reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamunie:-)
Ale pogoda,ja musze tez ponarzekac.Leje bez przerwy,do tego dzien taki senny.Dziekuje dziewczynki za cenne rady odnosnie tych gier.Jak narazie dzis zdecydowalam sie na rybki.Wiec Tobi od rana na polowach:-DTAk fajnie to wyglada,strasznie sie skupia.Na poczatku sobie nie radzil,podtrzymywal druga raczka a teraz to juz prawie zawodowy rybak:-D
Dzis mialam wizyte u gp.I o dziwo mialam skan.Tylko,ze babeczka dopiero sie uczy,wiec nic wlasciwie nie widzialam ona chyba tez:-)Stwierdzila,ze nie widzi ani jajeczek ani kanapeczki(to jej slowa)tak wiec juz teraz zglupialam kto tam u mnie mieszka:-D

reklama
Barmanko z tego co pamietam to chyba Misia pisala o soi :tak: Ja Alowi nie podaje, bo tez uczulony :-( Ale okazalo sie, ze "pod blokiem" mam sklep ze zdrowa zywnoscia (tyle miesiecy tu mieszkam i dopiero teraz odkrylam hehe) i pytalam o smietanke ryzowa czy jest mozliwosc zamowienia i babeczka ma mi dac znac, wiec moze moze...

Lubiczanko, nie, nie zartuje :confused2: bo ja dosyc, ze na dachu mieszkam, to jeszcze na gorce, wiec wyobraz sobie jak tu wieje. W nocy myslalam, ze nas z lozkami wywieje :shocked2:

hej dziewczyny ja z pytankiem ile powinno jesc mleka modyfikowane niemowle dumiesieczne ,troszke mam obawy co do wagi nikolasa bo b duzo przybiera na wadze warzy juz 6400g a je mi sie wydaje ze normalnie co ok 3-4 godz po 120-150ml mleczka,co o tym myslicie??

Biola ja juz nie pamietam, ale na opakowaniu jest orientacyjna tabela. Moj Al duzo przybieral na poczatku, pozniej wyregulowalismy godziny karmien i ilosc mleczka i bylo ok :-)
Niestety nie mam ksiazki, w ktorej na siatce centylowej mam zanotowane w kazdym miesiacu ile wazyl Alex, to bym Ci powiedziala. M pozyczyl znajomym :sorry:.

Biola tak jak mi Lubiczanka pisała do pół roku dziecko może przybierać nawet kilogram miesięcznie i to jest normalne:tak:Matt już prawie 7 kg.waży:eek:I wcina odkąd skończył miesiąc 180ml. co 2,5 godziny:eek:Czyli 7 razy dziennie w sumie bo noce przesypia bez żarełka:tak:Ja myślę,że każde dziecko ma swoje indywidualne potrzeby i trza się do niego dostosować:tak:

Ostatnia edycja:
Witam w ten deszczowy dzionek

Brat wczoraj wieczorem polecial z rodzinka mieli troche stresu bo w tej dzielnicy co mieszkaja mialy byc w nocy zamieszki ale na szczescie szczesliwie dolecieli i dojechali do domu

Dzis mialam wizyte w szpitalu,czekalismy ponad godzine w koncu babka przyszla i powiedziala zebysmy poejechali do domu bo lekarza dzis nie ma w szpitalu:wściekła/y: w piatek maja dzwonic odnosnie nowego terminu...

Biolamoja wypija 120 ml co 2 godziny :tak: i tez ladnie przybiera ale ile wazy dokladnie to dopiero sie dowiem 15 sieprnia bo wtedy mamy wizyte w szpitalu

Tichonek to ladnie Matt wazy:-)

Dziekuje Wam za zyczenia z okazji rocznicy....w sumie to dzis obchodzimy... minelo 9 lat kiedy po raz pierwszy powiedzielismy zono-mezu:-)

No trochę czasu dla siebie ;-)

Aurelia, a do której Ci śpi synek jeśli chodzi spać o 21?

Anineczka, gratulejszyn kolejnego siusiorka w rodzinie :-) Allan, bardzo ładnie, podoba mi się.
Ale się Antoś nacierpi :-(

Tabasia, co za sesję miałaś mieć? Chwal się ;-)
Tak to Misia pisała o tym sojowym. A zapomniałam że twój All jest uczulony, bo pomyślałam że może info które uzyskałam od pediatry może Ci się przydać ;-)

Madbebe, ojj ja też swego czasu lubiłam Dni Swego Miasta, fajne koncerty, masa znajomych.. imprezowało się do rana :-D

Margaritta, spokojnego lotu i udanego wesela życzę! Tylko ryjka za mocno nie zachlaj co byś nam to wszystko wyśpiewała jak było :rofl2:

Wilwia, oby Twoje życzenie (co do posiadania w brzuszku dziewczynki) sprawdziło się :tak:

Lubiczanka, jak jeszcze raz wstawisz jakiegoś linka z takimi hałsami (cena i te pokoje) to normalnie dupsko spiore :wściekła/y::-p
Pytasz gdzie byłam..cóż, więc odwiedzam koleżanki, albo koleżanki mnie, wymyślam zabawy dla MArcela bo gdy on mnie widzi przed kompem to małpiego rozumu dostaje, znowu byłam na jagodach :-D, no i na jeżynach ;-) Reasumując - wymyślam sobie jakieś zajęcia co by za dużo nie myśleć o pierdołach, dyrdymałach i farmazonach.
A co to za kokosanki?

