reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

hehehehe Madbabe- kalorie nie mialy tu nic do rzeczy...jak Ali mial 4 miechy to mleczko mu absolutnie wystarczalo. Chodzilo o wprowadzanie blonnika i zelaza,ktore w maminym melku szybko sie konczy. No i o zatwardzenia ale to wlasnie blonnik.

reklama
madbebe- ja mam numer my tłumaczyliśmy tu akt ślubu, wysłałam tej dziewczynie zdjęcie a po odbiór pojechaliśmy z oryginałem:tak:, wszystko sie zgadzało, tylko ze Ona mieszka w Dublinie:-( jak chcesz zadzwonię i zapytam jak długo trzeba czekać, wiem ze ma tez małe dziecko wiec może teraz troszkę inaczej to wygląda

madbebe- ja mam numer my tłumaczyliśmy tu akt ślubu, wysłałam tej dziewczynie zdjęcie a po odbiór pojechaliśmy z oryginałem:tak:, wszystko sie zgadzało, tylko ze Ona mieszka w Dublinie:-( jak chcesz zadzwonię i zapytam jak długo trzeba czekać, wiem ze ma tez małe dziecko wiec może teraz troszkę inaczej to wygląda
bede dzwieczna..:-)A ten oryginal to ona musi zobaczyc jak sie domyslam i tlumaczenie do rak wlasnych,czy jak?Bo ja do Dublina to tak srednio..:eek:A poleconym np. wyslac nie mozna?
misia - w takim razie nie zabieram glosu,mnie sie wydawalo ze Al byl po prostu dosc duzy jak na swoj wiek,stad moze wieksze zapotrzebowanie na jedzonko,ale skoro twierdzisz ze sie najadal-ktoz wie lepiej.:tak:;-)I tak od razu z zupkami?Myslalam ze od jakis kleikow sie zaczyna itp.?:szok:

No właśnie przyszedł kumpel P i sie od razu w nim usadowił :eek: w tych brudnych jeansach :wściekła/y: szczęka już mnie od zaciskania boli :confused2::confused2::sorry:
ja mam czarny:-)nie brudzi sie:tak:i nawet jak K przychodzi na lunch(pracuje na farmie:eek:)to sie nie martwie:-)przetre szmatką i jest jak nowy:tak:

madbebe jestes dzwieczna??:eek::-D

tak, musi zobaczyc oryginal i wtedy dostajesz tlumaczenie jesli sie wszystko zgadza, zadzwonie jutro i zapytam, jakby sie udalo to moze mogalbym ci to zalatwic zanim polece do PL;-):-D Przeslalabys do mnie zrobie zdjęcie wysle do niej i potem odbiore i Ci odesle,jesli Ci pasuje

No właśnie przyszedł kumpel P i sie od razu w nim usadowił :eek: w tych brudnych jeansach :wściekła/y: szczęka już mnie od zaciskania boli :confused2::confused2::sorry:
Pauletta - to samo mialam... a najgorsze jest to ze te poduchy sa z jasnego materialu, no i tych powloczek nie mozna sciagnac do prania. Ja w koncu kupilam koc, i teraz mam spokoj... a fotel stoi w sypialni zeby obce mi nie siadaly...

witam:-) tak Was podczytuję, ale coś czasu brakuje na pisanie...
Emili - spoźnione, ale szczere życzenia - wszystkiego naj naj najlepszego:tak:
Lubiczanka - widzisz - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - czy jakoś tak...:sorry: - nie wypalił ci tamten domek, a tu proszę - kilka dni i już masz nowy:tak:
i znów mam lukę w pamięci, komu miałam odpisać...:eek:
a co do wprowadzania nowych pokarmów dzieciaczkom, to ja też gotuję mojemu zupki i drugie dania (np.ziemniaki z koperkiem, marcheweczka z cielęcinką, groszek) - dodaję oliwę z oliwek do gotowania. od jutra wprowadzę mu chyba brokułę. zastanawiam się też nad ryżem. a dajecie swoim maluchom rybę? ostatnio znalazłam słoiczek z łososiem od 5 m-ca. nawet mu smakowało, tylko chciałabym sama mu robić, ale nie wiem, które ryby można podawać?

