reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

hehe-a u mnie bez wątpienia "D"będzie:)))Dziewczynka to Dominika(albo Donata-Donia),ale chłopiec....ciemność widzę;)
Didi-cieszę się razem z Tobą.Dobrze,że są juz w kraju-cokolwiek by nie było tam już sobie poradzą:)

reklama
hejka
lubiczanko a zawiesze te pieluche tetrowá:-) ha ha pampków to my juz nie posiadamy;-)
Madbebe moj M to jest z Biedruska pod Poznaniem,a jego ojciec i jego bracia to z Grudziadza i z Bydgoszczy.

Asienka M, Tichonku sliczne imiona. zauwazylam tez ze era Olivek i wiktorii sie skonczyla i teraz rodzice wybierajá dla swych pociech te staropolskie imiona jak Zosia, Maria, Cezary.
A my juz wykápane, zaraz jakoms kolacyjke trzeba wciagnac , moze jakis filmik poleci.... ehhh jakis taki humor mam dzis nie teges....

Lubiczanko:za wielkiego wyboru na D to nie ma , ale Dominik i Damian jeszcze sa ladne
Damian
Daniel
Dariusz
Dawid
Dionizy
Dobromił
Dominik
Dyzma

Ostatnia edycja:
Lubiczanko może być Dominik,Dorian,Damian (przynajmniej by się ktoś nie mylił;-):-D)
W Wiadomościach właśnie mówili,że dziś rano zmarła Gabriela Kownacka,pamiętaie ją,grała w "Rodzinie zastępczej"?58 lat,młoda babka:sorry:

U mnie tez bedzie Zuzia! Tutejsza Susan lub Susie :) Druga opcja jest Emma. I tyle, juz zaklepane ;) Jest spory wybor dla dziewczynki...
A gdyby jednak okazalo sie, ze to chlopczyk to bedzie Filipek! :)

Tez slyszalam o Kownackiej. Troche przykro jak tacy dobrzy aktorzy odchodza :/

Zdrowka zycze chorowitka:)
Vikamcia a tobie co jest? grypa Cie dopadla?
c:eek::no:
no właśnie nie wiem... u GP pobadali mnie.. i powiedzieli że lepiej jak pojadę do szpitala bo 5 dni na takie obiawy to za długo na cokolwiek...

no a w szpitalu :
poszłam rano do lekarza i dała mi list do szpitala bo xle z tymi wymiotami i nie mijają... no więc pojechaliśmy i tam najpierw mnie zrypali że nie zadzwoniłam że zamierzam się pojawić:eek:
później czekałam godzinę żeby wysłali mnie na usg...
wysłali mnie na usg..
tam babka nie powiedziąła im nic... jak spytałam jaką ma wagę dziecko to odpowiedziała że ona robi usg dla lekarza a nie żeby udzielac mi jakichkolwiek informacji:wściekła/y:więc nic nie wiem...
patrzyła między nózki ale ja nie mogłam dopatrzyć czy to chłopiec czy dziewczynka...
później wróciłam do lekarki i pyta jak skan .. mówię że wsztystko ok
to pyta po co przyjechałam .. to znów produkuję że mam wymioty od 5 dni, 2 dni temperatury i nie wiem od czego... to ona zniesmaczona z tekstem"to po co wogóle ten scan" a ja na to że nie wiem! już wkurzona..
przepisała mi tabletki na wymioty
to pytam "od czego mam te wymioty" a ona mi odpala"bo jesteś w ciąży" :wściekła/y: no myslałam że ją tam posiekam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ii tłumaczę że to są inne wymioty bo w ciąży mam normalne , ale teraz mam intensywne przez 5 już dni i znów ta sama gadka a ona na to"nie ważne po tabletkach nie będziesz wymiotować":eek::szok:
dała recepte i powiedziała "bye" myśląłam że tam padnę..
mieli mi krew pobierać , ciśnienie badac.. nic .. dosłownie nic..!!!
za tydzięń jade na połówkowe do pl gina.. tam się przynajmniej wszytskoego dowiem o co spytam.... a nie to co tutaj...
to tak jakby niepotrzebnie pojechałam bo i tak nic mi nie powiedzieli, co gorsza sami nie sprawdzili od czego to jest:dry::no::wściekła/y:
no a ja wrróciłam do domu i nadal sobie wymiotuję:wściekła/y:

A co do imion dla dzieci...
u nas będzie Emma albo Gabriel... i póki co zostaje bez zmian, jeszcze nie wpadliśmy na jakies inne imiona co by nam się spodobały

ViKamciaG to nie za ciekawie Cie potraktowali :/ Ja z kolei mam inne doswiadczenia z pobytem w szpitalu. Bylam jakis tydzien temu i przebadali mnie dokladnie, ciesnienie, krew, siusiu, scan nawet zrobili, mimo, ze mialam juz jeden tydzien wczesniej, serducha bebiko posluchali... No i kazdy byl bardzo mily i odpowiadal na moje pytania. Naprawde wszystko na plus... Moze jakos dziwnie trafilas na 'kompetentnych' ludzi... Wspolczuje :/
Mam nadzieje, ze w koncu Ci przejdzie, bo takie wymioty to raczej nic dobrego...

Vikamcia-bo tak tu jest niestety.najlepiej jak ciaza przebiega bez komplikacji i wiekszych ekscesow.Jak sie cos dzieje...-sama masz przyklad..:sorry::-(Te wymioty jak rozumiem masz od tygodnia?wczesniej nie mialas?w sensie jako dolegliwosci ciazowej?Zdrowka!

no napewno nic dobrego, bo nawwet mój GP powiedział że to źle... że tak wymiotuję...
a co do trafienia to ja wiem że trafiłam na jakąś su**
siedziałam na tym całym łóżku jak z nią gadałam..
a ona jak skończyła gadać swoje że to od ciązy i wypisywać receptę po prostu sobie poszła i zaczeła coś tam robić w innych papierkach:wściekła/y:
jak sie na nią spojrzałam powiedziała że moge iść i "bye"
byłam w szoku że to po prostu koniec "badania" bo nawet go nie zaczęła:no:

edit: madbebe wcześniej miałam ciążowe dolegliwości ale to takie normalne, wymiotowałam raz na 2-3 dni..
a teraz od piątku wymiotuje po 6-7 razy dziennie , nie śpię nocami bo mnie tak jakby ściska zołądek i boli...
no i w sumie to wieczorami bardziej wymiotuję i nocą...
i nieraz jedzeniem nieraz samą herbatą... i to w zdwojonych ilościach... że sama nie wiem gdzie się to mieści
i w piątek i wczoraj miałam do tego podwyzszoną temperaturę...i do tego wczoraj biegunkę..
a tak to wszystko z objawów...

Ostatnia edycja:
tichonku hania najładniejsze imię:-):cool2: my będziemy jak tylko pogoda dopisze w miare choć :sorry:w tych ogrodach botanicznych:tak:
vikamciag pewnie miała ciote:eek: i oberwalo sie Tobie za cale zło świata:sorry: oby Ci przeszły te wymioty po tych tabletkach

reklama
biola i Hania i Mateusz mają swoje odpowiedniki w angielskim:-)

Tak Tichonku ja wiem ale powiem ci ze szukajac imiena dla swojego dziecka to mam b ciezko bo te co mi sie podobaja to sa juz zajete przez rodzine lub znajomych a maz wybiera mi takie ze szok:)oczywiscie /mam problem dla chlopca bo jakby byla dziewczynka to bedzie Natalka :)Wiec jak macie jakies fajne imionka dla chlopcow to piszcie:))))

Do góry