reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Dzień dobry Dziewczynki:)
Tichonek-najlepsze zyczenia dla najmłodszego Twojego mężczyzny:)
Fifi-jak samopoczucie?Mam nadzieję,że lepiej z brzusiem:)
AsieńkoR-i tu Ci pogratuluję!!!I buziak dla Anulki-dzielna pomocnica;)
AsieńkoM-gratki dla Zuzi-zuch dziewczynka:)
Gliwa-i bylo usg?
Ania-fajnie,że kupiliście bileciki-na długo lecicie?
Witam Nową Mamusię;)
przepraszam,że tak Was zaniedbuję,ale jak wskazuje suwaczek zostało mało czasu i meeega duzo spraw do załatwienia-mniejsze i większe rzeczy:/
Miłego dnia Wam:)))

Hejka.Dzis wietrznie na dworzu i chlodno,moze po poludniu sie zmieni.Kawke spijam,maly sniadanko wcina.
Jushka napewno bedzie zadowolony :-)ze bedzie mial malutkiego braciszka.
Lubiczanko bylo bylo usg:-)
Milego Dzionka zycze.

Dziewczyny możecie mi napisać jak wygląda spotkanie w konsulacie - złożenie wniosku o paszport? I czy ten wniosek można gdzieś z netu, z ich strony ściągnąć, czy tylko na miejscu można go wypełnić?

Jushka - przede wszystkim wizyte w konsulacie bukujesz przez neta. Wniosek dostajesz na miejscu (na dole ochroniarz wydaje wnioski do wypełnienia), jedziecie winda na 3 piętro, tam w małym dusznym pokoiku wypełniasz i stajesz w kolejce do okienka, żeby złożyć. Do wniosku dołącza się foto dziecka, które często, gęsto odrzucają, ale tym się nie martw, zaraz obok konsulatu jest polski fotograf i wie, jakie wymogi ma spełniać fotografia do paszportu, więc radzę Ci od razu u Niego zróbcie, zaoszczędzicie sobie nerwów (koszt ok. 10E). Jeśli nie macie zameldowania w Polsce, a chcielibyście wyrobić dziecku PESEL, to na wniosku zaznaczasz, ze chcesz, żeby nadano ten numer, ale musisz mieć polski akt urodzenia.
Składasz wniosek, wnosisz opłatę (nie wiem ile jest teraz, było 37E) i dostajesz potwierdzenie do odbioru paszportu.
Konsulat jest przy rzece na Eden Quay, zaraz koło pomnika na O'Connell Street (Centrum Dublina).

Hej dziewczyny

Ale wstawać mi się dzisiaj nie chciało.:confused2::confused2: Jakoś ostatnio nie mogę się porządnie wyspać. Pogoda nie rozpieszcza. dobrze, że Zuzia może pobawić się przed blokiem to jak tylko pogoda się poprawia to zaraz jest na dworze.

No i kolejny tydzień prawie zleciał. Przed nami weekend. Niedziela to minie mi szybciutko bo cała zaplanowana, więc nie będzie czasu na nudę:-).

Zuzia zadowolona że leci do babci. Ostatnio w nocy gorzej śpi i nie wiem czy to wpływ pełni czy właśnie tego że leci do Polski. Nawet raz jak jej tylko powiedziałam, że kupiłam bilety i lecimy to się mnie pytała czy nie spadniemy:sorry2:.

reklama
Wpadłam między jednym karmieniem a drugim:-p poczytać, co tam u Was. My się mamy dobrze, na razie ciężko złapać nam wspólny rym, bo Gabi chce jeść albo co godzinę albo co trzy, trzy razy była u nas midwife z Rotundy, w poniedziałek przyjdzie z naszego Health Centre. Mała już zaczyna przybierać, więc chyba mamusi cycusie dają radę:-p:cool2:. Żółtaczka prawie przeszła. I jakoś leci. Mam nadzieję, że w weekend pogoda dopisze, bo w końcu chcemy wyjść z domu, a tak wieje, że nie da rady

Do góry