reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzien doberek kochane
Wczoraj bylam z nikusiem ns check up u pielegniarki i wszystko prawir ok pozatym ze maly powinnien juz siedziec i co najbardziej mnie zdziwilo ze powinien sie podnies i stanaf na nozki a on zupelnie nogi mial jak z waty i mam z nim cwiczyc i za mieiac znowu do kontroli.troche nie chce go na sile sadzac czy stawiac bo wiecie jak to jest nic na sile tym batdziej ze moj kacper byl podobny usiadl sam dopiero jak mial prawie 9m a zaczal chodzic jak mial 14m.wiec mysle ze z nikim bedzie podobnie:)

reklama
no właśnie Dziewczynki szaleją;-)
Gastone-no i cóż więcej można powiedzieć-zdrówka!!!!
Tichonek-dziękuję:zawstydzona/y:ale szczerze mówiąc w życiu łatwiejszego tarta nie robiłam...no-poza utrzymaniem go w pionie,bo faktycznie dość wysoki był i prawie pionowy(nawet świeczki nie było jak wbić);)))
Gliwa-pewnie,że było fjnie z rodzinką-szybkiego powrotu do irlandzkiej rzeczywistości:tak:

Biola a czemu Ty miałaś baby check już teraz?:eek:Na 8 miesięcy przecież jest?Ja mam 31 stycznia:tak:Matt siedzi już porządnie,z prostymi pleckami,ale żeby stac?:szok:Bez przesady:no:Co ta nurse jakaś walnięta?Radek się rozwijał książkowo wręcz,siedział jak miał 6 m-cy,raczkował jak skończył 9m-cy i chodził gdy skończył 11:tak:Stał jak miał 9,5 miesiąca i jeszcze mi pediatra mówiła w Polsce,że dośc szybko jak na chłopca:eek:To o co kaman tej Twojej pielęgniarce?
Matt tak szybki jak Radek raczej nie będzie,ale to wcale nie znaczy,że uważam,że się zbyt wolno uczy różnych umiejętnosci:sorry:Przesadza ta baba i tyle.:confused2:Za to jakieś 2 tygodnie temu się młody nauczył przekręcac z pleców na brzuch i z brzucha na plecy.I tak mu się to spodobało,że na łóżku jak go położę to raz dwa zaczyna się kręci jak świderek i już na końcu łóżka jest:baffled:Normalnie się katula:-D

witajcie
Długo mnie nie było, bo nie mogę sie dobić do laptopa. I nie jestem w stanie Was nadrobić, sorki.

Nie pamiętam, która dostała wezwanie na ławnika tu do sądu - chyba Lubiczanka. Dajcie znać, bo mam parę pytań w tej sprawie.

Moja koleżanka ma miesiąc starszego od Matta synka więc wiem już co będzie na tym bilansie;-)A chodzimy do tego samego Health Centre:tak:
Będą Matta ważyc,mierzyc,pokażą mu jakiś przedmiot i będą obserwowac czy zareaguje,będą też sprawdzac słuch i wzrok,pytac czy i jakie dźwięki z siebie wydaje,co i ile je:-)Wiem,że ją pytali czy mały siedzi,ale o staniu nic nie mówili:no:No nic,przekonam się sama za 2 tygodnie:tak:

gliwia witaj :-)

haha mi do 3 z prozdu to jeszcze torchę brakuje :-p

asienko_r , nom to była jednak ta 5 :-p bo normalnie zaglądałam jej w te zęby i za\glądałam.. no i miesko zniknęło dzisiaj rano i się okazało że to jeden i ten sam ząb :zawsztydzona/y:

asienkoM gratuluje zębolka.. ja z vi też tak miałam że czekałam na jakiegoś żeba bo się szykowała a się okazywało że w tym czasie wyrósł inny :-p hehe
biola jeśli mówisz że Kacper też tak późno zaczynał wstawać , to mysle że nie masz się czym martwić :tak:
po prostu każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tempem.. albo jesli czujesz się niepewnie to zadzwoń do waszego lekarza w polsce i się upewnij i będziesz spokojniejsza
moje dziewczyny np szybko wstawały , Emma jest troszkę starsza no ale ona to siadała sama już bardzo wczesnie, wstawała też a teraz chodzi przy meblach i zaczyna sama chodzić bez trzymanki...
no ale każde dziecko inne..
jedne nie raczkują wcale , inne raczkunją dłuuugo a póno zaczynaja chodzić i każde rozwija się prawidłowo..
jak to jedna znajoma powiediząła i tak przy 2 lztkach wszystkie się wyrównają :-p

Dzień dobry:)
Miłego dnia Kochane

Bry

Dobrego dnia

Witam Dziewczynki
Lubiczanko racja klimatyzuje sie,jakos mi dziwnie.W Polsce fajnie było z rodzinka.:-)
Miłego Dzionka.

Witam
Gastone zdrowka

Zmykam konczyc obiad
Milego dnia :)
zaszalalyscie;-)
:szok:

Biola ty sie nie stresuj,z mlodym wsio ok...ma jeszcze czas.
Marta a co Ty,ty tez na lawnika chcesz isc?

Bylam z Szymkiem na spacerze...rowerem,tzn SZym jechal rowerem a ja go gonilam
realmad2.gif
angry.gif
baffled5wh.gif
/...nie slucha mnie jak krzycze stuj,tylko jeszcze szybciej pedaluje
baffled5wh.gif

a na swiatlach kolo Lidla trzepna by nas samochod
baffled5wh.gif
...Szym wcisnal zeby zmienilo sie swiatlo,zapalilo nam sie zielone wiec idziemy,samochody z prawej sie zatrzymaly....pasy wolne,a tu przed samym rowekiem babka zlewej na czerwonym na pasy sie wrabala
angry.gif

reklama
Biolu ten check to chyba na 9 miechów był, skoro tak małego Ci sprawdzała. Coś nie teges ta Twoja pielęgniarka, serio
Vikamciu a widzisz:-p
Gastone zdróweczka
Ewelcia a co, o d... Maryni nie chciałam pisać:-p, a nie za bardzo można było się odnieść. Teraz się odnoszę

Do góry