reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej!

Ah, jednak człowiek to ma mało czasu jak sie berbec urodzi ;)

Ignas ma sie dobrze, głównie spi i je - ale mam problemy z karmieniem! Nie chce mu sie ssac! Nawet z butelki nie zawsze ma ochote pociagnac! Karmienie go zajmuje mi zazwyczaj godzine, z czego 20 minut ssie (tak po 3-4 minuty i zasypia, albo polize sutka), a potem daje mu dodatkowo moje mleko z butli (ok 20-25 ml). Mam dawac dodatkowo, zeby szybciej pozbyc sie zółtaczki.
Poza tym polozna go zmierzyła - 54cm, na wadze juz zaczął przybierac :) Mamy tez za sobą pierwszy spacer - wczoraj, na krociotko, kwadrans ;) Polozna stwierdziła, ze moge isc :D Mamcia pchała wózek, ja sie czuje ciagle troche słabo... 'ciagnie' mnie brzuch, rana, karmienie Ignasia jest dosc męczące ;) Mama na szczescie cholernie duzo pomaga - gotuje, sprzata, wywiesza i sklada pranie... no robi wszystkie domowe rzeczy, jak trzeba to wokoł Ignasia tez :)

Mój maz mnie miło zaskoczył :) Zasługuje na tytuł Super Męża i Super Taty :)

Za godzinke karmienie, wiec chyba skorzystam z okazji i ide sie zdrzemnac.

Mam nadzieje, ze u Was wszystko w porządku, niestety nie mam jak Was nadrobic!

Dziekuje za gratulacje :)

Pozdrowienia!!!

reklama
DSC_0349.jpgZrobie album z linkiem, bo nie chce umieszczac fotek Ignasia na FB ;)

Załączniki

• DSC_0349.jpg
    DSC_0349.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 69
Witajcie wieczorowo.Ale mnie dawno nie było na BB.Jakoś ostatnio brak czasu na wszystko.U nas mamy jednego ząbka,i nadal nic.Obyło się bez gorączki i bez żadnych innych tam ząbkowych problemów.Adrianek rośnie jak na drożdzach,coraz większy bąbelek z niego:tak:Borykamy się juz od pewnego czasu z wysypką...Byłam w Polsce u lekarza i lekarz stwierdził,że to od jedzenie i że on nie jest w stanie stwierdzić z jakiego...przepisał calcium i maść.Nie pomogło.Tutaj u GP oczywiście nic nie przepisała jak byłam 2 tygodnie temu bo powiedzialla ,że to normalne,że od ślinienia się itp...Mały ma tę wysypkę w dziwnym miejscu bo pod brudka i to ma juz ponad miesiąc.Miał też na zgięciach nóżek ale tam na szczęście przeszło.3 dni temu odstawiłam kaszkę bobovity i powiem Wam,że jest troszkę lepiej zobaczymy co będzie dalej.:confused:
Wichurka Jeszcze raz gratulacje ,mały prześliczny.
Pozdrawiam i miłego wieczorku:)

Wichurka nabieraj sił i fajnie, że masz pomoc w domu. Bąbel rozkoszny i widać, że duży.

Ja ostatnio czasu mam mniej bo Zuzi wzmógł się bunt dwulatka i staram się ją okiełznać, choć bywają i spokojne dni. Na dodatek wczoraj chyba złapałam jelitówkę bądź się czymś zatrułam bo od wieczora umierałam, a dzisiaj musze tort na jutrzejszą imprezkę zrobić na pierwsze urodzinki dla P bratanka.

Nati gratki za pierwszego ząbka. A wysypka dziwna sprawa.

Witam:)
Wichurko-co za słodziaczek-i jakie długie włoski ma))))super,że jest przy Tobie Mama-największa i nieoceniona pomoc:)
AsieńkoR,AsieńkoM-ja swoim zasłaniam okna i po 20tej calusia 4ka na górze(Młoda spi,ale trójca pozostała może ogladać tv dłużej;))
AsieńkoM-biedulko...Mam nadzieję,że szybko wrócisz do formy:*
Nati-dziwna sprawa z wysypką:/może po odstawieniu kaszki okaże się,że to ona faktycznie była przyczyną;)
Gliwa-a jak Ci się czuje w ciąży?
Miłego dnia Wam zycze:)

reklama
Hej.
Z Igorkiem juz po zakupkach,bylismy w Lidlu bo od wczoraj sa ciuszki dla dzieci.Juz ogolnie po przebierane,ale udalo mi sie kupic co chcialam dla mojego smerfa.
Lubiczanko dziekuje ze pytasz,a ogolnie dobrze:-).Wiadomo nieraz sa dni,ze jest gorsze samopczucie.Ale nie narzekam.Czas mi szybko leci,juz sie doczekac nie mozemy.:-)
AsienkoM oby jelitowka przeszla.
Milego Dnia.

Do góry