reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczko opał mamy za darmo do kominka,palimy płyta wiórowa MDF.M przywozi z firmy tam gdzie pracuje.
Kasiuleczko fajna,fajna sprawa ale trzeba tak jak piszesz,czyscic i wynosic popiół.Ja tego akurat ostatnio wogole nie robie,bo rano chłopaki wynosza popiół i rozpalaja w kominku.Jak wstane odrazu ide podłozyc.:-):tak:
Barmanko w tamtym roku jeszcze kupowalismy olej,bo takze mozemy tym ogrzewac.A w tym roku to niewiem czy bedziemy kupowac.Ale gdyby ta chata była jeszcze szczelna.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiuleczko ja chłopa mam od czyszczenia kominka :-D
No i właśnie mi też się te talerze nie mieściły do zmywarki,te największe :dry:
Ale zauważyłam,ze to zależy od zmywarki,bo ta tutaj wszystko pomieści....tylko szkoda,że nie mogę jej używac bo jednak dalej capi z niej pleśnią i ni hu hu nie udało mi się jej wyczyścic i mycie ręczne uskuteczniam :angry:

Barmanko ano strona tylko Uk jest homebase,bo sama dziś sprawdzałam.:tak:

Gliwa to fajnie macie,że opał za darmola. ;-):-)

AsieńkoR to fajnie,że dzieciaczki były grzeczne.Zdrówka życze.
Aaa i choineczka żywa :tak:

oho,zgaga mnie dopada :baffled: zjadłam bardzo kwaśną pomarańczę i już czuje jak mnie pali :dry:

Kasiuleczka, ja zmywarki nie mam, więc nie doradzę. Wiesz nas jest tylko dwójka, Marcel ja na swoich talerzach, więc zmycie tych kilku talerzy problemem nie jest. A ciężkość... z jakiego sklepu masz teraz? Ja mam z dunnsa, i powiedziałabym że ciężkośc ta sama, różnica tylko w tym że te z dunsa są większe (ale one są okrągłe). A wiesz o tym że będąc w argosie możesz poprosić o obejrzenie produktu? Procedura ta sama co przy zakupie, tylko nie płacisz, a jak ci się spodoba to podchodzisz do customer serwis i płacisz rachunek.

ha ha a ja zmyware mam, ale nie korzystam, w sumie to mam za malo naczyn zeby pelná zmywarké uruchomic,musialabym zbierac dwa dni brudy. no ale co mi z tego jak na drugi dzien te brudy potrzebuje zeby miec na czym zjesc sniadanie czy w czym ugotowac obiad wiec myje recznie:-D Teraz mam okragle zwykle z argosa, no i druga sprawa czy te wielkie kwadratowe normalnie sie da umyc w zlewie, ja mam wrazenia ze jakos malo miejsca bym miala i bym je obtukla nie wiem moze kran jest tak nisko czy co:confused:

Kasiuleczko ja chłopa mam od czyszczenia kominka :-D
No i właśnie mi też się te talerze nie mieściły do zmywarki,te największe :dry:
Ale zauważyłam,ze to zależy od zmywarki,bo ta tutaj wszystko pomieści....tylko szkoda,że nie mogę jej używac bo jednak dalej capi z niej pleśnią i ni hu hu nie udało mi się jej wyczyścic i mycie ręczne uskuteczniam :angry:
OOO myslalam ze w argosie mozna tylko poogladac takie wieksze rzeczy np foteliki samochodowe czy cos takiego.

oho,zgaga mnie dopada :baffled: zjadłam bardzo kwaśną pomarańczę i już czuje jak mnie pali :dry:

Anineczko Gliwa ale Wam dobrze z tymi polowkami, moj czasami tez sprzatal ale zazwyczaj jak czyscil w kominku to wiecej balaganu narobil niz to warte. bo moj M to taki pedziwiatr ciagle w biegu , wiec wolalam sama to zrobic pomalu i nie nakurzyc.:dry:

