reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

czesc kobietki czy ktoras z was rodzila w Mullingar??? szukam opini o tym szpitalu bo tam bede rodzic

Ja jeszcze nie rodziłam ale będę. Tylko, ze ja jestem w 20 tyg wiec ty będziesz pierwsza. Leżałam tam na obserwacji na początku ciąży i ogólne wrażenie ok. Personel bardzo miły. Niestety nie miałam okazji zwiedzić porodówki.

reklama
A co ja dzis zrobilam??!!
Wczoraj jak sie kladam do lozka do chcialam nastawic budzik. I sobie obliczalam. Mam na 11 wiec.....nastawilam budzik na .....11....:szok::baffled:

No i budze sie dzis i patrze.....na zegarku 11!!! Powinnam byc juz w robocie! Zerwalam sie jak poparzona. Umylam tylko zeby, nalozylam szczatki makijazu...nawet nic nie zjadlam tylko wylecialam z domu. Bylam w pracy 11.20..:-) Niezly wynik co? Ale caly dzien czulam sie jak zoombie....taka zawiana...i ciagle cos podjadalam, no bo nie zjadlam sniadania. I tak w szoku jestem, ze nie zaslablam czy cos, bo teraz jak nie zjem czegos od razu po obudzeniu sie, to zaraz mi jest niedobrze.

CO za dzien!!!!!!!!:-D:szok::angry:

Ja jeszcze nie rodziłam ale będę. Tylko, ze ja jestem w 20 tyg wiec ty będziesz pierwsza. Leżałam tam na obserwacji na początku ciąży i ogólne wrażenie ok. Personel bardzo miły. Niestety nie miałam okazji zwiedzić porodówki.

no patrz tez jestem w longford. mam jedna znajoma co rodzila w Mullingar i mi powiedziala jedno= rzeznia!!
dlatego szukam innych z doswiadczeniem jakims lub wiadomosciami

Frog to ty nie zla jestes:-D:-D:-D
Ja jak pracowalam to tez tak czasami mialam ze mi sie zaspalo a mialam do pracy na 7.Budzilam sie i patrze 7:szok::szok::szok:zrywalam meza zeby mnie zawiozl szybko do pracy,a mialam 15km to spory kawalek.Zawsze wyjezdzalismy o 6:40 lub 6:45.Na szczescie nic nikt w pracy nie mowil tylko czasami sie glupio patrzyli,bo to nie raz mi sie zdarzylo hehee

a nam zatrzymali child benefit bo sie jak przeprowadzilismy, to nie pomyslalam, ze trzeba do nich zadzwonic i podac adres nowy!Skad moglam wiedziec, ze beda wyczajac rodziny z innych krajow, skoro moja cora urodzila sie tu. No i masz ci los!Teraz musze im wyslac list od gp, ze wciaz tu mieszkamy!

W zeszłym tygodniu po prawie 9 miesiącach dostałam odpowiedz w sprawie Child Benefit musiałam im znowu powysylać różne dokumenty,czy wiecie czy teraz też bede tak dlugo czekac?I wogole jak ten wniosek jest wypalcany,słyszalam rozne wersje,czy od daty składania wniosku,czy od przylotu do Irlandiii??POZDRAWIAM:-)

W zeszłym tygodniu po prawie 9 miesiącach dostałam odpowiedz w sprawie Child Benefit musiałam im znowu powysylać różne dokumenty,czy wiecie czy teraz też bede tak dlugo czekac?I wogole jak ten wniosek jest wypalcany,słyszalam rozne wersje,czy od daty składania wniosku,czy od przylotu do Irlandiii??POZDRAWIAM:-)
My dostaliśmy po 10miesiacach czekania,ale wyplacili nam od mometu podjecia pracy przez mojego M :tak:.Czyli my wyslaliśmy wnosek w sierpniu 2007,a zwrocili od kwietnia 2007.A mojej znajomej zwrocili tylko od mometu zlozena wniosky.Wiec dokładnie niewiem jak bedzie u ciebie ale mam nadzieje,ze chociaz troche pomogłam:zawstydzona/y::-).

Larcia ja myśle,że każdy będzie dostawał taki list.My też dostaliśmy ale pech chciał,że byłam w Pl.Mąż tam dzwonił do nich i jedna baba powiedziała,że ok oni poczekaja a inna,że wstrzymają zasiłek.
Na szczęście tego nie zrobili.List od Gp poszedł wraz z ich wnioskiem a wczoraj w bankomacie była kaska za CHB.
To nie zależy od tego czy dziecko się urodziło tutaj czy nie.Chcą zabrac ponoć 7000 zasiłków w ramach oszczędności i będa szukac gdziekolwiek ( tak wyczytałam w polskiej gazecie bodajże) :sorry2:
misia dobra jesteś.Ale i tak niezły z Ciebie śpich,żeby zaspac do pracy na 11 :szok::szok::-D:-D

reklama
WItam

Anineczka ja tez dostalam list z CHB jak bylam w PL, M tez zdwonil i ona powiedziala z ejak wroce to mam wpisac i odesłac i na razie jest wsyztko OK;-)

Wczoraj m wyczytal w tym linku: http://wiadomosci.onet.pl/1909838,28351,wiadomosceu.html

"Zapomoga na małe dzieci zostanie zmniejszona o 100 euro rocznie i będzie wypłacana tylko do 5. roku życia, a nie do 6., jak jest obecnie." wiec szukaja wszedzie oszczednosci...

Teraz to wiem ze osoby samotne ktore nie maja rodzimy, trudniej jest im dostac zasilek... a jak złoza wniosek to czekaja dlugo i nic...

A Ja mialam pytac jak to jest bo ciekawa jestem jak urodze tu dziecko to ile sie czeka na CHB??
Rodziłam tu córe ale nie pamitam ile to bylo czasu :zawstydzona/y:

Ewelcia wiesz roznie jest w kazdym szpitalu i nie zawsze jest rozmowa na temat porodu, chyba ze masz wskazania miec CC to znajoma miala w 28 tc takie spotkanie.
W 1 ciazy z corka mialam tlyko 3 razy USG w szpitalu, a gdzie teraz jestem jest co wizyte i badanie krwi i moczu.
Wywiad z pielegniarka mialam na samym poczatku bardzo szczegolowy.
Teraz mam wizyte 19 lutego ciekawe co powiedzia bo npo ostanim USG powiedzieli ze synek bedzie duzy i ze moge juz w polowie marca urodzic. :confused:ciekawe czy cos sie smienilo...

Glowa mnie boli, wczoraj snieg dzis juz deszcz pada...

Miłego Dnia

Ostatnia edycja:
Do góry