reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
anineczko juz wczesniej mialam pytac ale oczywiscie zapomnialam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: jakiego dostawce internetu ostatecznie wybralas??

vikamcia a gdzie sie przeprowadzacie??

pogoda taka ze szkoda gadac Jeszcze pare dni z taka temp i chyba zaczne grzac:dry::dry:

Barmanko jak widac,takie praktyki w przedszkolu to nie tylko u mnie.
Ja muszę kwitnąc w aucie 15minut jeszcze bo Antka odstawiam o 8:30 i droga do przedszkola zajmuje mi 15minut.

dzindusiu wybraliśmy Smarta,ale dalej czekamy na niego.Teraz łączę się przez klucz firmowy mojego M :tak:

Lubiczanko no i piątka dla Dominisi,a ręczniki ho ho jakieś chody masz? :cool2:

ewelcia i jak pierwsza nocka Kici na nowym domku?

A mój M ani nie mechanik,ani kucharz z wykształcenia,a gotuje lepiej niż ja:-D:-D
I na weekendy to raczej on w kuchni siedzi,a nie ja :tak:

Katrina zdrówka dla Was dziewczynki ;-)

AsieńkaM to Zuzia jeszcze w tym foteliku 0-13 jeździła?
Podziwiam,bo ona do maleństw nie należy,a z tego co pamiętam to moje dośc szybko były "bardzo,ale to bardzo niezadowolone" z tych fotelików.Jakoś jak miały 4 miesiące już musiałam zmieniac :sorry2::eek:

moniadan ooo się we Francji wypoczywało,fajnie,fajnie,a teraz wracaj do szarej rzeczywistości ;-):-D

dzięki dziewczyny juz mie lepiej,żołądek mnie z nerwów bolał:-(to przez to rzucanie palenia,bo jestem nerwowa:/:/tylko jeszcze wyspac sie musze

Barmanko mój Radek ogólnie wie,że jak jest chory to musi wziąć lekarstwa i nie ma z tym problemu,natomiast tego Dioralyte wziął łyczek i mało mu oczy na wierzch nie wyszły:eek::-DPróbował nawet się przemóc,ale wołałam,żeby tylko tyłkiem robił co robił,niż jeszcze zaczął haftać,więc dałam se i jemu spokój:sorry2:Tym bardziej,że tego nie można rozpuszczać w żadnym soczku czy mleczku,musi być woda:sorry:
Lubiczanko
Dominisia pokazała jak silna jest płeć słaba:-D
A ręczniczki też dostałam z Health Centre ale to jak nurse była na pierwszych wizytach domowych u Matta po urodzeniu:tak:
Jutro znów przyjdzie,mam nadzieję,że przytaszczy dużą wagę ze sobą:-D:-D
Barmanko
zapytywałam wczoraj gdzie rabotasz?
U nas też szkołę o 8:30 otwierają,czasem nawet parę minut później.Dziś pytałam o to czy dzieci mają jakieś ubezpieczenie i dyrektorka powiedziała,że tak,ale tylko w godzinach 8:30-13:10 i tylko na terenie szkoły.Pytam jej czy w drodze do i po szkole też a ona,że nie:eek:Trochę to dziwne,co?Bo jak będzie taka ślizgawica jak w zeszłym roku,że auta tańczyły a ja z Radkiem i brzuchem do szkoły jechałam na butach i nie daj Boże Radek wyrżnie,rękę złamie (tfu,tfu!!!)to nic mu się nie należy:dry:...Wezmę go i przepchnę za płot,na teren szkoły i może wtedy odszkodowanie dostaniemy:eek::-D:-D

