reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

Marcysiu witaj w domku i dziękuję :tak:

A ja chodzę jak pogięta.:baffled:
Antek niestety nie przesypia nocy,to już chyba 4 noc z rzędu jak budzi się z wielkim rykiem i histerią bo go gardło boli.Ehhh....już wymiękam...
I nie żeby wziął na spokojnie przeciwbóle...on jak w letargu drze się,wypluwa mi syropy i nie idzie go uspokoic.:no:
W dzień złote dziecko,choc pewnie schudnie mi kilka kilo bo prawie nic nie je,ale o to się nie martwię,ma z czego zrzucic i wiem,że szybko nadrobi.
Wsuwa kaszki dla dzieci,budyń i jogurty.:tak:
W dzień też jakoś go to gardło mało boli,ale nocki to katorga...ile jeszcze to będzie trwało...:-(
Łeb mnie już boli od niewyspania.

Tichonku ja też zamawiałam rzeczy z Nexta w ich sklepie jeśli nie mają na stanie.:tak:

Ania83 Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy :-)

reklama
Hello:-)
O matko,Anineczko:szok:To ja myślałam,że zabieg już poszedł w niepamięć:baffled:To macie niewesoło:baffled:A dajesz mu coś przeciwbólowego przed snem,albo czopek?(wiem,weź tu wsadź takiemu "bobasowi"czopek:sorry:)A coś w szpitalu mówili,ile to może potrwać?
A w ogóle witaj za półmetkiem:-)
Kończe pranie i idę na jakiś spacerek z dzieciakami bo zachmurzone trochę jest ale nie pada,żebym zaś w domu nie przesiadziała całego dnia:sorry:
A z tym Nextem to nie wiedziałam:-)Tylko,że ja lubię przymierzyć a jak mi nie przypasi to mogę nie kupić?:sorry::-D

Też myślałam,że to będzie lżejsza przeprawa :confused2:
Kochana on regularnie dostaje przeciwbóle na zmianę paracetamol z nurofenem od tygodnia:baffled: a na noc czopki Voltarol i wczoraj mu kupiłam Paralink czopki bo syrop calpol nie działa po prostu w nocy :no:
Ale i tak średnio co 2-3 w nocy dostaje leki bo nie wyróba.Drze się na całą chatę,co oczywiście jeszcze pogarsza sprawę bo podrażnia tym krzykiem gardło,no ale nie wytłumaczysz mu tego :no::wściekła/y:
No i dziś skończył tygodniową dawkę antybiotyku :tak:
Jeszcze mi się dzieciak uzależni od nich :eek:
W szpitalu mówili,że najgorsze będą 3 i 4 dzień i faktycznie to było apogeum,ale nic się nie polepsza.W miejscu migdałków ma zaczerwnienienie i biały nalot,to ponoc dobrze,goi się :tak:
Mówili również że między 7 a 10 dniem może wystąpic krwotok,to jeszcze przed nami,ale odpukac (puk puk) oby go nie było.A całośc może trwac i do dwóch tygodni....
Najlepsze,że on nic nie pamięta z nocki :confused2:
się pocieszam,że za kilka miesięcy nieprzespane nocki to będzie norma przez jakiś czas :rofl2:

Co do Nexta to możesz nie kupic;-) Albo kup i po 5 minutach oddaj :-D

Ostatnia edycja:
Anineczko-biedny Antek, nameczy sie bidulek a Ty z nim, oby szybko wrocil do zdrowia :tak:Podobno po wycieciu migdalkow dzieci powinny jesc duzo lodow :happy:
Kamcia-kozystaj z ostatnich dni wolnosci :-)

Marcysiu a wiesz,że w szpitalu powiedzieli,że to mit z tymi lodami.No ale nie zaszkodzą,tak więc młody wcina lody i lizaki lodowe... :tak::tak:

Kamcia jaka cisza? :-p Korzystaj,korzystaj.:-D:-D

Ja właśnie zakupiłam książki do szkoły,aż 4 sztuki :-D
Jeszcze tylko plecak i lunch box nowe by się przydały bo Antka plecak nie przetrwał nawet roku :confused2::eek:

Anineczko o kurczę!To faktycznie musi Młody cierpieć:baffled:Non stop na przeciwbólowych i jak tylko przestają działać,zaczyna boleć:baffled:Trochę długo 2 tygodnie:baffled:...No nic,pozostaje życzyć szybkiego powrotu do stanu normalnego:tak:
A my zaliczyliśmy spacer,plac zabaw,obiad,mały ogląda "Rodzinę Pytalskich" na DVD a mniejszy śpi,luuuuzzz:-)

Witam mamunie:-)
Marcysia witaj na irlandzkiej ziemi:-);-)
Ja dzis mam kolejny dzien z tych ciezszych.Wlasciwie ostatnio to same takie dni.Ta ciaza daje mi troche popalic.Jest calkiem inna od pierwszej.Mam ogromne bole kregoslupa,ciezkie zadyszki i ogolnie czuje caly czas zmeczenie.Jutro wizyta u gp,z ktorej oprocz pomiaru cisnienia nic wiecej sie nie dowiem.Mam pytanko_Otoz chce Tobiemu kupic jakas gre i zastanawiam sie np.nad takimi Gator Golf – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
Fishing Game – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
Elefun – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
Macie jakies doswiadczenie jesli chodzi o te gry,a moze macie jakas inna propozycje co do gier dla dwulatka:-)

reklama
Anineczko-o lodach mowil lekarz mojej kolezance, ktorej usowal 3migdalek,wlasnie po to ma sie je jesc zeby nie doszlo do krwotoku ale jak to sie ma do usuniecia wszystkich? na pewno nie zaszkodza :-)
Wilwia-bidulko, jeszcze troche i nie bedziesz pamietac ile sie nameczylas, swoja drogo jeszcze tylko 2 miechy:szok:odpoczywaj poki siostra jest i moze zajac sie Tobim :tak:
co do tych gier to mam elefun i powiem, ze na poczatku fajnnie chlopcy sie bawili,szczegolnie Norbert(Nataniel jeszcze nie potrafi ich lapac,) ale jak wszystko po jakims czasie poszlo w kat. Na pewno jest to wielki zzeracz baterii, niesamowicie szybko sie wyczerpuja:baffled:. O rybkach sama myslalam, bo pamietam ze bedac dzieckiem mialam takie i lubialam sie nimi bawic ;-). Krokodyla nie znam wiec sie nie wypowiem:sorry:

Do góry