reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Biolu to jest tylko i wyłącznie wewnętrzna polityka firmy czy daje urlop okolicznościowy.W Polsce na urodzenie dziecka są chyba 2 dni takiego urlopu umieszczone w ustawie,tutaj nie ma,albo przynajmniej nie było jak ja rodziłam.
Ale poszperam jeszcze,zobaczę.

Tichonku ty się nie ciesz za w czasu,że szkoła otwarta :-D nie znasz dnia ani godziny.Swoją drogą kilka szkół w Swords już jest zamkniętych ;-)

reklama
witam,
ufff dotarlam do domu, pomimo ze autobusy nie jezdza w Dublinie od 3, wyszlam wlasnie o 3, dojechalam kawalek luasem a potem spacerek, ale nie bylo tak zle zajelo mi to 1.15 a tak normalnie to 30min. Jest na drogach i chodnikach szklanka a na ulicach szkoda gadac. Dobrze ze P zostal w domu, zobaczymy co bedzie jutro.
a my na Mikolaja tez sie piszemy, bedziemy na 99% chyba ze cos sie wydarzy
Biola - tak jak napisala anineczka- wylacznie to polityka firmy, P dostal 4 dni w zeszlym roku, a znajmoy nic jak urodizl mu sie syn teraz

Biolu tak jak mówiłam:
Paternity leave
Mój mąż na szczęscie był przy dwóch porodach :tak:
bo miał taką możliwośc,a babci nie możecie sciągnąc?

wiesienko fajnie,że będziecie.Mój M jutro też raczej zostanie w domu...wraca teraz już prawie 3 godziny z Dublina a normalnie to ponad 40minut mu schodzi...i tak jeszcze go nie ma w domu :blink:

Asienka_r ja tez sie wybieram z mezem i w samochodzie z tylu 3 miejsca wolne i bagaznik tez spory wiec mozemy Was zabrac jak sie zdecydujecie.
:-):-):-) super jesteście dziewczynki. Ale to nie byłby kłopot??? My drogę znamy do botanika, bo nie raz byliśmy, ale czy Wy będziecie jechać przez Rush??? Nie chciałabym, żebyśmy byli ciężarem dla kogoś. Normalnie to się poruszamy autobusami, ale w takie zimno z Anią to nie bardzo

Ostatnia edycja:
No właśnie u mnie w sms-ie od dyrekcji szkoły jest napisane,że cytuję "school will be closed tomorrow due to the increasing inclement weather and difficulties with staffing as a results" czyli min. obsadą etatów...a tych etatów jest całe 5 w całej szkole :-D
A w naszej jest 6 ,z tym,że 2 panie z preeschool:happy2:
Tichonku ty się nie ciesz za w czasu,że szkoła otwarta :-D nie znasz dnia ani godziny.Swoją drogą kilka szkół w Swords już jest zamkniętych ;-)
No,prawdę mówiąc cieszyłabym się jakby zamknęli bo Radek bez strachu mógłby w domu to przeziębienie przesiedzieć a tak to nam szkoda,żeby dni tracił bo już 4 chorował,w Polsce jak będziemy to mu znów 5 ucieknie,to już 9 a można tylko w roku 20 opuścić:baffled:
Dajcie no jeszcze raz tego linka do listy zamkniętych szkół;-)

:-):-):-) super jesteście dziewczynki. Ale to nie byłby kłopot??? My drogę znamy do botanika, bo nie raz byliśmy, ale czy Wy będziecie jechać przez Rush??? Nie chciałabym, żebyśmy byli ciężarem dla kogoś. Normalnie to się poruszamy autobusami, ale w takie zimno z Anią to nie bardzo
Widzisz wiec pojedziemy na dwa auta i juz dwie osoby do nas jedna do Asi i po problemie a dwa jak bylby to dla nas klopot zeby podjechac to bym Ci chyba nie proponowala co? :-)

Widzisz wiec pojedziemy na dwa auta i juz dwie osoby do nas jedna do Asi i po problemie a dwa jak bylby to dla nas klopot zeby podjechac to bym Ci chyba nie proponowala co? :-)
No myślę, że chyba nie:-). Ewentualnie my w trójkę pojedziemy z Asią, tak by było chyba najlepiej. To ja porozmawiam z M, on nie lubi tak komuś zawadzać, ale jak ładnie się uśmiechnę:rofl2: to pewnie pojedziemy, bo my do botanika zawsze:-) a jak jest spotkanko to już w ogóle

No myślę, że chyba nie:-). Ewentualnie my w trójkę pojedziemy z Asią, tak by było chyba najlepiej. To ja porozmawiam z M, on nie lubi tak komuś zawadzać, ale jak ładnie się uśmiechnę:rofl2: to pewnie pojedziemy, bo my do botanika zawsze:-) a jak jest spotkanko to już w ogóle

No wkoncu jakas decyzja,to sie widzimy w ogrodzie :-) ehhh juz sie doczekac nie moge :rofl2:

reklama
Biola-Ty od wczoraj musiałaś nadrabiać,a ja zaledwie 4h nie wchodziłam i 5stronnicowa lekturka:/
Anineczko-dziękuję i Tobie jeszcze większy uścisk:)M dojechał wreszcie?
Aaniu-miło Cię widzieć i dobrze wiedzieć,że Twoja absencja spowodowana jest takimi przyjemnościami jak wolne męża:)
Wiesieńko-jak to autobusy nie jeżdżą?Dlaczego nie jeżdżą?A jutro to co?Taki paraliż czy co?
Margaritta-wpadłabyś kiedyś co?I miss You
Hmmmm-zupy nie było,bo śmietanki nie miałam:(ale...te Asieńkowe pierożki-mhmmmmm-marzenie....
Tichonek-mój J nie chce się dać namówić na Dublin:(((Zwłaszcza w taką pogodę:((((buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Do góry