reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam się:-)
Nie mam coś weny i czasu ostatnio:sorry:
Mattowi chyba trójki ruszyły bo jest strasznie nerwowy i rozdarty,nie da mi na krok od siebie odejśc:confused2:Nocki śpi super,ale w ciągu dnia mam głowę 6 na 9:wściekła/y:Do tego zaczął bac się odkurzacza i po prostu pięknie:wściekła/y:Albo szybko odkurzam jak śpi,albo wieczorami jak P jest i go zabawi:confused2:Do tego Matt podsunie się czy to na brzuchu czy na pupie albo turlając się wszędzie gdzie chce a najczęściej chce blisko kanapy lub stołu i się wspina więc już nie mogę go na moment z oczu spuścic:shocked2:Do raczkowania też się już przykłada ale boi się ruszyc więc w rezultacie ląduje zaś na brzuchu:-DŁóżeczko też już muszę na sam dół spuścic bo się Młody podciąga i stoi i boję się,że wyleci:sorry:
Aniaa gratki dla Lenci,chyba podobnie nasze dzieci się przemieszczają:-D
...W niedzielę był na obiad kurczak na butelce i był przepyszny,P zrobił:-D
Biola pffff...60kg.:szok::-DJa jakbym doszła do tylu to bym się cieszyła:-D
Dziś P idzie wieczorem na spotkanie organizacyjne do kościoła więc mój englisz odpada:sorry:

reklama
Tivhonku uwiez mi ze to duzo jak dla mnie bo wszystko wlazlo mi w brzuch wierzycie ze ja po porodzie nie zalozylam jeszcze spodni bo jak zapne w pasie brzuchol sie wylewa:(no i chyba czas cos z tym wreszcie zrobic;)

Hejo!!!
Tichonku jestes:-):-D///spryciaz z Matta:)buziak dla niego:)

a ja dzis wlazlam na wage i mam 56(mialam 55 a chwile nawet 54,5)...ale przez moje obzarstwo mialam ponand 58:szok:jak sie w poniedzialek wazylam...

u nas tez zimno i pada deszcz...a mialam isc z mlodym chociazby do Lidla bo kot zarcia nie ma:sorry:...tzn zostalo mu suche,ale zadnego miesa w puszcze...m wczoraj zapomnial kupic..

hejka:-)

hurra dostałam:-) list z kliniki i Oliwka ma wizyte za tydzien:tak:
a poza tym 1,kg poszło od wczpraj:-)jeszcze tylko 6:-)

witam
no pogoda nie rozpieszcza,ale nie jest źle.

Biolu my czekaliśmy krócej,już nie pamiętam dokładnie ile,ale na specjalistę to chyba 4 czy 5 miesięcy,później młody miał jeszcze jedną konsultację w szpitalu i na nią też czekaliśmy chyba miesiąc i później miesiąc gdzieś na zabieg.Tylko,że my w Tullamor mieliśmy konsultację,a później w szpitalu w Dublinie.
Jak się za długo czeka to można zadzwonic tutaj National Treatment Purchase Fund .Oni sami do nas się odezwali i zaproponowali by zabieg odbył się w prywatnym szpitalu,mieliśmy opcję wybrania sami spośród kilku prywatnych klinik. I to raczej prawda,że ludzie z MC czekają dłużej,ale ja wolałam poczekac niż płacic za taką wizytę 200-300 euro,bo tak mi się obiło o uszy,że to tyle kosztuje.
Po za tym to nie są zabiegi ratujące życie,tak więc pewnie dlatego tyle się czeka.:sorry:

Marta a dowiadywałaś się u lekarza czy wysłał dobrze papiery Oliwki? Może gdzieś zaginęły? Bo 1,5 roku to strasznie długo :eek:

Idę na kawkę.Lenia mam niemożebnego :confused2:

P.S oooo Marta,wywołałaś tą wizytę teraz he he

Witam w ten deszczowy dzionek

Aniu super u nas nikus narazie siedzi i zaczyna pelzac na brzuchu dokladnie tak samo jak kacper,wiec chodzenie spodziewam sie ze bedzie grubo po roczku:)

Kazde dziecko radzi sobie po swojemu no i brawo dla synka Twego nasza tak mi sie wydaje ze bedzie podkakiwac na pupia tak jak Natalia ale czas pokaze ...

Witam się:-)
Nie mam coś weny i czasu ostatnio:sorry:
Mattowi chyba trójki ruszyły bo jest strasznie nerwowy i rozdarty,nie da mi na krok od siebie odejśc:confused2:Nocki śpi super,ale w ciągu dnia mam głowę 6 na 9:wściekła/y:Do tego zaczął bac się odkurzacza i po prostu pięknie:wściekła/y:Albo szybko odkurzam jak śpi,albo wieczorami jak P jest i go zabawi:confused2:Do tego Matt podsunie się czy to na brzuchu czy na pupie albo turlając się wszędzie gdzie chce a najczęściej chce blisko kanapy lub stołu i się wspina więc już nie mogę go na moment z oczu spuścic:shocked2:Do raczkowania też się już przykłada ale boi się ruszyc więc w rezultacie ląduje zaś na brzuchu:-DŁóżeczko też już muszę na sam dół spuścic bo się Młody podciąga i stoi i boję się,że wyleci:sorry:
Aniaa gratki dla Lenci,chyba podobnie nasze dzieci się przemieszczają:-D
...W niedzielę był na obiad kurczak na butelce i był przepyszny,P zrobil
Buziak dla Matta no i brawo dla niego my lozeczko na sam dol opuscilismy jakies 3 tyg temu,Lence jedynka wychodzi slini sie i marudzi tez takze witaj w klubie
To P sie wykazal :-)

Lubiczanko a gdzie Ty?

Milego dnia

Bry w ten szary i ponury dzionek:confused2:
Asienko szybkiej i sprawnej wizyty, znam ten ból jak wszędzie Anię muszę ze sobą ciągać:confused2:
Tichonku, Aniu gratuluję kolejnych postępów u dzieciaczków
Marta no i super, że już termin jest

U nas nocka była koszmarna, podobnie jak wieczór, bo Anię niemiłosiernie bolała brzuch, takiego zaparcia już dawno nie miała.... Nawet Duphalac nie pomógł:confused2:

To mój 9-cio miesięczniak
SDC16060a_622x600.jpg

i jego dzisiejsze,poranne tylko wygibasy:sorry:

SDC16061_800x600.jpgSDC16063_450x600.jpgSDC16068_800x600.jpgSDC16073_800x600.jpgSDC16081_800x600.jpgSDC16086_800x600.jpgSDC16088_800x600.jpgSDC16096_800x600.jpg

...Ufff...dobrze,że już poszedł spac:-DTeż muszę odpocząc:-D

reklama
Do góry