reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
witajcie

Barmanka - upsss, no moje na szczęście fika nóżkami na górze.. trzymaj się kobietko, będzie dobrze!!!

Asienko - tak, miewa, tylko juz nie kilka razy w ciągu dnia, a raz (wieczorem), za to trwa to nawet do 10-12 minut. Jutro mam wizytę, ale taką rutynową, a za 2 tyg. scan.

Hej dziewczyny js znow chora maskara:(
Barmanko widzialam twoje foty na fb sa super i ty wygladasz kwitnaco:)
Tichonku co do zmiany szkoly mieszkania itd to cie b rozumiem i dlatego jeszcze mieszkam w 1bed no ale czego sie nie robi dla dzieci:)a tak na serio to mi dobrze tu i tyle:bjak cos sie trafi to zmienimy ale nic na sile:)
Hej mamy strarszakow mam dylemat o szkole pl czy posylacie swoje dzieci do pl szkoly ?tak b sie boje jak to bedzie a nie bedzie latwo ze jeszcze w tym roku sobie odpuszcze ale w nast to juz mus.kazdy sie mnie pyta czy zodtajemy tutaj czy wracamy bo jak zostajemy to ze aby nie zapisywac i nie mieszac w glowie ale zskad ja man wiedziec jak to bedzie za pare lat jaka nas sytuacja spotka,nikt tego nie przewidzi.a nawet jak dziecko pujdzie do pl szkoly to nie ma szans ,wracajac za kilka lat ,byc na tym samym etapie nauki co dzieci w polsce.

Hejoo,
my dziś w końcu kupiliśmy nowy fotelik dla Marcela, na pewno będzie mu wygodniej :tak:

Gliwa, gratki za pierwszy ząbek:happy:

Asienka, super sprawnie Ci poszło z Zuzia, zuch dziewczyna. Gratulacje dla Was!

Lubiczanka, my nocnik odstawiliśmy po 2 urodzinach, wiadomo różnie to bywało, tym bardziej że był okres letni i jak się zabawił w ogródku to potrafiło polecieć po nogach, potem wdałam się na sposób i miałam dwa nocniki :laugh2: jeden na górze, drugi na dole, w razie potrzeby wynosiłam go na ogródek. Tak więc poczekaj na ciepłe dni (oby tylko nadeszły w tym roku:nerd:) i na spokojnie bez parcia przejdź do działania. Nic na silę. Jak nie będzie chciał to kit mu w ucho, przecież całe życie w pieluchy lać nie będzie, prawda?;-)
Buziak dla Dominiki na jej 9 miesiąc:tak:

KAsiuleczka, ja też nie pamiętam kiedy ostatnio miałam jakąś kiecke na tyłku :eek: Więc jak coś to Susane podeślij i do mnie :sorry:

Aniaa, dla Lenki buziaczek na jej kolejny miesięcznik.:tak:

Biola, dzięki :* ale ja tylko do obiektywu świrowałam ;-) Zasługi fotografowi się należą :tak::-)
Co do polskiej szkoły.. My też decyzji o powrocie nie podjęliśmy jeszcze, ale myślę że chciałabym by dziecko me chodziło do pl szkoły. Systemu szkolnictwa wymagane w Pl wiadomo że nie nadrobi nigdy, ale dla mnie najważniejsze by mógł od podstaw nauczyć się różnicy w obu krajach, lepiej mu będzie zrozumieć wszystko to co dzieje się dookoła niego.

Rety jaka ja się "pogodynka" zrobiłam :eek::eek: teraz więcej śpię niż na początku ciąży - mówię o drzemkach w ciągu dnia ;-) bo od rana stres mnie budzi z pierwszym świergotem ćwirków za oknem.
A cesarka w tym tyg:ninja2: torby jeszcze nie spakowałam :-p

Dziewczyny powiedzcie mi gdzie mogę kupić - i jaki jest najlepsza - odżywka do zielonych (nie kwitnących) kwiatków?
Coś mi jeden kwiatek zielonkowatość traci :eek::eek:

Barmanko ja kupuję takie sztyfty, które wkłada się do doniczki ale nie pamiętam nazwy (są one sprzedawane w kartoniku po 6 szt.) - kupuję je z B&A albo Atlantic Homecare.
jak nie mam tej odżywki to zawsze używam takiej do pomidorów tylko bardziej rozcieńczam niż jest zalecane - dla mnie to najlepsza odżywka a stosuję ją w domu i w ogrodzie
Wszystkiego dobrego życzę:-)

witam jak zwykle wieczorowo
wczoraj robilam kurczaka z pomaranczami i pochwale sie :-pze wyszedl pyszny

Ja sie wybiore do tej Kamili ale do 27/04 studio nieczynne:-(
Barmanko - torba nie spakowana? dobra jestes:-p
AsienkoM- to tylko pogratulowac Zuzannie:-D

lubiczanko- przyjdzie i czas na Danielka, buziaki dla Dominisi

Ostatnia edycja:
reklama
KasiaGot, a tak znam te sztywny, w Pl ich używałam. Odżywki do pomidorów nie testowałam jeszcze.. mówisz że sprawdza się przy zielonych kwiatach w domu? A do kwitnących na dworze się nadaje (petunie, surfinie)?

Wiesienka, łiii tam, przecież ja mam jeszcze tyyyleee czasu :-D:rofl2:
a kuraka z pomarańczami jeszcze nie robiłam, a lubie takie wynalazki ;-)

Asienka, a masz jakiś patent na odstawienie smoka?

Do góry