reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dzień dobry
Barmanko-i mnie przy okazji ktoś tym obuchem potraktował:crazy:no mnie bierze przeziębienie jak nic:zawstydzona/y:
byłam dziś z Danielkiem na rekonesans w przedszkolu(startuje w poniedziałek)...na początku kozaczył jak diabli,ale jak tylko do salki z dziećmi weszliśmy to wypłosz;)oj czuję już ten ryk w poniedziałek:baffled:
Miłego dnia Wam

Hej.
Lubiczanko zdróweczka.Powodzenia dla Danielka w przedszkolu.:tak:
Barmanko lepszego samopoczucia.Kawke sobie strzel.
Igorio śpi,a ja sobie siedze i kawke spijam.Po południu wybiore sie na spacerek bo fajna pogoda sie robi.Więc trzeba korzystać.
Miłego Dzionka Dziewczynki.

Ewelcia hop hop żyjesz?? Robiłaś to ciasto marchewkowe?

Lubiczanka jak się czujesz?

Gliwa tak też zrobiłam - wypiłam kawcie i lepiej się poczułam :)

Aniaa, jakieś niusy masz ?

Ja wczoraj chatke posprzątałam więc luzik :) Wogóle za dużo roboty sobie rozstawiłam wczoraj (pranie, pościelówka, okna, plus tradycyjne sprzątanie) i na spacer dopiero po 3 poszliśmy:(
Nastawiłam już warzywa na sałatkę warzywną, jeszcze ciacho marchewkowe ukręcę. Na obiadek spageteria :)
Niebo zachmurzone..oj nie będzie dziś pogody..:/
No nic miłego dnia Wam!

Wiram
E barmanko pogoda ma byc bo na plaze sie szykujemy:)
Kurcze dziewczyny mam problem z nikusiem od jakiegos czasu b placze wieczorem jak ma isc spac no poprostu lozeczko przestalo mu sie podobac:(i niewiem co robic bo jak przez cale jego zycie spalam z nim moze ze dwa razy to przez ost tydzien spi prawie codziennie w naszym lozku:(wiem ze powinnam go przetrzymac i tak staram sie robic ale on potrafi plakac na okraglo przez pol godziny dopoki go nie wezme :(jego placz to jest ryk histeria ze czasami sie zastanawiam czy on sie czegos nie boi bo to nie jest normalny placz a najgorsze jest ze spi razem z kacperkiem w pokoju i sila rzeczy go budzi.oczywiscie mlody usypia natychmiast jak go wezme do siebie a jak go chce przenies (ogolnie to boje sie go tknac zeby sie nie obudzil)do lozeczka i zrobie ruch wkladania go do niego to odrazu oczy jak 5zl i ryk:(
Wczoraj polozylan go kolo kacperka bo myslalam ze bedzie spokoj ale gdzie tam ryk na nowo,nie chcialam go brac do siebie bo dziecko mozna szybko nauczyc i siedzialam kolo niego kolo lozeczka pol godziny zanim zasnal twardym snem:(oczywiscie w nocy byl placz ale nawet nie szlam do niego i po 5min sie uspokoil.
Czy przechodzilyscie moze cos podobnego z waszymi dziecmi?wiecie jakie przeboje mam z kacprem i co jest najlepsze odkad wrocilismy z pl kacper juz nie budzi sie w nocy nie placze za to przeszlo na nikusiia a przeciez jako niemowlak sam spal i zasypial w swoim lozeczku wiec z skad ta zmiana teraz.

Biola, mieliśmy podobne sceny z Marcelem jak był mniejszy.. u nas to był "sygnał" ze strony dziecka że nie chce spać w łóżeczku :nerd: przeszło wszystko gdy przełożyliśmy go do singla (plus barierka ochronna oczywiście).
Czasem ciężko jest odczytać sygnał płaczącego dziecka.. życze powodzenia w zgadywaniu o co chodzi Twemu dziecku :tak:

Barmanko ale nikus jest za maly na inne lozko jak tylko lozeczko mam w planach w przyszlym roku kupicc lozeczko pietrowe ale najpierw kacperek musi przedtac sie budzic i ryczec (zeby mi oczywiscie nie zlecial podzas takiej ariiii)a po drugie nikus musi miec kolo 2latek zeby nauczyl sie nie spadac z lozka.
Tez myslalam ze moze cos z lozeczkiem jest nie tak i ze bedzie sie cieszyl ze spania z bratem ale ryk i tak byl,sproboje przez pare dni siedziec przy nin zanim zasnie moze cos to da zobqczymy

Marcel miał półtora roku jak przeszedł na singla ;-) gdy była barierka ani razu nie spadł z łóżka. Co innego jak w późniejszym czasie barierke zdjęliśmy :-D

reklama
Hmmm wiesz powiem ci ze lozeczko to wygoda dla mnie bo jak go wsadze to wiem ze nie wyjdzie i ze jest tam bezpieczny a ja moge w tym czasie isc sie wykapac lub cos innego zrobic:)ale i tak za kilka miesiecy bedziemy im lozka wymieniac wiec mam nadzieje ze do tego czasu jakos wytrwam:b

Do góry