asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Nati moja nie jest uczulona na gluten, ale co nieco czytałam, bo gluten wprowadza się do diety dziecka najpierw w niewielkiej ilości 2 g na 100 ml wody, właśnie, żeby nie doszło do alergii. Są takie jakby okienka immunologoczne, czyli momenty, w których jeśli się nie rozpocznie ekspozycji na gluten trzeba czekać do 10 miesiąca i wtedy ponoć jest bezpiecznie, no chyba, że jednak ta nietolerancja jest. Ja tak właśnie wprowadzałam gluten w postaci kaszy mannej. Tu masz artykuł, może pomoże: wprowadzanie glutenu - - M jak mama24 Gluten w diecie niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Ja nadal w dwupaku, brzuch boli, twardnieje, ale młoda nadal szaleje, więc nie zostaje mi nic innego jak czekanie na rozwój akcji.
Dobrego dnia
Ja nadal w dwupaku, brzuch boli, twardnieje, ale młoda nadal szaleje, więc nie zostaje mi nic innego jak czekanie na rozwój akcji.
Dobrego dnia