reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ale się rozszalały popołudniową porą:laugh2:
Ewelcia-w smythsie są i w każdym sklepie typu"toy":tak:
Anineczko-a ja już przyzwyczaiłam wszystkich do tego,że marudzę na brak kasy...Teraz ten Egipt trochę zbił z tropu(że niby mam i kłamię,że nie),ale ja naprawdę kitram każdy możliwy grosz:(((
Asieńko-no proszę jakie masz przeboje...tylko szkoda,że niunia sama sobie krzywdę robi tym wstrzymywaniem...może daj jej rano naczczo jogurt?
Tichonek-no właśnie też bym wolała spłacać jakiś kredyt czy cuś niż tak komuś spłacać dom w którym mieszkamy:(((
Madbebe-co tam u Was?Pakujesz się już?
Gastone-jak zdrówko,samopoczucie???
Idę się w dresik wbić

Az musz sie odezwac tichonku anineczko witam w klubie u mnie znajomi rodzina tak sama mysla a ja kuzwa w 1bedroom mieszkam:(szlak mnie trafia
Jutro ide z nikusiem do lekarza dzis dalam mu jogurt po tyg przerwie i co saczyna znowu sie drapac po glowie i boki glowy zrobily sie znowu czerwone i takie jakby rany ma wiec juz 99%nikus ma alergie tylko ciekawe co mi gp powie:(zobaczymy jutro

nooo rospisaly sie przez godzine ze szok:-D:-D
hejka
Ewelcia ojjj moze tym szelkami go poprostu postraszysz ze jak nie bedzie szedl grzecznie za raczké to go przypniesz- widzialam to ostatnio w jakims programie babka miala blizniaczki i jej uciekaly na ulice- i wlasnie doradzila jej jakas niania amerykanska ze jak dziewczyny uciekajá to je przypinac a jak ida grzecznie za raczké wtedy odpinac i tak se nauczyly. moja mi tylko dwa razy probowala uciec i wpadla w histerie na ulicy ale ja chwycilam pod pache i szybko do chaty zaprowadzilam i jak sie uspokoila tlumaczylam tlumaczylam ze autko moze ja przejechac i jej krewka poleci i pojedzie do szpitala a tam dostanie zastrzyk w dupke. u nas podzialalo teraz jak já puszcze na chwile to zaraz mi gada ze mam ja chwycic za reke:-D

Tichonku aj tak to jest ja mam w Pl tez znajomych myslacych ze ja tu na pieniadzach spie, czasem nawet rodzinka mi dowali ze czemu nie przyjezdzam bo teraz w rodzinie same uroczystosci, chrzest, slub ciotki poxniej komunia- no ale skad te kase na tyle wyjzdow brac:confused:. Pytaja mi sie kiedy wracam i wogole -nie znosze takich pytan.

Asienko moze w Pl cos ci doradzá w sprawie tych zaparc a do tego czasu owoce,jogurty moze taka zupka mleczna z otrebow 2 lyzki owsianych i jedna pszennych-do tego troche cukru -moja Oliva takie cos lubi czasem jej dozucam maliny lub jagody a na drugi dzien jak sie "skasztani" :-D to masakra. Otreby oczyszczajá jelitka z tych staroci tam zalegajacych:tak:

Biola no,niestety to na alergię wygląda:baffled:
Asieńko_r mój Radek miał zaparcia nawykowe w wieku 2 lat i trwało to prawie 2 lata:-:)szok:Męczył się okropnie,czasem pomógł Laxose,syrop z Bootsa,bez recepty:tak:Wieczorem dawałam,rano kupa była:tak:Ale bywało tak,że Radek kilka dni wstrzymywał wypróżnienie,nawet do pięciu:szok:Na samo wspomnienie tego mi się gorąco robi,współczuję.Nic,kompletnie nic nie pomagało,po prostu w końcu minęło samo:baffled:
Ewelcia ja w Bootsie widziałam,Mothercare,Tesco,Smythie i nawet kiedyś w Dunnesie:tak:

ja tak na szybko.. robiłam dziś kilka dzidziusiowych pranek, ale poprasowac mi się nie uda dziś bo niestety nie doschły:baffled: może to i dobrze nawet.. zachciało mi się jeszcze łazienkę ogarnąć. Nie dokończyłam, bo sie poryczałam - nie wiem czy bardziej z bólu pleców czy z tego że na amen poplamiłam sobie domestosem mój ulubiony pas ciążowy :-(
Plecy nadal bolą, w sumie jest ociupinkę lepiej niż wczoraj, ale do ideału dużo brakuje. Pilsów p.bólowych nie brałam dziś.

