reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonku tak pisałaś o tym kombi, że już myślałam, że bez kombi nie da się żyć z dwójką dzieci:-D Poza tym, to auta z większymi silnikami bywają tańsze niż te z 1.0, zwłaszcza ze względu na wyższy tax;-) To i tak dobrze, że przez 3.5 roku ominął Was wydatek związany z autem, a kiedyś musi być ten pierwszy raz:tak: Opłaty pewnie i tak będziecie mieli mniejsze, niż np. my, jak startowaliśmy z ubezpieczeniem tutaj, to mieliśmy prawie 2000e/rok (bez żadnych zniżek, młody wiek i też bez kokosów zarobkowych), czyli więcej niż cena, za którą kupiliśmy auto:sorry2: To dopiero był wydatek, mimo że i tak na miesięczne raty to było rozbite, ale cieszę się, że to już za nami i z roku na rok jest coraz mniej:tak:

Edit: Warto zapytać czy nie będzie taniej jak to na Ciebie będzie ubezpieczone auto, a dopiszesz swojego P., bo po pierwsze jesteś kobietą w kwiecie wieku i po drugie masz już długi czas prawo jazdy, więc może okazać się, że nawet wyjdzie Was taka opcja taniej niż P. ze zniżkami:-p

No i najlepiej byłoby oszczędzać, ale wiem z doświadczenia, że nie zawsze jest z czego, ale pewien grecki filozof powiedział Oszczędność to wielki dochód.

Termin porodu z przylotem teścia ciężko zgrać, bo w sumie nie wiadomo jak będzie, no chyba że masz jakieś przeczucie;-) Ale skoro teściowa zostanie dłużej, to zawsze ktoś będzie, więc mogą przylecieć ok. 10maja;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

My wlasnie po sniadanku,dzis sobie pospalismy wszyscy az do 10:szok:
J w domu obiad zrobie i idziemy na spacerek,piekna pogoda wiec trzeba korzystac

Sandrulinska sto latek dla Twego synka,samych radosnych dni.
Spokojnego lotu.
Tichonek super wiesci ze Tesciowie przylatuja :-)
Do nas moja Mama przylatuje 11 czerwca termin mam na 13-14 bilet i tez powiem Ci nie wiem jak bedzie czy urodze o czasie tak jak Natalie czy wczesniej...czas pokaze

Gliwa no to super ze zakupki sie udaly :-)
Asienko a czemu idziesz do GP Anusia chora?
Lubiczanko i jak juz sie przyzwyczailiscie do nowego mieszkanka?

Milego dnia:-)

Witam dziewczyny :-)
ewelcia86 tak, mam miec usg w szpitalu w carlow ale wciaż czekam na list..... miałam jedno usg w kilkeny w szpitalu tzw emergency scan w 9tc ze wzgledu na moje wszczesniejsze poronienie......

Ale ktoś mi tu smaka na gofry narobił......zjadłabym sobie takiego...ale potrzebna jest przedewszystkim dobra gofrownica....my kupiliśmy z lidla i była beznadziejna, wyrzuciłam ją!

Gliwa-rachunki powiadasz?Czyli to to ,co tygryski"lubią"najbardziej;/
Aaniu-tak-mnie dużo nie trzeba było do szczęścia-właściwie brak tego całego bałaganu przeprowadzkowego i juz jestem happy:)I o dziwo domek naprawdę szybciutko się nagrzał-a myslałam,że z taka kolubryną będzie ciężko:)
Wolfia-czyżbym widziała jakąś uszczypliwość w kierunku Tichonka;)?Ja tam sie wcale nie dziwię,że obawa o opłaty-bo to pierwszy raz i naprawdę człowiek musi się przyzwyczaić do tych dodatkowych opłat.ale co racja to racja-i z kobietą jako "głównym"kierowca i z rozłozeniem na raty-ze wszystkim się da rade:)

