reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Biola - ja zaczęłam pracę rok temu, mamy 6 letniego syna i bardzo chcieliśmy mieć już drugą kruszynkę, zaszłam w ciążę w grudniu. Po przepracowanym roku starasz się o urlop macierzyński, który tutaj trwa 26 tyg i jest płatny. Minimalna stawka tygodniowa w tym roku to 207e tyg, maksymalna 280e. Ja za niańkę płaciłam 4e za godzinę, a zarabiałam 10,28 więc spokojnie się opłacało. Trzymam kciuki za podjęcie decyzji, wszystko się ułoży:)

A ja jeszcze chciałam napisać, że u mnie w domu, to mój mąż zagroził, że się z domu wyprowadzi na czas meczyków. On nie ogląda, ja - pasjami, wszystkie, nie przegapiłam ani jednego od początku, no i nie mogę się doczekać września bo zaczynają się eliminacje do mistrzostw świata w piłce nożnej i oczywiście liga mistrzów!!!

Ostatnia edycja:
czesc mamusie, ja mam pewien problem i moze ktoras z was miala podobny z wasza pociecha...
otoz moja 10 miesieczna corcia od jakiegos czasu boi sie kapieli, i to nie tylko placze ale to jest po prostu totalna panika,i wcale nie przesadzam ,ze strachu placze strasznie az nie moze zlapac oddechu,az sie zachodzi od tego placzu i wymiotuje, i tak za kazdym razem...nawet nie probuje jej myc glowki bo to juz wogole masakra, tak jakos od dwoch tygodni ..jestem zrozpaczona juz nie wiem co mam robic, nie wiem czy sie czegos przestraszyla czy jaki urok..nie wiadomo co myslec, juz kiedys bywalo ze nie lubila sie kapac ale tylko troche poplakala w ramach protestu i tyle, a np.jak woda leci z kranu i myjemy raczki przy umywalce to lubi ta wode lapac i chlapac sie, moze macie jakis zloty srodek dla mnie, bo naprawde serce sie kraje widzac taka panike a przeciez musze ja wykapac...prosze pomozcie
pozdrawiam

hejka a my wlasnie z basenu wrocilismy i bylo super oli tak wariowal nurkowal co chwile i nie zaplakal bawilismy sie super szkoda ze zadna s was nie dala rady. teraz jestem padnieta i klade go spac.
apropo comunity centre organizuje w wakacje kurs pierwszej pomocy bedzie trwal dwa dni lub kilka wieczorow i dostaje sie certyfikat ktory jest wazny 3 lata niby nic ale zawsze cos bedziecie wiecie jak zrobic sztuczne oddychanie dziecku lub jak cos polknie zawsze bedziemy pewniejsze co robic wiec jak jest ktos chetny z
Galway to dajcie znac to was na niego zapisze:)

danutek moze zabki jej ida lub cos jej nie pasuje.. w kazdym razie nie kap jej kilka dni i zobaczysz jak pojdzie nic sie nie stanie jak sie nie wykapie a moze kup jej zabawki do wanny sa takie super zestawy nie kaczki tylko takie pudelka sitka z kolorowymi rzeczmi w srodku i moze to ja zaintersuje wiem ze moj maly bawi sie zabawkami jak wariat, a kapiesz ja z siedzonkiem po pupka bo jak nie to moze boi sie posliznac czy polozyc , ja uzywam lezaczka i jest super bo oli stabilnie siedzi.pozdr

Witam!
Dawno mnie tu nie bylo no ale coz postanowienia podjete, paczki wyslane, wracamy do PL. Patrzac z perspektywy z jednej strony wyglada ten nasz pobyt w IRL na czas stracony z drugiej strony tyle rzeczy by sie nie wydazylo. W zwiazku z tym mam ogloszonko:

Mające rok, trzy-poziomowe łużeczko dziecięce (140x70) z materacykiem i wanienka gratis. Za 100E
łużeczko po zdjęciu barierek może służyć jako łużeczko dla starszego dziecka. Jest porządne i w bardzo dobrym stanie.
tel: 0857417726(do meza Marcina) lub gg do mnie:1128814

Załączniki

• luzeczko.jpg
    luzeczko.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 39
Witam sie dziewczyny po powrocie z wakacji. Bylo super a nawet bardziej niz super :-) Choc pogoda nas straszyla i momentami przypominala pogode irlandzka ;-)No a teraz jakos odchorowujemy. Niewiem moze to przez zmiane klimatu.

Aniay nic nie jest bez przyczyny. Tak mialo byc. Powodzenia i niech sie Wam uklada w Polsce jak najlepiej.
Kamcia widze ze te spotkania sa bardzo fajne. Bardzo bym chciala tez zaczac tam chodzic. Co do kursu - super sprawa, tylko podejrzewam ze trzeba dobrze znac angielski :-(
Biola mam bardzo podobne dylematy do Twoich
Larcia dzieki za zaproszenie na kawke. Napewno uda nam sie jakos zgadac
Danutek Kamcia napisala ci juz wiele. Ja bym jeszcze dodala zapytanie jakiego mydla, plynu, szamponu uzywasz? My chcwilowo mielismy podobny problem. Doszlismy do wniosku ze chyba szczypal go plyn w oczka.

aniay trzeba mieszkac tam, gdzie lepiej. Widocznie tak mialo byc!Powodzenia w Polsce!

kamcia, salome - obijam sie w domu caly ten tydzien. Nie mam jeszcze planow. Wiec zapraszam.

WOW...to moj 666 post HE HE HE

Ostatnia edycja:
Larcia - Ty diablico:)))

Danutek - ja też postawiłabym na zabawki!

Mogę się pochwalić? A to się pochwalę: Mój syn został najlepszym uczniem w klasie!!! W poniedziałek odebrałam nagrodę. Jest lepszy niż irlandczycy, hehehe... ale jestem DUMNA!!!!

reklama
Do góry