hejka:-)
Anineczko-co za baby a zeby im sie myszy zalegly:-D:-D:-DU nas mozna dzieci przyprowadzac 10 min.przed rozpoczeciem zajec a jak sie chce wczesniej to mozna ale juz odplatnie;-)
asienkoM-widac, ze mala spokojniutka ze tyle wytrzymuje w tym foteliku, moim musialam szybko zmienic na wieksze, bo ciekwe swiata byly :tak:
moniadan-no ladnie sie tak wloczyc samej?? weekend na pewno super udany :-)ach........tylko pozazdroscic:tak:aaaaaa czy to nie Anineczka sie wybierala kiedys,kiedys na weekend z mezem do paryza:confused:
barmanka- to lekarstwo to naprawde paskudne, moj sie nie chcial tego chwycic i lekarz mi zapisal motilium.
chorowitkom zdrowka,oby wszelkie dolegliwosci szybciutko ustapily:-)

Anineczko,Moniadan kicia w nocy ok...spala grzecznie,rano okolo 8 dopiero zaczela miauczec strasznie glosno,ale to dlatego ze my juz powstawalismy i slyszala nas na gorze.
Potem w drodze do Newbridge znajomy dzwonul czy nie przywiezlibysmy spowrotem tego kotka bo kocicva odrzucila dwa pozostale i zrobila sie agresywna:-:)-:)-:)-:)-(
I co po powrocie moj m zawiozl ja...nie wiem kiedy dostaniemy ja spowrotem...jakos smutna bez niej...
Moniadan oj sie wywakacjowalas za wszystkie,te ktore o wakacjach tylko mogly pomarzyc;-):-D

Taaaa anineczka pojechała do Du(Paryża) czyli palcem po mapie :eek:
Właśnie wtedy wypaliło szkolenie M,ale kaskę nam zwrócili.:sorry2:

Co najlepsze przylatuje 29 września moja druga kuzynka do mnie a tutaj się okazuje,że M leci znowu na szkolenie do Anglii i jej nie odbierze z lotniska w Dublinie:eek:
Dziewczę będzie musiało się jakoś dostac do Portlaoise autobusem :dry:

Tichonku ale Pl też tak chyba było,że na terenie szkoły ubezpieczenie obowiązuje,zresztą ty tutaj nie kracz.;-):-D

Ewelcia oj oj niedobrze.Ale to prawda,takich maleństw nie zabiera się matce.Na dobre im to wyjdzie,wiem,że jak się za szybko zabiera młode to później mogą też miec problem z socjalizacją z ludźmi...
Wróci jak będzie gotowa matka i kociaczek :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczynki za pochwały dla Miki mojej:)))(sama nie wiem już jak zdrabniac;))a ręczniki...tak z babka rozmawiałysmy o tym szczepioeniu(zdziwiona,że nie mam zadnych pytań:/)potem przeszło na temat dzieci...po szczepieniu dostałam ręcznik dla Mikusi i zaraz babka pyta-to ile ich razem jest?Ja mówię,że z Dominiką 4ka to przytachała jeszcze trzy:)))Bo mnie się nie da nie lubic;)))))))))))))))))))se dolewam;)))
Katrina-zdrówka dla Was:)
Anineczko-no fakt-nikt M zdolności kulinarnych nie moze odmówic:)))
Ewelcia-mój Daniel tez marudek jak spi za krótko,ale za chiny ludowe nie da się drugi raz w dzień połozyc:/
Monidan-nie,no takiej to dobrze...jak wrazenia po takim plażowaniu gdy się wraca do Irlandii-i to takiej juz konkretnie jesiennej:(
Barmanka-dobrze Ci z mężem gotującym
Aaniu-wiesz-nie tak źle wybrał...wolałabym wydawać kaskę na powiedzmy restaurację niż mechanika;)na szczęście przy aucie J się sprawia:)

reklama
Anineczko moja Ania jeszcze do niedawna w 0-13 jeździła, ale ona drobnica;-), chociaż nie powiem, wkurzała się, jak musiała tyłem jeździć, ale potem już przodem było ok.

Dobra idę się zbierać, bo mamy dzisiaj spotkanie nauczycieli i rodziców

Do góry