reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wichurko 5 tygodni Ci zostało, ojoj:):):), może być nawet 3, bo w sumie po 37 tygodniu to ciąża donoszona:):) A co do czkawki, no ja w pierwszej ciąży nie zawsze rozpoznawałam, ale teraz już raczej bezbłędnie:-p. Udanej sesji jutro:):), pochwal się efektami

reklama
Ah, no wlasnie byloby super, gdybym urodzila wczesniej ;) Moja mama ma jakies przeczucie ze urodze wczesniej, ja nic nie czuje ;) Chociaz mama moja przenosila wszystkie ciaze... wiec nie wiem skad u niej takie mysli.

No wlasnie podobno w drugiej ciazy to i szybciej czuc ruchy dziecka i w ogole jest tak... hm... nie wiem jakiego slowa uzyc... no ze wszystko jest takie intesywniejsze, albo wczesniej odczuwalne, moze bardziej swiadome?

Tak, tak Asienko, pamietam :) Pisalas wczesniej :) Ja juz glosno nic nie mowie, ale wlasnie, tak sobie tylko mysle o wszystkich pierwszych dzieciach urodzonych przed czasem ;)

witajcie

Paskudna ta wiosna. Głowa mnie boli juz nawet nie pamiętam od kiedy. W przeciągu ostatnich chyba 3-4 tyg. moje dzieci już 3 raz sa chore. Chcę wiosny!!!!!!!!

Wichurko - w pierwszej ciąży wszystko jest nowe i nie wiesz czego sie spodziewać, w każdej następnej jestes już troszkę przygotowana i wiesz czego wypatrywać (ruchy, czkawka, itd.). Chociaż powiem Ci, że też tak nie do końca.
W obu ciążach z dziewczynami pierwsze ruchy czułam podobnie, tzn. taka jakby mała rybka przepływała mi w środku brzucha, tak delikatnie i szybciutko. Z Kubą było inaczej, tzn. tak jakby mały krokodylek przepływał mi tuż pod skórą - sorki, za określenie, ale takie właśnie rozciągania tuż pod skórą czułam i tak zostało do końca. Dziewczyny często i mocno kopały, a kuba się kręcił, przeciągał. itd. - po urodzeniu też tak długo robił.

Oh dzien dobry :)
Wasnie weszlam do pracy, po wizycie w Rotundzie... stanowczo powinnam juz miec do konca dnia wolne!

A weekend pelen wrazen w piatek w salonie kosmetycznym dostalam w gratisie 30 minutowy masaz stop - rewelacja :) W sobote od rana fryzjer - podcielam wlosy, bo potem to bankowo nie bede miec czasu, po poludniu ciazowa sesja zdejciowa (ale na efekty trzeba bedzie troszke poczekac), a wieczor w restauracji z mezem :) romantico ;) a na sam koniec wizyta w ER w Rotundize, bo nie wyczulam 10 ruchow Ignasia przez cala sobote! ALE WSZYSTKO JEST OK :) Podlozyli mnie pod 'baby monitor' i lezalam dopoki nie poczulam tych 10 ruchow (po wypiciu coca-coli), polozna troche poruszala Ignasiem, chyba dobre 1,5 godziny lezalam, a potem jeszcze wizyta u lekarza i do domku... wrocilismy padnieci..... ale spokojni, ze z synkiem wszystko okej. Dostalam 'movement chart', wskazowki jak zachecic malego do kopniakow i oczywiscie zalecenie, ze jak tylko nie bede czuc tych ruchow, to mam od razu jechac do szpitala.
Niedziele to cala odpoczywalam! ;)

Dzisiaj rano to lecialy z nieba platki sniegu!!!! (tzn ok 7) Ja tez chce juz wiosne! Myslalam, ze o tej porze zimowy plaszcz juz dawno bedzie schowany! Juz ledwo sie dopinam!

Katrina dzisiaj w Rotundzie rozmawialam z babeczka, ktora ma juz 5 dzieci, a teraz jest w blizniaczej ciazy! :szok: I podobnie mowila jak Ty - pierwsze to niewiadoma, a przy kazdym nastepnym juz latwiej, juz sie mniej boisz ;)

reklama
Do góry