Moniadan 26 maja:tak:Ale z każdego scanu wychoodzi 19 maja:baffled:
Lubiczanko ha,stron z autami to ja też znam trochę,ale tu w grę nie wchodzi zakup za gotówkę-z ogłoszenia,tylko coś na raty bo my bez cashu:sorry2:
WolfiA tak właśnie myśleliśmy z P,że jak już to auto będzie to ubezpieczenia trzeba będzie poszukać,popytać gdzie,jak korzystniej.Nawet jakbym to ja miała być właścicielem a P wspólnikiem;-):-DAle bym była gościówa:-D:-DNa auta z krótkim NCT nawet nie patrzę bo jak miałby za kilka miesięcy nie przejść kolejnego to bym się wściekła:sorry2:A z taxem to już różnie bywa,raczej są na wylocie:sorry2:
kasiuleczko no właśnie,gdyby nie Radek to ja bym teściom nawet po terminie zabukowała,żeby tylko wnusia zobaczyli ale tak to potrzebuję,żeby ktoś z Radkiem był jak mnie złapie:sorry2:Radek ma szkołę,poza tym nie wiem czy on będzie chciał spać u kogoś innego:no:Wolałabym,żeby ktoś z nim u nas w domu został:tak:

Wolfia-czyżbym widziała jakąś uszczypliwość w kierunku Tichonka;)?Ja tam sie wcale nie dziwię,że obawa o opłaty-bo to pierwszy raz i naprawdę człowiek musi się przyzwyczaić do tych dodatkowych opłat.ale co racja to racja-i z kobietą jako "głównym"kierowca i z rozłozeniem na raty-ze wszystkim się da rade:)
lubiczanko nie wiem czy to miała być uszczypliwość;-) Jeżeli tak zabrzmiało, to przepraszam Tichonka:tak: Poprostu jestem młoda gniewna i nie lubię jak starsi ode mnie się nad sobą użalają ciągle, jak im ze wszystkim ciężko i źle:sorry2: Trzeba się wziąć w garść i już:blink: Dobra idę utłuc ziemniaki, to się wyżyję (może spokojniejsza na forum będę), i niech stygną, bo kopytka trzeba będzie zacząć robić, jak wrócę z Victorem z przedszkola;-)

Tamtego posta akurat,WolfiA nie odczytałam jako uszczypliwość,za to kolejny już bardziej:sorry2:
Tak,wiem użalam się nad sobą,ale taka moja natura.Nic nie poradzę na to,że każda kłoda pod nasze nogi ciągle mnie przybija:-(Jestem urodzoną pesymistką i co zrobić?!
Najbardziej chodzi mi o to,że to wszystko na nas spadło właśnie teraz,kiedy drugie dziecko w drodze,dużo wydatków z tym związanych było,dużo jeszcze przed nami.Byliśmy w Polsce więc pieniądze się rozeszły na bilety,pobyt tam i uwierzice mi,że na prawdę groszem nie śmierdzimy:no:Jakby tak człowiek mógł przewidzieć co będzie to bym do Polski nie poleciała i teraz jakiś grosz by został...
Mamy tylko jedną wypłatę i 140E CHB,żadnego FIS-u,nic więcej,za samo mieszkanie 825E rentu:sorry2:
Po prostu pod koniec roku było więcej pieniążków a teraz akurat jak są potrzebne to kiszka:sorry2:

Wolfiu-kochana-nie gniewaj się na mnie-tak sobie zażartowałam z ta uszczypliwością:)))Ale wyżyj sie na tych ziemniorach-a na forum-grunt to szczerość,a nie wazeliniarstwo:)))
Tichonek-w Twoim stanie nie pozwalaj sobie na pesymizmy:(Trzeba sobie powtarzac,że cokolwiek by się nie działo musi byc dobrze-i tak bedzie:)

reklama
Tichonek-w Twoim stanie nie pozwalaj sobie na pesymizmy:(Trzeba sobie powtarzac,że cokolwiek by się nie działo musi byc dobrze-i tak bedzie:)
Nie no jasne,zawsze powtarzam(co dziwne dość przy moich pesymistycznych zapędach:sorry2:),że ludzie gorsze problemy mają niż na przykład brak auta:sorry2:Przecież wiem,że jakoś sobie radę dać musimy,na razie mnie to tylko przytłoczyło wszystko.A auto nam potrzebne jak najszybciej bo do lekarza nawet sama nie zalezę:baffled:Akurat teraz jak ja taka nieporadna jestem to jeszcze to!:dry:Dlatego wiem,że ciężki czas na nas przyszedł,jakoś się jednak wygrzebiemy,nie pierwszy raz zresztą:tak:
Najważniejsze,że wszyscy zdrowi;-)

Do góry