reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Och Dziewczyny ale wam zazdroszcze tej dobrej pogody ja pochodze z Co.Kerry i tutaj ciagle mamy chmurki i opady to chyba przez te gory,a w nocy byla straszna mgla:-)

reklama
magdalena to chyba zalezy tylko od ciebie. Sa mamy, ktore podaja swoim maluszkom wszystko, co sie da, a sa takie, co nie podaja nic...np ja :-) Nigdy nic nie podawalam dodatkowego Amandzie, w mleku ma wszystko, a poza tym jej posilki urozmaicam i uwazam, ze witaminy w czystej postaci tzn w owocach warzywach itp sa najlepsze. Jesli chodzi o witD3, to ma ja w swoim mleku i codziennie duuuuuuuuzo przebywa na swiezym powietrzu,co dziala przeciwkrzywicznie. Uwazam, ze to wystarczy.Ale wiem, ze wieeeeeeele mam podaje wit D3 dodatkowo, mysle, ze to twoja deycjza

marlena nad pochodzisz z pieknego miejsca. Nie bylam tam, ale wiem, ze sa tam sliczne miejsca, widoki i duzo ludzi jezdzi tam na wypoczynek.

moj lekarz przepisal maluszkowi wit D3 w zestawie z innymi, bo karmilam piersia. nazywa sie Abidec. A pewna moja kolezanka twierdzila, ze tutaj nie daja. Moze jesli karmisz butelka, to nie przepisuja.

jesli chcesz podawac dziecku wit d3, to powiedz o tym lekarzowi,napewno ci przepisze. Jesli masz zamiar karmic butelka, to mysle,ze nie ma potrzeby.
Pielegniarka, ktora bedzie ciebie odwiedzac w domu po urodzeniu dziecka, da ci ksiazeczke na temat szczepien dzieci w irlandii. Ja o nia poprosilam i nastepnego dnia mi przyniosla, jak i wiele innych na temat pielegnacji maluszka i srodkow dostepnych w Irlandii.

magdalena gruzlica jest w twoim wlasnym zakresie, nie ma tego w planie "obowiazkowych". My Amande tez planujemy zaszczepic.

reklama
Do góry