reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Asienka, ja też mam już wypisane kartki świąteczne, jutro idę wysłać - w końcu wolne od pracy ;)

Biola, teściowa powiadasz? :))) to co zrywasz się z chaty na czas jej wizyty ? ;)

reklama
Anineczko a ja myslalam ze to bedzie ponad 200km :(a czy wiesz dokladnie ile jest km na cliffy i czy polecasz bo wiesz mnie ogolnie to nie jaraja zadne wyprawy ale zeby nie siedziec i nie zwariowac w domu to chcielibysmy gdzies wybyc
Barmanko jak potrzeba zajdzie i jak mi cisnienie skoczy do zenitu to jak najbardziej:)

Biola no ponad 270km od Ciebie będzie.
Wpisz sobie tutaj swój adres i Cliffs of Moher,Doolin,County Clare :tak:
AA Route Planner | Maps | Directions | Routes
albo na google maps też możesz sobie wpisać i wyjdzie Ci przybliżony czas podróży.
my kiedyś z Portlaoise jechaliśmy 4h.

Wiesz co,fajnie tam,robią wrażenie,jest tam takie centrum,coś jak muzeum.Można coś zjeść itd.
My jak pojechaliśmy pierwszy raz to jeszcze takie dzikie te klify były,nie było opłat,ani całego tego ośrodka.Nawet parking był dziki i nie były odgrodzone od prywatnych właścicieli,choć zapewne jest bezpieczniej niż kiedyś.Ale dla dzieci i dla was będzie to frajda,bo robią ogromne wrażenie...oczywiście,nie za 15 stym razem :confused2::-D
Kiedyś trafiliśmy na taką mgłę,że kumpla nie widziałam,a był 30cm ode mnie...:eek:

Witam wieczorową porą :)

Kurcze, dawno nie zagladałam, ale nie mialam do tego 'głowy'. Coraz bardziej odczuwam brzucholek ;) W pracy tez dostaje w kośc na dodatek jakos wszyscy maja muchy w nosie, szef dziwne pretensje, nie wiem czy to nie przez to, ze wiosny jeszcze nie ma? Musze zacisnac zeby i... jeszcze troszke, dam rade :)

Byłam dzisiaj w Rotundzie, standardowa wizyta, mialam usg, ale poniewaz 9 dni temu bylam tez na usg (tam na 2 pietrze), to niczego lekarka nie wyliczyła, sprawdziła tylko, czy wszystko w porzadku. Mam juz druga częsc segregatora ;) Dostałam w 'Nurses Station' ;) Za 2 tygodnie kolejna wizyta... Jejuś, jak ja chcialabym juz urodzic!!!! Nie moge sie doczekac :) Tylko ciagle nie mam spakowanej torby do szpitala :/ Zbieram sie i zbieram i cos zebrac nie moge.... w weekend dokupiłam ostatnie rzeczy, w tym juz stanik do karmienia, akurat byla promocja w M&S, dwupak za 20 euro, ale podobno w Penim sa jeszcze tansze, tylko ze tam nie ma mojego rozmairu.... mam nadzieje, ze przez najblizsze 1,5 tygodnia az tak mi piersi nie urosna, bo teoretycznie sugeruja, zeby w 36 tyg kupic, a u mnie teraz 34,5. Chcialam jeszcze dzisiaj zagonic Marka do pomocy w pakowaniu, ale... najpierw zadzwonil szczesliwy, ze juz po pracy i jedzie do domu, a za 3 minuty drugi telefon, ze w pracy alarm sie wlaczyl i musi wrocic, wiec nie wiadomo jak dlugo tam bedzie...

Widzialam kllify Moher ;) w sumie to... chyba spodziewalam sie wiekszego 'wow', ale wrazenie i tak jest niezle :)

Jak przygotowania do swiat? :) Odcuwacie, ze zaraz Wielkanoc? Bo ja nie bardzo. Co prawda okna mam umyte, firanki wyprane, to jednak... no nijak nie czuje. W kuchni tez za bardzo nie bede szalec, dobrze, ze maz ma wolne w Wielki Piatek (ja tez), to moze cos tam razem popichcimy, ale ciasta to piec nie bede... kupimy cos gotowego, z reszta, i tak nie moge jesc slodyczy, wiec raczej tak symbolicznie bedzie ;)

A jak sie czuja inne ciezarowki? :)