Anineczko wspolucze tej zgagi, mnie meczyla calá ciaze rany ile ja nocy przez zgage nie przespalam-masakra na samym koncu to nawet to mleczko juz nie dzialalo.:dry:

witam z wieczora

Padam na ryjka, plecy mnie bolą jakbym węgiel przerzucała. Zuzia raczkuje na maksa i ciagle podciąga sie do wstawania i oczy muszę mieć do okoła głowy. A jak siedzi cicho to znaczy, że już coś kombinuje, albo robi to na co mama nie pozwala.
Juz coraz więcej rozumie, gada a nawet krzyczy jak jej się cos nie podoba

Asienka_r nie ma za co
Gliwa fajnie macie z tym kominkiem
Tichonek super fryzura
Biola zdróweczka
Anineczko a próbowałaś tego, pisałam o tym ale nie wiem czy użyłaś tego, bardzo dobrze czyści zmywarkę,
FINISH (CALGONIT) Środek do czyszczenia zmywarek

Gliwa, super że udaje się Wam ogrzewać chatkę tymi płytami :tak: co do szczelności mieszkania, ciepło Wam oknem ucieka? kładliście ten silikon w szpary?

Kasiuleczka, te talerze nie są tak wielkie, ja jestem przyzwyczajona do moich mega wielkich starych talerzy, a te przy nich wyglądają na mini ;-) Zmierzyłam je dla Ciebie - talerz deserowy ma 21x21, a ten obiadowy 26x26.

Asienka, ja dla Marcela miałam takie śmieszne skarpetki - z taką główką misia który miał dzwoneczek w środku. świetne był, bo zawsze wiedziałam (słyszałam) gdzie podpełznął :tak:

Dobra zmykam spać. paaaa

dzień dobry:)
Gliwa-ale Ci dobrze z tym grzaniem całej chatki z kominka:))))
Kasiuleczko-ja nie wyobrażam sobie,że J by mi z kominka nie posprzątał;)
Anineczko-no oki...nawyżej sobie porobię w mniejszych blaszkach:)jak choinka?
Barmanko-powodzenia w poszukiwaniu choineczki:)
Tichonek-noooo ,laseczka!!!!
Margaritta-też się chwal!!
AsieńkoR-nie rozchoruj się przed samymi ŚWIĘTAMI-zdrówka!
Idę dziecię do szkoły przygotować...dziś na naszym osiedlu będzie Mikołaj:)))))
Miłego dnia Wam

Hejoo, Marcel spał do 9 :szok: chyba to w kalendarzu zapisze:-D
Spijam kawkę i może poszydełkuje ze dwie gwiazdki, robię z grubszej wełenki, wymyśliłam sobie że będą nam służyć jak podstawka pod kubki ;-)

Lubiczanka, a to taki z prezentami Mikołaj ma być?

Wczoraj widziałam strój Mikołaja za 5e, myślałam co by kupić i jakiegoś znajomego przebrać, ciekawe jak Marcel by się zachował :-D

Witam.A ja jeszcze leze z Igorkiem,M pojechał do sklepu po cukier.:-)
Anineczko a dobrze,dobrze.:tak:ze nie musimy kupowac opału.
Barmanko stara chata, to wiesz ucieka ciepło wszedzie.Ale az tak zimno to nie jest.Ale zazwyczaj mam wszedzie pozamykane drzwi,bo najbardziej to zimno ciagnie z kuchni od drzwi do ogrodu.
Lubiczanko jak sie pali od rana do wieczorka to sie nagrzeje.Nie jest az tak zle.:-)
Kasiuleczko a no dobrze mam z mężem,ale nieraz tak bywało ze tez czysciłam kominek z popiołu.
AsienkoM to fajnie ze Zuzia raczkuje,to teraz bedzie mamie broic.:tak:
Miłej niedzieli.

reklama
Lubiczanka, haha faceci :-D

My dopiero do domu weszliśmy :baffled:
Po choinkę pojedziemy chyba do Woodies, są przecenki - 8ft 42e, 6ft coś koło 30e. Dziś nie kupiliśmy bo mieliśmy objazdówkę po sklepach. Prezent dla Marcela kupiony...

Do góry