reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Salome80 - ja zdałam tu prawko, 40 na 40:))) Jeszcze nie zapisywałam się na egzamin, ale chciałabym to zrobić jak najszybciej. Ubezpieczenie mojego samochodu wyniosło 1247e, comprehensive - czyli pełne. Podstawowe wyliczyli mi na 1113e.I faktycznie wysokość ubezp zależy od rocznika, pojemności, rodzaju prawa jazdy, a nawet tego czy jesteś kobietą czy nie... I tak ja swoje 1247 zapłaciłam za Toyotę Avensis, silnik 1.6 rocznik 2001. samochód ubezpieczałam w Abbey Murphy (oni mają podpisaną umowę z Zurich Ireland)... A auteczko to niesamowita wygoda, serio!

Witam! Jeśli chodzi o ubezpieczenie auta to prawda, ze kobiety płacą taniej, ale Axy nie polecam, mój chlopak jezdzi tu na Provisional Licence i ubezpieczenie w Axa wyliczyli nam na ponad 2000euro, a gdy zmienilismy na Quinn-direct to płacimy 1000euro...wiec widac ogromną różnice :-)

monika wszystko zalezy od czynnikow, ktore zostaly juz wyzej wymienione...Mi AXA sie oplaca, a tez mam provisional licence, bo place o 1300 za rok.

Mi w AXA wyliczyli 1890 na Provisional a w QUINN 2090..... Trzeba pochodzić i popytać, bo na ubezpieczenie ma też wpływ wiek ubezpieczanego.

ja mam Honde ubezpieczona w Allinanz w dublinie i o polowe taniej mi wyliczyli ubezpieczenie niz w axa 016133848 zadzwoncie i obsluga moze byc tez po polsku

pozdrawiam

podobnie jak Kamcia, mamy auto ubezpieczone w Allianz. Ja mam drugi rok provisional licence, a Mój Pan pełne prawo jazdy już parę lat. Samochód jest ubezpieczony na nas dwoje. Ubezpieczaliśmy w FBD, gdzie w tym roku naliczyli nam prawie 1200 euro, a w Allianz zaplaciliśmy 600.

Hejka :-)
dzieki dziewczyny za odp w sprawie ubezpieczenia.
My mamy tez w Alianz. Uwzglednili nam znizki z Polski i placimy 600 tylko. Jestem ciekawa tylko co sie zmieni gdybym chciala jezdzic i ja z L. ??? Zadzwonimy i sie dowiemy :-)
Tak to prawda w Alianz pracuje Polka.

reklama
Czesc! Jestem tu nowa.. Na poczatku sie przywitam ... Jestem Monika i mieszkam w Dublinie. Od niedawna jestem w ciazy i ... nie ukrywam ze jestem ciut przerazona. Przyznam sie ze nawet jeszcze nie bylam u lekarza bo to 1 m-c. Nie mam medical card i zastanawiam sie czy moge sobie wybrac dowolnego lekarza. Mysle o tym najblizej domu, zebym nie musiala daleko jezdzic. Jak czesto sa wizyty? Czy musze na pierwsza wizyte zabrac jakies specjalne dokumenty? Po prostu czuje sie ciut zagubiona :( Wy to macie juz za soba, dlatego prosze a podpowiedzi. Pozdrawiam.

Do góry