tak, musi zobaczyc oryginal i wtedy dostajesz tlumaczenie jesli sie wszystko zgadza, zadzwonie jutro i zapytam, jakby sie udalo to moze mogalbym ci to zalatwic zanim polece do PL;-):-D Przeslalabys do mnie zrobie zdjęcie wysle do niej i potem odbiore i Ci odesle,jesli Ci pasuje
ba!tez pytanie czy mi pasuje..na rekach Cie bede nosic dziewczyno!:rofl2:
taa..bede dzwieczna:-)U nas sie tak zartobliwie mowi przekrecajac literki.Hmm - u nas-wlasciwie nie wiem co znaczy u nas:-)Nie slyszalas tego?:eek::-)

Madbabe- tak od zupek bo zupki to jedzonko,ktore nie jest slodkie. Jak zje zupe to i deserek zje. A jak zacznie od deserkow to niektore dzieci nie chca potem warzywek...:tak:

Andzulina- mozna ryby.Ali jadl od poczatku. W POlskich sloikach byly takie od 5 mies.Ale na sloiku nie bylo napisane co to za ryba....:eek: Teraz ma takie z Sole. Jak na parze zrobisz to losos bedzie ok. lekki w koncu jest. Wazne zeby tluste rybsko nie bylo. Brokuly w sloikach sa juz od 4 miecha takze spokojnie. No a ryz tez luzik...ma juz zabalki wiec da rade, bo Al sie na poczatku krztusil.

Inne normy zywieniowe sa w Pl a inne tutaj. To co w PL jest od 6 miecha, tutaj bedzie juz od 4 co anjlepiej swiadczy o tym,ze dziecku napewno nic nie bedzie. Czytalam tez ksiazke o zywieniu wydana w Anglii i tam tez inne rzeczy pisali np truskawki od bodajze 9....:sorry:.....

reklama
znow ja tym razem do Tichonka:sorry: niunia ja mam końską maśc z PL niestety nie mogę się nawet podzielić, bo ona "ratuje" mojego G .... ale uwaga! napisane jest na niej,ze wyprodukowana jest ona w Szwajcarii i tym samym obok nazwy "Końska Masc" jest napisane PFERDEBALSAM-moze coś w tym kierunku bedzie i tu :sorry: sciskam Cie
Dzięki Ci dobra kobieto,poszukam cosik,jak to piszesz:w tym kierunku:tak:Ale z tym ściskaniem to sobie daruj bo mi oczy z orbit wychodzą przy byle kaszlnięciu,a co dopiero przy ściskaniu:sorry:
Pauletta:to dobrze,że do ch*** nie podobny,bo nieciekawy kolor by ta ściana miała:eek::-D
Inne normy zywieniowe sa w Pl a inne tutaj. To co w PL jest od 6 miecha, tutaj bedzie juz od 4 co anjlepiej swiadczy o tym,ze dziecku napewno nic nie bedzie. Czytalam tez ksiazke o zywieniu wydana w Anglii i tam tez inne rzeczy pisali np truskawki od bodajze 9....:sorry:.....
To jeszcze nic,ja czytałam artykuł o polskiej opiekunce,która się zajmowała irlandzkimi dzieciaczkami i opowiadała,jak 7-miesięcznej dziewczynce matka zagrzała w mikroweli kawał pizzy i Sprita dała do popicia:eek:Napomknę jeszcze,ze mała ani jednego zęba nie miała:eek::sorry::-DBiedne dziecko!
A mnie jak na razie ani trochę nie puściło:no:,a jutro i pojutrze muszę małego pilnować:sorry:Nic,jakoś dam radę.Dobrze,ze już go nosić nie trzeba:sorry:Mój P się urwie z pracy i mnie podwiezie bo godzinę drogi to ja nie dam rady przejść:sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry