A ze tak zapytam gdzie mozna kupic szare mydlo? Bo ja szukam i nie wiem gdzie kupic i jak sie wogole nazywa?Jednak mi nie pomożecie co do pralki ale kupiłam szare mydło i nożem naścierałam do pralki włączyłam na 95c zobaczymy co będzie niby to mydło zabija zapach zobaczymy...
reklama
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
lub zamiast oliwy masło:-). Na początek wystarczy marchewka i ziemniak, potem jak się przyzwyczai to pietruszkę, brokuła i coraz więćej warzyw, od 6 miesiąca mięsko. Soli ni dodaję
ja tyko dodam,ze Al od poczatku jadl zaupy namiesie,czyli od 4 miesiaca. Im szybciej z miechem tym lepiej...wedlug mojej pedi z PL. I na dobre mu to wyszlo. Z jedzeniem nigdy problemow nie mileismy i nie mamy. Je wszystko jak leci! A zaczelismy w 4 miesiacu wlasnie od zup. Tydzien pozniej jadl juz obiady,desery i wszystko inne. W tej chwili ulubionym pzrysmakiem sa paluszki z sezamem i maca!:-)
lady_Zgaga
Fanka BB :)
Taaaaak. Bo na pewno nie baranina[...] W tej chwili ulubionym pzrysmakiem sa paluszki z sezamem i maca!:-)
emili78
mama czerwcowa 2009
Gastone- ja szare mydło kupiłam w Polskim sklepie w Tuam ale myślę że w Galway też jest :-) nic nie pomogło nie mam pojęcia co zrobić już mi się dywaniki skończyły w domu do prania bo rzeczy normalnych boje się włożyć
pauletta82
Sexy Big Mamma
A ja już mam swoje krzesełko P mi złożył ale nawet nei zdążyłam na nim usiąść i chyba mi się uda dopiero jak mój synek pójdzie spać bo nie daj mi dojść do niego i tylko każe mojemu m się bujać P się mnie pyta dla kogo chciałam kupić ten fotel dla siebie czy dla Wiktora
pauletta ty tylko z synkiem musisz sie dzielic a co ja mam powiedziecna dodatek jak ktoś przyjdzie to tylko na ten fotel siada
a ja sie dowiedzialam ze nie tylko lubiczance olej podprowadzająsąsiadka powiedziała mi ze jej idzie 500 euro na miesiąci ktos jej powiedział ze to normalneu drugiego 400euro na 1,5 miesiącaa u mnie jak mam Jessie 200 na 2 miesiące
a ja sie dowiedzialam ze nie tylko lubiczance olej podprowadzająsąsiadka powiedziała mi ze jej idzie 500 euro na miesiąci ktos jej powiedział ze to normalneu drugiego 400euro na 1,5 miesiącaa u mnie jak mam Jessie 200 na 2 miesiące
Witam
My dzis z Olivierem ciasteczka robilismy mniam
Jutro do pracy i w sobote jade po mame na lotnisko
Laski jest jakas chetna na wyjscie w niedziele ok 21 do baru z okazji moich urodzin napewno bedzie wesolo
Miłej nocki
My dzis z Olivierem ciasteczka robilismy mniam
Jutro do pracy i w sobote jade po mame na lotnisko
Laski jest jakas chetna na wyjscie w niedziele ok 21 do baru z okazji moich urodzin napewno bedzie wesolo
Miłej nocki
wiesienka123
mama Asi
witam,
ja dziś tez odwiedziłam tax office i dostaniemy zwrotu ponad 200jurkow, ale to za wydatki na lekarzy i leki, wiec warto trzymać rachunki. Jesli chodzi o zwrot za mieszkanie to nam co roku sami tax zmniejszają wiec nawet nie musimy składać. Prawda jest ze nie trzeba miec wszystkich danych landlorda żeby dostać zwrot i 5 lat wstecz mozna sie ubiegać.