Kamcia, aleś trafiła na pogodę :shocked2: Nosz tylko zwiedzanie pubów Ci chyba pozostało :tak::-)

Aniaa, spóźnione - ale najbardziej szczere życzenia z okazji Waszej rocznicy!
Co za pacany w tym szpitalu :wściekła/y:

Tichonku, uuu szkoda że nie pomyślałaś wcześniej z tymi zakupami w Next :sorry: W dniu wyprzedaży chodzą pracownice i rozdają taką kartę rabatową która działa przy pierwszych zakupach online, jak się nie mylę 10e off jest. Ja ta kartę wykorzystałam w zeszłym roku, kupiłam młodemu świetne kozaczki na zimę :tak:
W sumie tak myślę że może jakbyś podeszła do pracowników z Next i zagadała o ta kartę to może by Ci ją sprezentowali ;-):tak: Spróbuj...

Wilwia, z tymi grami nie pomogę, żadnego nie mamy. Szkoda że ten słoń tak baterie zżera :-( by wydaje mi się że byłaby to super zabawka...
Uśmiałam się z tej kanapeczki :-D

Dziewczyny, tak z ciekawości zapytam.. W przyszłym tyg chce iść do gp po antywłamaniówki ;-) Jakie tutaj pilsy przepisują?
Czy Yaz są ok? Mają skutki uboczne (spadek libido, problemy ze skórą, zmiana wagi)?
Czy któraś z Was sprowadza z Polski Asekurellę? (a może tutaj jest coś podobnego?)

Hej Dziewczyny.Tak Was troszke podczytałam:tak:.
Powoli dochodze do siebie,jeszcze troszke i bedzie dobrze.Igorek grzeczniutki ogólnie,jestem taka szczęśliwa że już mam synusia przy sobie.I najważniejsze że zdrowiutki.
Dziękuje dziewczyny za gratulacje.
Aniaa83 Jeszcze raz Wam Kochani życzymy STO LAT I DUŻO MIŁOŚCI.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Barmanko a co to jest spadek libido?:eek::-D:-D:-DMnie tam to nigdy się nie przytrafiło ani przed ani w czasie ani po ciąży,w czasie brania tabsów toże niet:-DBrałam 3 lata Cilest w Polsce i tutaj:tak:Teraz też biorę Cilest:tak:Nie mam problemów skórnych,seksualnych a że gruba jestem to przez wpierdzielanie bez opamiętania:confused2:Nie przez Cilest:-DTak więc ja jestem zadowolona:tak:Ale mam koleżankę,która nie mogła ich brać bo jej strasznie ciśnienie skakało i łeb rozrywało:sorry:
A Asequrelli nie biorę,ale się zastanawiam właśnie czy nie zacząć:tak:Nigdy w sumie nic osłonowego nie brałam,ale nie zaszkodzi.Można ją tu zamówić:
Asequrella, osłona przy antykoncepcji, 20 tabl. > zdrowie intymne > Produkty apteczne NEW! > drogeria.ie

reklama
Tichonku, ale się uśmiałam z tym spadkiem libido u Ciebie :-D:-D

A powiedzieć Wam coś śmiesznego?...:sorry:
Dla osób ze słabym pęcherzem polecam nie czytać dalej mojego posta :-p
Byliśmy dziś na basenie. Nie korzystamy już z pampersów, ale że glutek rano nie zrobił dwójeczki i dygałam się o wpadke postanowiłam założyć mu pampka do wody (tego specjalnego). Po poworcie męzowy zajął się rozwieszaniem mokrych ciuchów a ja poszłam szykować obiadek i troche chatke ogranąć bo koompela miała wpaść. Po jakimś czasie ide do pokoju i patrze na suszarke i oczom nie wierze..... Ta sierota zarzygana rozwiesił pampersa do wysuszenia!! :szok::-D:szok::-D
No myślałam że ze śmiechu krętu kiszek dostane :cool2:
A że ja wredna jestem (czasami :-p) więc jutro przypale frana że niby nie widziałam, i poproszę Szanownego o sprzątnięcie ciuchów z suszarki... Ciekawe co zrobi z pampkiem?.....:eek::eek::-D:-D

Do góry