20h jeśli to nie choroba będzie zgłaszana do NEWB do poczytania tutaj:
School Attendance - SchoolDays.ie
Zdarzały się ostatnio chyba dwa przypadki,że rodzice mieli pójść do więzienia za niebecności swoich latorośli w szkołach.Krótkie wyroki,straszaki,coś ok 15 dni w pace.Co prawda dotyczyła starszych dzieci (chyba 15latków) i spore nieobecności, ale jednak szok,co nie?
Parents jailed for children missing school | Irish Examiner
Obowiązek to obowiązek.
Po za tym jeśli spędzacie połowę roku w Pl to czy jesteście rezydentami tutaj? Faktycznie,jeśli masz się męczyć i widzieć wszystko w czarnych barwach to lepiej wrócić.
dobra,wpadnę chyba wieczorem bo słyszę wojnę na ogrodzie
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)