lubiczanka -chętnie bym pomogła ale 10/03 lece do PL wiec :-( niestety nie dam rady
ja dziś tez odwiedziłam tax office i dostaniemy zwrotu ponad 200jurkow, ale to za wydatki na lekarzy i leki, wiec warto trzymać rachunki. Jesli chodzi o zwrot za mieszkanie to nam co roku sami tax zmniejszają wiec nawet nie musimy składać. Prawda jest ze nie trzeba miec wszystkich danych landlorda żeby dostać zwrot i 5 lat wstecz mozna sie ubiegać.
lubiczanka -chętnie bym pomogła ale 10/03 lece do PL wiec :-( niestety nie dam rady
tak tez wlasnie wykombinowalam ze oni je zapewne przetrzymuja..Nie mogliby w takim razie produkujac te pisemka umiescic np. daty o te kilka dni do przoduLubiczanka, Asienka - ja sie tak tylko zastanawiam - czy to aby nie za wczesnie na rozszerzanie diety?? Ja wiem z kazda mamusia chce jek najlepiej do swojego dziecia...ale one maja dopiero 3 i odpowiednio 4 mc ...
a z tymi listami z SWO to gdzies doczytalam ze jest tak ze : to wszystko tak dlugo trwa bo oni oszczedzaja kase jak wysylaja duze ilosci listow - taka maja umowe z poczta, tak ze czesto zbieraja listy i one czekaja na wyslanie w Mail Roomie , i to moze byc tak, ze urzednik wydrukuje go w poniedzialek.. a list jest wysylany w piatek..a dochodzi do Ciebie w pn czy wtorek i stad to opoznienie..
ja swego czasu tez sie zastanawialam coby malej jakies dodatkowe jedzonko wprowadzic,ale mi przeszlo, bo i powod pomyslu zniknal-mialam wrazenie ze mala sie nie najada bo czesto sie budzi w nocy,ale widocznie chciala mi w ten sposob powiedziec ze juz jej z nami za ciasno i zebym sie wreszcie wziela w garsc i zaczela karmic na siedzaco,a nie przez sen... Generalnie stwierdzilam ze nie bez powodu lekarze zalecaja karmienie do 6mc. W Twoim przypadku misia bez watpienia Alowi brakowalo kalorii;-),bo urosl Ci straszliwie;stad zalecenie pediatry. W sumie co lekarz,to opinia,ale ja tam zostaje przy samym cycku
a gumka do scierania probowalas? nie wiem jak to dziala na dlugopis,ale sprobowac mozesz...Zna może któraś z Was moje kochane dobry sposób na zmazanie długopisu ze ściany????????????????
szkoda że nie na odwrót z wrocławia do shannon :-sorry:
moze to zlodziej ja uswiadamial o normalnosci takiego zjawiska.a ja sie dowiedzialam ze nie tylko lubiczance olej podprowadzająsąsiadka powiedziała mi ze jej idzie 500 euro na miesiąci ktos jej powiedział ze to normalneu drugiego 400euro na 1,5 miesiącaa u mnie jak mam Jessie 200 na 2 miesiące
Zapomnialam lubiczance napisac z tym piecem..Nie chodzilo mi o ustawienia czestosci grzania,ale o regulacje temp.Piec mozesz ustawic pod katem temp. grzania.Nasz np. grzeje kilka minut,nastepnie sie wylacza bodajże na 15min i tak w kolko.Z tym ze u nas jest ustawiony na zero-czyli na min.Anyway 500euro na miesiac to gruba przesada.
Dziewczyny macie jakis namiar na tlumacza?Potrzebuje akt urodzenia malej na polski przetranslejtowac,a nie chce mamie zlecac w polszy bo ona nigdy nie bierze ode mnie za nic siana
Ostatnia edycja:
reklama
pauletta82
Sexy Big Mamma
No właśnie przyszedł kumpel P i sie od razu w nim usadowił w tych brudnych jeansach szczęka już mnie od zaciskania bolipauletta ty tylko z synkiem musisz sie dzielic a co ja mam powiedziecna dodatek jak ktoś przyjdzie to tylko na ten fotel siada