reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam wieczorowa porą...
Normalnie dół jakich malo :-( Niedawno pisałyście Misi ,ze upadki dzieci, guzy i takie tam to normalka... owszem- Niki jak miała jakos po roczku tez przezyła taki "upadek" i sliwe na czole.... ale dziś to masakra jakaś... i oboje z G byliśmy z nią:sorry2::zawstydzona/y: nosz oczy dookoła głowy trza miec. Byłam u dentysty a tam jest taka poczekalnia dla dzieci i moje dziecko wzięło sobie taki male plastikowa krzesełko( zresztą nie pierwszy raz tam bylismy- znala teren i zawsze sie tym bawiła) i sobie to krzesełko tak"pchała" po sliskiej podłodze... po czym krzeselko poooleciało przed nią a ona na nie i prosto głowa w szkane drzwi:-( koszmar!!! na moich oczach rósł jej guz- normalnie miałam wizje szycia od razu...na szczescie była tam oprócz dentystki pani doktor i przyniosła od razu lód...ale tak jak sie Niki darła to nie pamietam kiedy... no i na dodatek moja kolej wejscia na fotel... pusciłam kogos przodem... przeciez moje dziecko sie zanosiło... po "jakims" czasie opanowaliśmy z G sytuacje... poszłam na ten fotel ,ale... nic innego nie miałam w glowie tylko moją małą... na "szczeście" nic sie nie wydarzyło juz... tzn. zasneła normalnie i spi poki co...
Boszzz.... za co? normalnie nie nadązam za tą moją pociechą no :zawstydzona/y: ale ona jest po prostu wszedzie:sorry2:

ehhh

najlepszego dla Alexa...z okazji chrztu... Niech Mu z nieba Bóg uchyli jak najlepszej doli, Niech omija Go to wszystko, co smuci i boli....

i dla Oliviera.. z okazji 1 urodzinek...Najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka, smutków małych jak biedronka i szczęścia wielkiego jak smok!

anineczko... kimkolwiek była ta osoba to zawsze strata... wyrazy współczucia..

Aania noramalnie:szok::wściekła/y::wściekła/y: ja tez co noc sprawdzam czy drzwi od ogrodu zamknięte...

Posiedze jeszcze chwilke... poczuwam nad moim dzieciem;-)

Wszystkie bez wyjątku serdecznie pozdrawiam..

reklama
Witam mamuśki!
Wpierwszej kolejności to MISIA wszystkiego najnaj na nowej drodze życia. Tyle przygotowań,załatwień, stresu a tu tak szybko ten dzień mija. Ale już jesteś po wszystkim i pozostało Ci tylko się cieszyć nowonabytym małżonkiem:tak:

a ja właśnie wstawiłam buraczki i będę robić z nich na jutro suróweczkę z czosnkiem, do tego pieczone żeberka i ziemniaki - to tak na wielką prośbę A:sorry2:
Brzmi pysznie:tak: A jak robisz te buraczki z czosnkiem? Narobiłaś mi smaka

Wolfia najlepsze życzenia dla twego Maluszka

Marta F miłą niespodziankę miałaś na koncie:-) Jak ja lubie takie zaskoczenia, szkoda że mnie się tak rzadko zdarzają:-(

Aniaa :szok::szok::szok: Współczuje. Po prostu brak słów na takich ludzi:no:

Didi a ty już po urlopie w PL? Jak było w górach? Nie zasypało Was?

Wisienka dobre to pytanie:-D Jak wysuszyć telefon?:szok: :-D

A ja jeszcze czekam na budyń ( mój S pichci dla mnie, tak mnie naszło że chyba bym nie zasneła jakbym nie zjadła) i kładę się spać bo zapowiada się ciekawa nocka. Emilka zakatarzona. Natarłam ją maścią rozgrzewającą, dałam kropelki Mam nadzieje że rano będzie lepiej Dobrej nocki

witam o poranku
moja corcia juz nie spi od 6:30
wiec i polowa domu musiala wstac o tej godzinie skoro gadula na calego sie darla

Didi a ty już po urlopie w PL? Jak było w górach? Nie zasypało Was?

ja jeszcze w PL..wracam dopiero 9-ego
w gorach super ..sniegu w sam raz..i nawet nie bylo mrozno tylko tak normalnie
w Zakopanym..sniegu tez normalnie i jak zwykle tloczno na Krupówkach..
no ale oscypkow najadlam sie na caly rok..haha do nastepnego razu mi wystarczy

teraz jestem u rodzicow i Bydgoszcz zaaasypana sniegiem na maxa..tyle chyba nigdy nie bylo..chodniki zawalone nie poodsniezane...drogii tez niebardzo..wszedzie leza wielkie gory sniegu..szok.. wozkiem nie idzie jezdzic bo kola mozna polamac tak nasypalo i tylko wydeptranie sciezki przez ludzi ..dopiero wczoraj zabralo sie wojsko do pomocy i zaczeli porzadne odsniezanie

ale i tak jest fajnie

Ewunia..pyskuje i gada jak najeta no i chce chodzic trzymajac sie za raczki...a tak tylko sama przesowa sie przy kanapie..

