reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witajcie

AsieńkaM - jest super! Alinka była zazdrosna tylko na samiutkim początku, tak może z 2 tyg., ale staraliśmy sie poświęcać jej bardzo dużo czasu, żeby nie czuła sie odrzucona i nie miała wrażenia, że Kuba jest ważniejszy. Myślę, że sie udało.
Czasami tylko trochę się denerwuje jak Kubuś dużo płacze (kolki) i trzeba sie wtedy tylko nim zająć.

We wtorek mamy wycieczkę do Dublina, a stamtąd jedziemy do mojego brata do Tralee - tak, że cały dzień w drodze. Muszę sie rozglądnąć, czy kupię jakiś termos na gorącą wodę.

Miłego dnia!!!

reklama
Barmanka moja Zuzia to kamyczki zbiera, a że mamy wysypane pod oknem kamykami to tylko co chwile je przesypuje, rozsypuje, zamiata i wynajduje zawsze najbardziej ładnego, takiego okrągłego, głatkiego.
Asienka_r a to Ania radoche miała, Zuzia od Ani nauczyła się że fajnie sobie wejść w każdą wode jaka sie spotka:-D
Katrina
no to fajnie, że Alinka nie jest bardzo zazdrosna. Mam nadzieje, że niedługo Kubusia przestaną męczyć kolki, biedactwo. A na zdjęciu to wygląda na dużego i zdrowego bobasa.

Dziendobry dziewczyny ale mnie kuzwa brzuchol boli :(
My nadal walczymy ze spaniem nikusia no od wrocilam z polszy maly sroch nie chce usypiac w lozeczku i drze sie jak poparzony:(.wczoraj do 12w nocy sie z nim meczylam tzn usnal mi na lozku to go chcialam przenies a ten sie ocknal i histeria i tak kilka razy az w koncu obudzil kacperka i znowu spalam w pokoju dzieci a kacper z tata:(i kuzwa o co mu chodzi nigdy z nim nie spalam ani nie bujalam zawsze zasypia sam w lozeczku a tu jakies himery o co kaman :(
Jutro wakacje super:)kacper juz w skowronkach:)
A mam pytanko odnosnie rayanera czy sprawdzaja ci masz w wozku i karza rzeczy powkladac do podrwcznego bagazu.chcialam wziasc materac do plywania i sie zastanawiam czy wsadzic go do siatki do wozka i czy sie nie dosraja:(jak myskicie?
I jeszcze jedno pytanko odnosnie nikusia odprawy jakie obywatelstwo zaznaczalyscie majac irish paszport dla dzieci?

Katrina, fajnie że Alinka odnalazła się w roli starszej siostry :tak:
A jakiego medykamentu używasz na kolkę? Ja mam do odstąpienia jedną buteleczkę Sab Simplex (drugą napoczętą sobie zatrzymam), gdybyś była zainteresowana ;-) (myślałam że Alicja ma kolki, a tu po tygodniu czasu jej przeszło :eek: więc to chyba jednak nie kolki....).
Fajny bąbel z Kubusia.

Asienka, ooo tak kamienie też na topie :cool2: dodam że nasz ogród wyłożony jest kamieniami więc sobie tylko wyobraź :confused2: najlepsza zabawa to spuszczać kamienie ze ślizgawki i patrzeć który najdalej poleci :confused2:

Biola, my w sumie nigdy pod wózkiem nic nie mieliśmy więc nie wiem.. Co do drugiego pytania to zaznaczasz Irish, jeśli leci na irlandzkim paszporcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Biola tak jak Barmanka skazała,irlandzkie:tak:Ja to przy odprawie tak się zamotałam,że szok.Matt obywatelstwo irlandzkie,paszport wydany w Irlandii,rodzice obywatelstwo polskie,paszporty wydane w Polsce a Radek obywatelstwo polskie,paszport wydany w Irlandii:-D
Ja,lecąc do Hiszpanii miałam pod spacerówką kocyk dla Matta,nie sprawdzali,kazali wózek złożyć i położyć na taśmę do prześwietlenia i czy Ty jak będziesz tam miała materac to dasz radę wózek złożyć?A w sumie to ja leciałam z Cork więc inne zasady bo z Radkiem z Dublina latając nigdy wózka na taśmę nie kładłam tylko przez bramkę kazali nim przejechać:tak:

Do góry