reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam witam.

Lubiczanko zobacz co znalazłam dzisiaj:
dwa nasze gołąbki:

2504dvk.jpg
:sorry2:

U nas weekend fajny,w sobotę nie pamiętam co robiłam,jakaś amnezja,a w niedzielę byliśmy u Ewelciów :tak:

Nooo idę kawusię sobie zrobic :blink:
Kurcze położyłam się około 23 spac a i tak zaspałam do szkoły,matulo jedyna,spałabym cały dzień jeszcze...
No ale młody wstawał o 1 o 4 i o 6 tak więc miałam prawo się nie wyspac,nie? :-D

reklama
Cześć dziewczyny, rzadko tu do Was zaglądam z braku czasu, ale muszę o coś zapytać może będziecie wiedziały.

Pojawiły się nam w mieszkaniu mrówki, napisaliśmy do agencji przez którą wynajmujemy, odpisali, że czasem tak sie dzieje jak sie ciepło robi i żebyśmy sobie kupili jakiś proszek na mrówki :wściekła/y:
nie powiem, wkurzyłam się, tymbardziej, że napisaliśmy, że małe dziecko mieszka i ja jestem w ciąży więc jakaś chemia odpada.
Powiedzcie jakie są obowiązki w tym zakresie z ich strony i czy jeśli czegoś nie zrobią z mrówkami to czy jest to podstawa do zerwania umowy?
Planujemy się wyprowadzić z tego mieszkania bo jest straszna wilgoć, grzyb i bardzo zimno mimo grzania, bo ogrzewanie na prąd, więc z małym dzieckiem nie chcę tu mieszkać, dletego jeśli da się coś zrobić, to byłoby to nam na rękę.

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Hejoo,
W pracy wytrzymałam aż godzinę.. mężowy po mnie przyjechał, zdecydowałam że jadę do szpitala. Ból ten sam od soboty. Podłączono mnie pod ktg, zaczęły się pytania czy częściej chodzę do wc.. myślałam że się posram ze strachu!! bo wiem co takie pytania oznaczają... przyszedł lekarz, ręcznie mnie zbadał, powiedział że jeszcze nie rodzę. Wzięli do badania próbkę moczu (czy czasem nie ma jakieś infekcji), wyniki na czwartek - bez komentarza. Do tego czasu mogę brać 2 pilsy paracetamolu.

Spadam załatwiać sprawy. Jakby co to do potem.

Hejka.Ale dzis mi ten dzionek szybko mija,najpierw była umnie kolezanka na kawce:-),pozniej spacerek i zaproszenie do znajomej na kawke.
Barmanko współczuje.
Baby55 niewiem jak sie pozbyc mrówek,więc Ci nie pomoge.
Dobra zmykam.

Baby-woda z octem może pomóc:)
Barmanko-no mnie badania ręczne kojarzą się z jednym...12h(nawet- nie9h )po takowym na świecie pojawił się Danielek:/ściskam Cię z całych sił:****
Gliwa-mnie dla odmiany dzień"człapie"...Przed chwilką skończyłam biegać,jestem po prysznicku i spieszę donieść,żem lżejsza już o 23.5kg:tak::-D
aaa-Tichonku-o mierzenie się,chodziło mi o cm w pasie...Mi ubyło16cm...ale jak sprawdzałam to powinnam mieć minimum 15cm mniej(jeszcze!!!|)

Dziewczyny mam pytanko wydaje mi sie ze nikus ma alergie i zastanawiam sie czy nie zmienic mu mleka tylko nie za b wiem na jakie,czy dostane jakies mleko sojowe np w tesco dla niego,spro owalabym mu podac i zobaczyc jego reakcje no i skore.zawsze myslalam ze dziecko jak ma alergie to placze od ur i wtedy mamy domyslaja sie ze moze to alergia i zmieniaja mleko i jest ok.u nad nikus nigdy nie plakal ze niewiedzialamm o co mu chodzi allr zawsze mial skore inna niz kacper od urodzenia ta skorka byla miejscamu szorstka a twarz kkrosciasta i teraz sie dowiaduje ze moze ma alergie na mleko,jestem w szoku bo zilona jestem na tym punkcie i troche mnie przeraza miec dziecko alrrgiczne.ale chcialabym sprobowac zmienic mu mleko na takie ktore nie zawiera mleka krowiego i zobaczyc jego reakcje.wiafomo ze jak pojde do gp to mniee wysmieje,bo wiem ze oni sobir za nic robia jakies wypryski na ciele dzieci:(jakie mleko moge tutaj dostac bez recepty plis poradzcie cosik bo sie zalamalam delikatnie:(

reklama
Lubiczanka, weśśś mnie nie strasz :(( mam jeszcze 7tyg, no 5tyg to co najmniej.. nie dali mi dziś żadnego zastrzyku (na rozwinięcie płucek u dzidziolka) więc chyba nie podejrzewają przedwczesnego porodu.. tak ja wiem że z tymi lekarzami tutaj to różnie jest, ale ja do siebie nie dopuszczam myśli że mogę teraz urodzić.. po prostu nie mogę...

Do góry