Laski Galwayowskie...mam nadzieje ze jak juz wroce bedzie jakies wieksze spotkanko bo widze ze niezle w koncu rozkrecilo sie z zlotami..:)

duzo zdrowka chorowitka..zycze

lece na sniadanko

witam:-)

lubiczanka jakby co wal śmiało!!zawsze:tak:;-)

moniak ja też niestety nie często mam takie niespodzianki:no:tak sie zdażyło ze w tym tygodniu dostałam zwrot z CHB i FISu:sorry2::-)

ewelcia napewno sie pochwale:tak::-)

margarita mój synek kiedyś w grzejnik zawalił,dzień przed wyjazdem do Irlandii i myślałam ze zawału dostane:baffled:niestety dziecka nie upilnujesz,tym bardziej jeżeli nie usiedzi w miejscu:no:

a ja dzisiaj śpię sobie smacznie,nagle mnie K gilgocze w stope:dry:otwieram oczy i co widze:dry:stoi ze skarpetkami w ręku,patrze na zegarek,ma niego i pytam:
-powaliło cie??a on na to:
-przecież powiedziałaś ze wstajesz razem ze mną:eek:a ja na to
-ale nie o 4!!!:eek::-D:-D
ten patrzy na zegarek i o k...a!!! ale sie uśmiałam:-D:-D

milego dnia:cool2:

I ja rowniez dolaczam sie do zyczen weselnych :-)

Misiu i Aaronie
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Spełnienia marzeń, zdrowia, radości oraz samych szczęśliwych i pogodnych dni w życiu :-)
1169795u1wtapfqkz.gif

MELDUJĘ SIĘ
pAULETTA-PRZEPRASZAM,ŻE WCZORAJ NIE ODPISAŁAM,ALE NET MI PADŁ,TAK WIĘC NIE SIEDZIAŁAM PRZY KOMPUTERZE
Ależ się cieszę,że się choć Ty jedna zdecydowałaś.Jak tel działa to daj mi znać o której wyjedziesz,dobrze?
Sofik-miło było poznać.Masz świetne dzieci-wiadomo po kim:-)
Moniak82-każdy lubi takie niespodziANKI...
Ewelcia-jego szczęście,że jest taki kochany i zasługuje na to:tak:
Martuś-dobrze wiedzieć,że jest blisko ktoś na kim możnA polegać:sorry2:
Wolfia-o ja ślepa d...oczywiście Twojemu słodziutkiemu roczniakowi najmocniejsze i najsłodsze życzenia(leci ten czas,leci...)
A wczoraj znowu zatankowaliśmy olej.Zaraz sprawdze stan w zbiorniku.Nic to-uciekam a Wam miłego dnia życzę

Dobry:tak:
Wstałam wcześnie,żeby młodego do przedszkola wyszykować,ale potem stwierdziłam,że nie chce mi się iść:baffled:Ładne rzeczy,co?
A jeszcze ładniejsze...Zgadnijcie,no,zgadnijcie co mam za atrakcję?
Tak,tak,wygrała mamuśka,która postawiła na mokry sufit w livingroomie:-D
Już normalnie tylko śmiać mi się z tego chce:tak::sorry2:Szukam chaty,nie ma co!:sorry2:
Pogoda nie najgorsza nawet,dobrze bo dziś Dylan w grafiku:-)
Margaritta:to przykre co Twoją Niuńkę spotkało,ale tak jak mówisz:na upadki dzieci chyba rady nie ma:sorry2:Trzeba przeżyć,pogłaskać,ukochać,zapomnieć:tak:No i ,niestety,często czekać na następne:sorry2:Buziaki w guza;-)
MartaF,to K chyba faktycznie powaliło.....Do łóżka z powrotem,szczęśliwego,że to jeszcze nie trzeba wstawać:-DAle co mu się tak wstało?Źle budzik nastawił czy jak:confused:
Dla misi Alexa z okazji jakże ważnego dnia dzisiejszego:

Ukochane chrzestne dziecię,
Gdy chcesz szczęście mieć na świecie,
Gdy Cię minąć ma zła droga,
nade wszystko miłuj Boga.
Kochaj swoich rodzicieli,
By pociechę z Ciebie mieli.
Ale pomnij, że Bóg w niebie
Ma w opiece ciągłej Ciebie.

4837219864aa2b58d4f754.jpg

Dzień dobry Dziewczynki;-)
widzę, że humory dzisiaj o niebo lepsze :tak: tak trzymać. pewnie przez pogodę - bynjamniej u nas świeci słoneczko;-)
Brzmi pysznie:tak: A jak robisz te buraczki z czosnkiem? Narobiłaś mi smaka
gotuję buraki w skórce, aż z miękną, potem studzę, obiera i ścieram na grubych oczkach. potem dodaję troszkę oleju i baaardzo dużo czosnku (wyciśniętego przez praskę), sól, pieprz i itp - jak kto lubi. można dodać trochę cebulki.

Pauletta - szerokiej drogi:tak: i nie zasiedź się u Lubiczanki;-)
Wolfia - spóźnione 100 lat dla Maluszka:sorry2:

a mnie coś jakiś wirus łapie:-( katar mam i czuję "kluskę" w gardle...
a przy okazji Dziewczynki - jak gotowałyście mięsko dla dzieciaczków? razem z warzywami, czy osobno??? chcę dzisiaj ugotować pierwszą zupkę z mięskiem, a słyszałam o różnych sposobach:sorry2:

Witam o poranku
Ja wczoraj pobalowałam z kolezanka i dzis głowa boli ale babcia zrobiła sniadanko i kawke i juz lepiej. Leze sobie w wyrku a Oli sie bawi z babcia:)

Potwierdzam Didi tu masakra jakas normalnie chałdy lodu na chodnikach troche słonce w dzien poswieci snieg sie rozmrozi a za chwile mrozek bierze i jest szklanka. No ale ogólnie jest przyjemnie juz nie ma takich mrozów wiec nie jest żle. Jeszcze kilka dni (kazdy wieczór zaplanowany na wieczór:) i wracam we wtorek juz sie nie moge odczekac.

I jak tylko jakies spotkanko to ja od razu jestem chętna:))

didi skad lecisz we wtorek?
buziaki

reklama
Do góry