reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam.Mój szkrabik sie obudził o 7 wypił mleczko i zeszlismy na dół.Zasnął w swoim leżaczku.
Ja ze swoim mężem jestem prawie 4lata,tzn,w styczniu minie.:-):tak:a w kwietniu minie 5lat jak sie znamy.:-)
Biola dużo Miłości Wam życze w rocznice.
Wisienko miłego pakowania i urlopu w Polsce,
Chorowitka duzo zdróweczka.
Chłodno na dworzu,ale słoneczko wychodzi więc moze byc fajnie.Pozniej tez sie wybieram na spacerek z Igorkiem.
Miłego Dzionka.

reklama
dzien dobry :-)
Biola wszystkiego naj z okazji rocznicy, my mamy podobny staz ;-)
co do nagradzania to mysle ze nie ma sensu jak on nie pamieta ze sie budzi I przeciez nie robi tego specjalnie
nagradzac mozemy zachowanie and ktorym dziecko ma kontrole
co do spania, to mam podobne zdanie jak Gastone, moze po prostu spij z nim, jesli wtedy spi spokojnie
takie czeste budzenie to nie jest norma, zasiegnelabym opini specjalisty :sorry:

u nas lepiej, Dzieki za zyczenia zdrowia, ja na szczescie sie trzymam ( jak zawsze)
M wzial Sobie dwa dni zwolnienia I spi po 16 h na dobe ale niech Sobie odpocznie :-)
kurcze musze Sobie zmienic jezyk Bo mi zmienia automatycznie na angielskie slowa

dobra znalazlam cos takiego w necie i mi sie wydaje ze to jest wlasnie to co dolega kacperkowi
Nocne przerażenie często jest mieszane z marami nocnymi. Nocne przerażenie to nie jest zły sen, dzieci podczas nocnego przerażenia nie śpią. Pojawia się ono najczęściej podczas trzech pierwszych godzin snu dziecka. Maluch ogarnięty nocnym przerażeniem może krzyczeć i przewracać się w łóżku z szeroko otwartymi oczami ze strachu. Nie odpowiada na pytania i może uderzać lub odpychać dorosłych od siebie. Wiele przerażeń nocnych trwa od 30 sekund do 5 minut. W chwili kiedy przerażenie się kończy, dziecko zasypia i nie pamięta rano całego zdarzenia. Przerażenie nocne pojawia się u dziecka około osiemnastego miesiąca i jest bardziej spotykane u chłopców niż u dziewczynek.
Przerażenie nocne może mieć związek z sytuacją w rodzinie. Stres i nadmierne zmęczenie mogą być również rozważane jako czynniki. Dzieci zwykle wyrastają z tego. Gdy dziecko miewa uporczywe przerażenia nocne, lekarz może przepisać na krótki okres leki uspokajające.

tak jak jest napisane kacper sie czesto zachowuje w nocy:((ide czytac dalej
A tak wogule to dziekuje BBBBBBBBBBBBBBBBBBB;)

wow dziewczyny czytam i czytam i jestem przerazona jedna mama opisuje zachowanie 4 letniej corki w nocy placze krzyki histerie,i skaczylo sie ze wyladowala u ksiedza egzorcysty bozysz ale mam ciary i ksiadz jej pomogl mala spi juz normalnie:tak:

Ostatnia edycja:
Bry:-)
AsienkoM może jutro bym do Ciebie przyjechała?? Co Ty na to?:-) Tylko jeszcze nie wiem, czy o 12.30 bym wyjechała czy o 13.30

Wczoraj mój M miał ochotę na film Rytuał i potem aż się bałam zasnąć:zawstydzona/y::-p, dobrze, że młoda spała ładnie, bo jakbym miała do niej wstawać:no:

My po ślubie 3 lata a 7,5 roku razem, 8 w styczniu minie:-)

Posprzątałam, ale zaraz muszę poprasować, a potem obiadek zrobić. Ładna pogoda dzisiaj, chociaż faktycznie chyba chłodna noc była

Witam się:-)
Ale się tu liczbowo zrobiło:-D
A na dworze jak pięknie:szok:Słonko daje aż miło:-)Jedno pranie schnie,drugie się kręci:tak:
Biola to co przytoczyłaś to jest dokładnie to samo co Radka czasem dopada:tak:...A widzisz,czasem wystarczy pomarudzić na dziecko,zeby pospało;-):-D...Ja też bym nie nagradzała:sorry:
Ewelcia a wiesz,że ja często P mówię,że wolę,żeby Matt tak wcinał niż jakbym miała z nim tak walczyć i stawać na rzęsach jak Ty z Szymkiem?:tak:
Asieńko_r mówisz,że "Rytuał" dobry?:-pThriller?
Lubiczanko i ja się przeprowadzam:-p Glenshee House, Brownstown, Swords, North Co. Dublin - House to let

Ostatnia edycja:
Witam

Biola wszystkiego najlepszego
Wisienka udanej zabawy zycze,dobrze robisz ze zostawiasz core z siostra my w tym roku tez bylismy na weselu i dziewczynki zostaly z moja Mama i rodzestwem rodzina szeczsliwa bo mogli sie nacieszyc a my tez szczesliwi bo moglismy sie bawic spokojnie.Pobawilam bym sie na weselu ale jakos chetnych nie ma do zeniaczki :-D
Tichonek ladna chatka :-)
[B
Barmanko co tam u Ciebie?

Pranie sie kreci,zaraz za obiad sie wezem a pozniej jak J wrocie z pracy to na spacer pojdziemy
My jestesmy ponad 11 lat ze soba w tym 9 lat po slubie
Milego dnia

Asieńko już kojarzę co to za film:tak:Looknęłam na zwiastuna i już wiem o co cho:-)Będziemy mieli co oglądać w weekend:-)Uwielbiam takie filmy...i jeszcze na faktach:szok::baffled:Będę srała po gaciach ale muszę obejrzeć:-p
No i pogoda się zrypała,dalsze pranie skazane jest na mój salon:confused2:
:-D:-DJak wstawiałam ten link z chatką,wołali za nią 3000E a już 2300E stoi,mają tempo,nie ma co!:-D:-D...Czemu mi nikt nie chce zjechać z ceny o 700E?:eek::-D:-D

reklama
dziendobry

zimno dzis :confused2::confused2:

tichonek ty to masz pomysly od rana Heh:laugh2::laugh2: gdyby chcieli za taka chate e700 to bym sie jutro przeprowadzila;-) A tak to patrzylam na mieszkania w swords i ceny masakra wiec jak transfer sie uda to decydujemy sie na balbriggan... moj p by bial do pracy blisko Tylko ja na uniwerek gorzej ale dam rade :tak::-)

biola to super ze nocka przespana

niepamietam co komu jeszcze - zakrecona jestem od rana:baffled:

Do góry