Bry
Wichurko no ja mam te staniki z Penneya, ale tam chyba od 34 D do 38DD i EE są, ostatnio jak kupowałam to były białe i czarne, a teraz zamiast czarnego w kropki jest śliczny niebieski. No ja też już mam prawie wszystko, jeszcze jakieś pierdółki, ale to zdążę:-p. Oj i ja odczuwam brzuch, małą się wierci, wypycha pupcią do przodu i zaczynają mi się lekkie skurcze Braxtona- Hicksa, ale na razie są takie leciutkie. Mam jeszcze czas. Ja mam wizytę z midwife za tydzień. Ja przed świętami wielkanocnymi dziwnie się czuję, bo do tej pory 3 razy spędzaliśmy je w Polsce, a teraz jesteśmy tutaj, ale jakoś to będzie

Asienko, a ja przyznam szczerze, ze ja to nie wiem czy mam te skurcze :D Nie wiem jak je 'rozpoznac' ;) Moje staniki sa w dwoch roznych kolorach - jeden szary, a drugi bialy w niebieskie kwiatuszki ;) No i w EE to bym moich 'cycuchow' nie zmiescila :/
Ja jeszcze nie wiem kiedy mam wizyte w przychodni - za 10 minut mam zadzwonic... dzwonilam rano, ale byl duzy ruch i poproszono mnie o telefon po godz 12stej ;) W poniedzialek mam wizyte w Rotundzie - beda znowu mi krew badac... za dwa tygodnie przedostatnia szkola rodzenia ;) i tego samego dnia wizyta w szpitalu u lekarza... o matko... coraz blizej i blizej! :) :) :)

A ja WIelkanoc zawsze spedzalam w Dublinie, nigdy nie bylam w Polsce w tym czasie, wiec... jest normalnie ;)

Tylko gdzie ta cholerna wiosna? ;)

Hej Dziewczynki.
Biola polecam klify Moherowe:)byliśmy w tamtym roku w Pierwszy Dzień Swiat Wielkanocnych.Fajnie tam jest.:-)i pięknie.
Dzis karteczki z życzeniami wysłałam:-),zimo na dworzu jak cholera.Mój laptop w naprawie,ale jutro juz powinna miec.Dobra zmykam obiadek przygotowac,póki Igorio spi.
Miłego Dzionka.

Wichurko ja w pierwszej to miałam dopiero pod koniec gdzieś i to takie leciutkie, prawie nie odczuwalne, a teraz szybko się pojawiły i są mocniejsze. No i mała mocniej wypycha się częściami ciał, aż się odznacza na brzuchu, a najfajniej jest jak ma czkawkę:rofl2:, potrafi 15 minut non stop, a mi aż brzuch podskakuje. No ja dzisiaj z szefem ustałam, kiedy mam zajęcia, i już dużo mi nie zostało. Ostatnie mi wypadają 4 maja, bo potem jest Olimpiada w szkole sen, historia a potem ja już po terminie to nawet nie zakładam, że pojadę:-p, pewnie na końcu roku 22 czerwca się zjawię z Anią i maluszkiem, bo to taki luźny dzień szkolny

Hej, co za pogoda aż szkoda słów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

siedze i pije gorąca herbatke z miodem. Na dodatek czuje, że choróbsko jakieś mnie bierze, pewnie zatoki, bo czuje się spuchnięta na twarzy. Zaraz jakieś leki wezme.

Wichurka oooooo ty już praktycznie jedną nogą na porodówce, 5 tygodni to juz zleci jak mrugnięcie oka.
Asienka_r :):blink:

reklama
Gliwa przypomnialas mi o kartkach ;) Wlasnie ulozylam wierszyk z zyczeniami ;) W weekend trzeba bedzie kartki wyslac, zeby doszly na czas :)

AsienkoR, a ja nigdy nie odczulam czkawki ;) Moze nie mial, albo moze nie rozpoznalam, ze to to ;)

AsienkoM, no no, juz teraz czas leci tak szybko, ale naprawde, juz nie moge sie doczekac :) Chyba mam juz dosyc tej ciazy ;) ale to raczej przez prace, nie przez ciaze sama w sobie :)

Tak w ogole to paskudna pogoda! Jutro mamy sesje ciazowa, chcialam isc w plener, ale pewnie skonczy sie po prostu na studyjnych fotkach.

Do góry