reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

To ja sie przywitam ;)

Mam na imie Aska. Od 4.5 roku mieszkam w Irlandii, od prawie roku mieszkamy w Dunboyne w Co. Meath. Jestem w (prawie) 4 miesiacu ciazy - termin porodu mam na 19 sierpnia. a od 26 maja 2011 bede zona mojego narzeczonego :)

reklama
josiu-witaj!Gdzie jest ta miejscowość,w której mieszkasz w Irl?
anineczko
-to tym lepiej;-) Mozecie sobie coś wpłacać powoli.To nic nie kosztuje;-)Tylko wolny grosz trza mieć;-):happy2:
Ja ze swojej gminy bym się g**no dowiedziała.Oni tam maja swoje prawo:-D

josia witaj:-) Oj prawda... piękny termin na ślub:tak:

Nie wkurza cię w tym dysonie ssawka? Mnie do pasji doprowadza:sorry2:
anineczko tzn. co dokładnie Cię w niej wkurza?;-) Mnie tam na razie nic nie wkurza, a już zwłaszcza fakt, że odkurzacz ciągle ma taką samą siłę ssania, pięknie zbiera kurz i wypuszcza czyste powietrze. W porównaniu z tym starym złomem to jest cudem:-D
Odnośnie szkoły to nie miałam pojęcia, że w PL trzeba zgłaszać, że dziecko uczęszcza do szkoły za granicą:sorry2: Ale fakt, jak jest zameldowane, to trudno, żeby było inaczej.

madbebe ja również dziękuje za info z pierwszej ręki:tak: Zawsze warto wiedzieć;-)

Wolfia nie wiem jak to dokładnie opisac :-D w tej ssawce są takie bolce zbierające śmieci i ją dokładnie trzeba czyścic z tzw. "kotów" i to jest trochę denerwujące,że trza tam co chwilę paluchy wsadzac :shocked2: szukam problemów co? :-D:-D:-D

madbebe można coś takiego potraktowac jako konto oszczędnościowe z możliwością kredytu,jak dla mnie bomba.A powiedz można tam wpłacac np.małe sumki ? tzn.wiesz,mam 20 jurków i sobie idę i dokładam do puli?
Ja mojej gminy w ogóle nie znam.Zameldowałam się tam dopiero niedawno to i nie wiem gdzie i co :dry:
kurcze przypomniało mi się,że nowy dowód osobisty muszę wyrobic,wie ktoś ile to kosztuje w konsulacie? Jest możliwośc przez nich wyrobienia?

Wolfia-polecam się na przyszłość;-)

Ja tez mam dysona, w prawdzie z odzysku i trochę już wysłużył, ale jest OK:tak: Mimo to jestem fanka Henrego i jego rodziny:-D I Henia tez mam;-) Byl tu na stanie :happy2:

anineczko - jasne!:tak:Możesz i 5e wpłacić:cool2: Ile masz i kiedy chcesz.
Teraz mi się przypomniało jak w zerówce mieliśmy książeczki PKO,wyglądały jak Irl prawo jazdy,składane na 3.Tam tez wpłacało się grosiki i oszczędzało..
:rolleyes:

Właśnie oglądam rozmowy w toku.Ciekawe co mnie czeka.Nie widzę Wikty i jej charakterku w wieku 16lat;-):-D

Ostatnia edycja:
Swoja droga..jak to z tym silnikiem:confused:Auto jezdzilo,nic sie nie dzialo i nagle silnik padl?
No właśnie działo się wcześniej,tylko żaden mechanik nie wiedział tak na prawdę co:sorry2:Od kilku miesięcy olej nam wyciekał:sorry2:No i jak padł w sobotę to się okazało,że olej nie był podawany do silnika i ten się najnormalniej zatarł.P mi pokazywał zdjęcie silnika i jak się nie znam na autach to od razu wiedziałam w którym miejscu jest coś nie tak:sorry2:Jest 12 cylindrów a dwa z nich się zupełnie zapadły:sorry2:Poza tym silnik był zupełnie suchy a ma być tam olej,z tego co mi tłumaczono:zawstydzona/y:P dostał pismo od mechanika,że engine is gone,zdjęcia do tego,wizytówkę warsztatu,żeby szef wiedział,że auto na prawdę się do niczego nie nadaje:baffled:
To ja sie przywitam ;)

Mam na imie Aska. Od 4.5 roku mieszkam w Irlandii, od prawie roku mieszkamy w Dunboyne w Co. Meath. Jestem w (prawie) 4 miesiacu ciazy - termin porodu mam na 19 sierpnia. a od 26 maja 2011 bede zona mojego narzeczonego :)
Witam josia,zdaje sie,ze to ja Cię tu ściągnęłam:-)Witamy,witamy:tak:Gratuluję dzidziusia pod serduszkiem:-)
A na dzień Twego ślubu to ja mam wyznaczoną datę porodu:-DNie ma to jak w Dzień Matki urodzić:-D
WolfiA nie ma sprawy,coś Ty!;-)
Anineczkodobrze,że spytałaś o tę szkołę bo nawet pojęcia nie miałam,że trzeba to zgłaszać:baffled:Jeszcze mam trochę czasu ale dobrze wiedzieć:tak:

Ostatnia edycja:
Szkoda, że ten nasz ogródek to prawie cały dzień w cieniu, bo dzieciaki zimne buźki i dłonie mają:sorry2:
if( słoneczkoWogródku == świeci)
{
bool dzieciaczkiSzczęśliwe = true;
}
A to mój niedobry mąż się udzielił:-p

anineczko nie wiem jaką Ty masz ssawkę, ale ja na swoją nie narzekam;-) Moja jest taka super cienka:-p
308_images_Image_dyson_FLATOUT.jpg
A marzy mi się jeszcze turboszczotka, ale to prawie €70, więc jeszcze poczekam z tym zakupem na lepsze czasy:tak: Ja mam cały dom w wykładzinie, poza łazienkami i kuchnią, więc spóźniony prezent urodzinowo-świąteczny jak znalazł:-) Apropo dywanów, to znowu muszę przeprać ten na dole w przedpokoju i salonie:dry:

Tichonku
to faktycznie poważna usterka:sorry2: Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:tak:

madbebe a o czym o dzisiaj w rozmowach Drzyzgi?;-)

Tichonek-eeee to inna bajka w takim razie:baffled:qrcze nooo!Szkoda ze nie sprawdziliście tego wycieku wcześniej..:baffled:
To trza było dolewać oleju,a nie na sucho jeździć!;-):-DNie no żartuje sobie:sorry2: Coś wymyślicie,jak zawsze:tak:;-)
Wolfia
- tematem programu było 'Nie truj, matka! Mam już 16 lat i 8 piw to dla mnie pikuś!':errr:
Dzizas wychowywanie dzieci to wielka sztuka jak dla mnie:dry:

reklama
Do góry