reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko alez nie ma za co....zdrowka dla Was mam nadzieje ze sie wykurujecie do niedzieli
Tichonku piekny filmik tez sie przymierzam do zrobienia takiego ale to chyba trzeba byc zalogowanym na youtube czy sie myle ?piosenke juz mam hehe a czy uda mi sie to sie okaze czy znajde czas bo od jutra mam gosci
MammaMatta witaj

Boze nic mi sie nie chce len mnie dopadl mega len

reklama
Barmanko wiesz,jeśli masz zdrowe dziecko (chodzi o to,że nie ma muko czy też innej choroby przy której trzeba codziennie inhalowac,a tylko od wielkiego dzwona) to jakiś super parametrów nie musi posiadać.
Spokojnie wystarczy taki z allegro np. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
musi posiadac maskę dla dziecka,są one mniejsze niż dla dorosłych.
Aha,ja mam inhalator pneumatyczny i np.nie wolno do niego wlewać różnych oleistych rzeczy typu olejki Oil Olbas no i mój jest dość głośny,a wiem,że są też jakieś ciche sprzęty,są też jakieś w kształcie pingwinka czy też biedronki,po to by dzieci nie bały się tego urządzenia.
Tutaj niestety jest jeszcze niedoceniany przez Gp,tak więc leków typowo na kaszel np.nie dostaniesz.Ja jak powiedziałam nurse,że wyszliśmy z choroby bez antybiotyków a dzięki inhalatorowi była w szoku,że go używałam i nieskromnie dodam,że dumna była,że wyzdrowiał bez antybiotyku.
Tak więc inhalowaliśmy się z soli fizjo właśnie.Dzięki temu właśnie kataru szybciej się pozbyliśmy i młodemu wszystko ładnie spływało na zewnątrz,a nie do środka.Po inhalacji oklepywanie,a później fridą wyciągaliśmy wszytkie glutki.A dla starszaków mam z Polski Mucosolvan na kaszel specjalny do nebulizatora.:tak:

A sól ja też mam w 20ml flakonikach czy jak to tam nazwać.No i niestety trzeba po całym dniu wylać resztę.A ile płaciłaś?Bo ja mam z apteczki samochodowej :sorry2:

Mały astmatyk - duży problem

Wiecie co,temperowałam te kredki i najzwyczajniej w świecie odcisk jakiś mi się zrobił na palcu wypełniony płynem :baffled:

Aniaa tak,trzeba sobie konto na YT założyc:tak:Ale filmik robiłam w Picasie,pod filmikiem na FB w jednym z postów opisałam jak go zrobiłam,zerknij:tak:
Barmanko
mówiłam,że woda morska niestraszna:-DJa używam codziennie po kąpieli:tak:

Ale miły dzionek dzisiaj był. Ciepełko

Zuzia dzisiaj starła sobie czoło, tak wychodziła z domu przez drzwi balkonowe że poleciała na czoło ze schodka na betonowy chodnik u nas przed oknem. Na szczęście tylko lekko obtarła a nie rozcięła.

bry wieczor,
Barmanko- duzo zdrowka dla was a w sczegolnosci dla Marcelka i Alicji. Nam tez bylo bardzo milo:tak::-)
Tichonku- 100 lat dla Mateo,zdrowka, usmiechu i mnostwa prezentow:-D, a filmik pierwsza klasa:tak:

Uciekam, bo jeszcze mam troche do ogarniecia przed wylotem, a w PL wcale nie odpoczne juz mamy wizyty umowione i Asia tez, potem wyjazd do moich rodzicow a na koncu komunia:happy:
A dzis urodzila nastepna moja kolezanka Jas wazy 3795 - 8 dni po terminie:-p

Ostatnia edycja:
Ania, ja też mam nadzieję że wykurujemy się do niedzieli...

Anineczka, posiedziałam dziś na necie i zdecydowana jestem na inhalator Philips (dobre opinie ma) ale za cholere nie mogę znaleźć tego w Ire :szok: albo mi katar oczy przesłonił albo tego tu nie ma :baffled:
Myślałam co by sprowadzić z allegro, ale koszty wysyłki przez pocztę mnie zabiją (prawie tyle samo co koszt urządzenia, wg cennika poczty).
Kurcze no:oo:
Za sól płaciłam 75cenciaków, koszty niezbyt wielkie ale właśnie tej wylanej ilości roztworu.

Tichonku, ano odważyć się musiałam :laugh2:

Wiesienka, a jakie to wizyty macie poumawiane w Pl? Przeca tu byłaś robić fryz :sorry2:

barmanko - przeciez ja nie tylko do fryzjera chodze;-)dentysta-jeden w W-wie drugi u mnie w Starachoiwcach, Asia na testy alergiczne, to tylko poczatek:szok:

Tichonku filmik extra!!!100 lat dla mateuszka...czas szybko plynie,niedlugo mlody do szkoly pojdzie:-)
Barmanko zdrowka dla was:)

Witam nowa mame:)mam nadzieje ze u nas bedziesz sie czula dobrze:-)

Anineczko
jak Twoj m sie tak rozpedzil z tym sprzataniem,to przyslij go do mnie;-)

Wisienko
udanego wypoczynku w PL:-)

nie mialam dzis czasu nawet do kompa zasiasc na chwile,rano na grupe z Szymkiem poszlam,wracajac przyszlysmy z kolezanka do mnie,ale SZym tak dawal czadu ze zaraz poszla z mloda,bo nie moglam go ogarnac:zawstydzona/y::baffled::sorry2::zawstydzona/y:....a w piatek sie ladnie z Nilla bawil...masakra jakas....
W grupie z dziecmi na poczatku bawil sie ladnie,a potem dawal czadu:baffled::-(...juz dawno taki niegrzeczny nie byl jak dzis.
Przed 14 wpadla kolezanka z chlopcami i SZym byl juz grzeczny....
Jak juz poszli,to dokonczylam krupnik i poslzismy na dwor....

Kupilismy dzis Szymkowi piaskownice,dwie godziny w niej siedzial i nie chcial wysjc zeby sie kapac,zjesc i isc spac.

Mam plan na jutro,mam nadzieje ze go zrealizuje,bo inaczej zwariuje......ide do veta i zapisze kota na wizyte:sorry2:..tak,tak!!!m mi nie bedzie rzadzil,ze nie nie chce zeby ja wysterylizowac!!!!ale ja mam dosc!!!
Nie ogarniam jej z pilnowaniem,zeby mi na dwor nie zwiaja,jak mlody lata z dworu do domu i drzwi nie zamyka:sorry2:

Edit:
Wisienko teraz jak napisalas o Starachowicach to sobie przypomnialam,ze to Ty z tamtad pochodzisz...bo kiedys sie zastanawialam,ktora to:)
Frog wiem ze ze Skarzyska jest:)

reklama
Barmanko no właśnie w tym sęk,że jest nieznany tutaj za bardzo,ale jak już szukasz to szukaj "nebulisation""nebuliser"
€ 69.95 Nebulisers to buy in Ireland
Z tego co wiem to tutaj przepisują dla dzieci np.astmatyków te tuby inhalacyjne,ale wydaje mi się,że one są na jakieś lecznicze wkłady.:sorry2:

ewelcia nie pożyczę bo jeszcze się wyeksploatuje i u mnie nie będzie chciał robic.
I tak,tak zmykaj z Korą do weta,bo na głowę dostaniesz :rofl2:

Do góry