Asienka, ja Ci już kiedyś pisałam na temat testów alergennych u dzieci :-pwięc się powtarzać nie będe :sorry2:
Co do "motywacji" na kupę, na Marcela działają winogrona w dośc dużej ilości, mandarynki, soki owocowe. Jeśli wiesz że córcia nie ma skazy białkowej możesz też zapodać kefir, maślankę (jak nie lubi kwaśnych to można dodać jakieś owocki i zmiksować)

Ewelcia, my kiedyś kupowaliśmy szelki w Smyth. Mam je nadal. Kupiłam w sumie nie wiem po co, bo glutek ani razu w nich nie wyszedł na dwór. To są takie szelki co możesz też do krzesła do karmienia zamontować. Chcesz? Mi na razie nie będą potrzebne, a po co mają leżeć. Mogę Ci pocztą wysłać.

Lubiczanka, a właśnie..kiedyś pisałaś że macie możliwość na domek socjalny, jak dobrze pamiętam.. coś się zmieniło w tym temacie? A ta oferta na truskawki w tesco to na świeże czy mrożone?

Biola, a dlaczego tutaj nie pójdziesz do alergologa? Rozumiem że Twój gp nie jest alergologiem, więc pewnie za taką wizytę musiałbyś zapłacić z własnych pieniążków, ale czasem wiesz...kasa nie ma znaczenia w takich przypadkach...

Kasiuleczka, łooo matko żeby tak Marcel chciał sam przyjśc do mnie by go np za rękę złapać, tjaaa niedoczekaniem moje!
Jeśli rodzinka chce tak bardzo wiedzieć dlaczego nie przyjeżdżasz odpowiedź że zbierasz kase na Malediwy :)))

A o rodzince nie napiszę nic odkrywczego.... "z rodzinką to najlepiej na zdjęciu".

Barmanko to nie chodzi o to czy ja chce czy nie w sumie od wczoraj stawiam na alergie i dopiero zaczynam cosik dzialac jutro ide do irola zobacze co powie i czy przepisze mi mleko a co do baranowskiej oczywiscie jak moj gp nie pomoze to sie do niej wybiore ale ona nie moze przepisywac mleka.moja znajoma byla u niej bo jej gp stwierdzila ze dziecko niee ma alergi a mialo bo darlo sie jak cholera i baranowska nie mogla jej dac recepty na mleko.kutcze teraz sie zastanawiak bo moze ona chciala na MC to mleko i dlatego nie chciala jej dac czy nie mogla,sama niewiem musze sie dopytac,no ale tak ogolnie to ja jestem na samym poczatku z alergia wiec sie dopiero ucze co moge mu dac a co nie.po porannym jogurcie glowa czerwona i widac uczulenie,jestem ciekawe co mi jutro powie gp
Jestem wciekla na siebie ze wczesniej z mim nie bylam bo on to ma od kilku miesiecy a ja glupia myslam ze to caly czas ciemieniucha:(

Dzionek dziś minął dobrze,byłam w Tesco z AsienkaM i oczywiscie ze smykami naszymi.:-)Pochodziliśmy,zakupki zrobiliśmy i kawke spilismy.
Anineczko dzis szybciutko wstałam to i obiad miałam szybko zrobiony.:tak:
Biola współczuje Ci ze mały moze miec alergie.
Barmanko oby ból minął całkowicie.
Miłego wieczorku.

reklama
Biola ale mu to wyskakuje po jogurcie? A wczoraj na wieczór jadł mleko i nie wysypało go?
Mleko można przepisywac na MC,wtedy jest za darmo.Wiem bo moja bratanica piła nutramigen i mleko było na zamówienie,za free.

Barmanko ja kiedyś sobie spodnie Cif-em załatwiłam.Szkoda,ale ten pas pod ciuchy zakładasz?
Weź pilsa jednego to Ci ulży.

Gliwa ja na szczęście wyrobiłam się z obiadem,też się wyrobic muszę jak chłopaki w szkołach,tak więc o 12 już mam gotowy,jednak jak nie w szkole to cała moja rutyna idzie w łeb :baffled:

chłopaki przyjechali z pracy,młody zasnął to ja idę chyba na kanapę...no i nie mogę opuścic M jak Mdłości,no rozwód roku chyba będzie :-D

Do góry