reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Kasia - ileż ja bym dała za 3 dni takiego upału;)))

Lajfik - ja Ci napiszę za 3 tyg jakie tu są pozycje;)

Mam swoje zakupy, ale łóżeczko pęknięte podczas transportu. Wysłałam reklamację, czekam na odpowiedź, teraz palę pudła w kominku, mój dom wygląda jak po przejściu huraganu:(

reklama
Witam!
Dziewczyny mam pytanie, zamierzam iść do pracy, powiedzcie mi, czy gdybym zaszła w ciążę i nie dałabym rady pracować, to jest tu płacone jakieś L4 jak w Polsce?
Oczywiście nie zamierzam tak robić, że specjalnie zachodzic w ciążę a pożniej siedziec w domu, bo juz bardzo chcę się wyrwac do pracy, ale chciałabym wiedzieć jak to jest
Dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam

Hej dziewczyny,ja mam takie pytanko.Dzisiaj dostalam karty medyczne i wieczorem musze isc z malym do lekarza bo jest chory pewnie zapisza nam leki i moje pytanko jest takie czy na te kary medyczne jest jaks znizka na lekarstwa,czy na czym to polega:confused:jesli ktoras moze mi pomoc bede wdzieczna:tak:

moniadan musisz mieć solidne podstawy do chorobowego tutaj.
Ja nie byłam na chorobowym w ciąży ale słyszałam,ze lekarze nie kwapią się do wystawiania chorobowego jak z ciążą nic się nie dzieje ( to nie Polskie realia ;-) ).
A jak juz dostaniesz chorobowe to co tydzień musisz przedłużać ;-)

Witam mamy irlandki.Mam do was pytanie.Czy wiecie moze jak wyglada sprawa bagazu na dwulatka kiedy lecisz samolotem? Do tej pory nie bylo bagazu bo niemowletom nie przysluguje.Teraz moj maluch ma skoczone dwa lata i kupuje na niego bilet caly - to juz wiem.Ale czy wtdy tez przysluguje mu pelny bagaz? (dodam ze latam Ryanairem) Na stronie prewoznika sa tylko informacje dot.dzieci do lat 2.Wiec moze wy cos wiecie? szukalam w necie la nic nie moge znalezc wiec pytam doswiadczonych mam.Z gory dziekuje.
anineczka widze ze ty masz prawie 3 letniego syncia napewno latalas do Polski.Podziel sie doswiadczeniami.Czytalam twojego bloga - fajne masz maluchy
Poza tym prubuje wyczytac wszystkie wasze posty ale jeszcze dluga droga przede mna.pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamy irlandki.Mam do was pytanie.Czy wiecie moze jak wyglada sprawa bagazu na dwulatka kiedy lecisz samolotem? Do tej pory nie bylo bagazu bo niemowletom nie przysluguje.Teraz moj maluch ma skoczone dwa lata i kupuje na niego bilet caly - to juz wiem.Ale czy wtdy tez przysluguje mu pelny bagaz? (dodam ze latam Ryanairem) Na stronie prewoznika sa tylko informacje dot.dzieci do lat 2.
A więc ja mam córke wieku 2latek i we wrzesniu pierwszy raz bedzie podróżowac do polski z bagażem pełnym .wiec jesli wykupiłas caly bilet dla siebie i dziecka to twoja pociecha ma bagaż pod pokład:tak:!pozdraiam

Do góry