reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Emili - proszę link - siatki centylowe:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka
tu wpisujesz dane i widzisz czy dziecko przybiera i rośnie w normie..
Aha - sorki - teraz doczytałam o co pytasz..
Gdyby waga i wzrost była na 50 to oznaczałoby, idealny rozwój..a Twoja Julka mieści się w normie więc wszystko jest OK:-)

Chciałam życzyc wszystkim duuużo zdrówka bo widzę coś chorowito się zrobi :-(
A dodatkowo dla Karolinynicoli szybkiego powrotu do domku..:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamunie księżniczka już śpi to mam chwilę :tak:Pogoda ładna aż chce się żyć ja do was z pytaniem bo tak sobie dziś zważyłam małą mam wagę dla niemowlaków i mała waży 7900 i ma 72cm i jak to jest z tymi centylami ? wagę ma no 50centylu a wzrost na 96 tak i nie wiem jak na to patrzeć wydaje mi się że przy tym wzroście powinna więcej ważyć :tak: ale jak to takie ruchliwe pełza po domu jak szalona to jak może przytyć :-D

duza dziewczynka i szczupla jak modelka...wiec ciesz sie z takiej laski...a waga na 50 centylu osnacza ze 50% jej rowiesnikow ma taka sama wage wiec nie masz sie co martwic

Moniak nie wiem dokładnie jak jest na knocknacarrze ale wydaje mi się że chatki olejowe też są moniadan bodajże ma na olej :tak: także zapraszamy na knocknacarre chyba że chcesz chatkę przejąć po mnie ;-):-D landlord obniżył rent do 550 dla następnego najemcy :tak:;-)

Ciao!

Moniak- ja mam olej! I nie mam grzyba! Ty tez w nasze strony moglabys zawitac!!:tak::-)

Moniak na Knocknacarze domy sa ogrzewane olejowo, a apt. elektrycznie choc me sa jakies wyjatki ale sie niespotkalam. Co do ogrzewania gazowego - niestety nie wiem jak to tu wyglada

Witam Dzięki dziewczyny za odp odnośnie domków. Przeglądałam już dafta i faktycznie nawet na fotkach widać że są nie tylko elektryczne grzejniki:tak:. Miło byłoby się znaleźś w tak zacnym i już całkiem sporym gronie mamusiek Knocnackarowskich:tak::-)
Pauletta trochę daleko ta Twoja chatka i piszesz że autobusy tam nie kursują a ja nie jeźdze niestety
Kurcze nieźle z tym wirusem. Nas naszczęście (odpukać) nie dopadł Ale siostra mówiła że u niej w pracy wszyscy po kolei chorują, ona też już po.
Milej nocki

...Tichonku chodziło mi o uczenie się literek :sorry2:
Bo u Antka wczoraj cwiczyli literkę A i nie wiem czy to jakiś ogólny program czy tylko przedszkola.
Ach,ja!:-)O to Ci biegało?!:tak:Tak,uczą się cosik,tzn.w piątek dostałam Radka prace z całego tygodnia i na jednej kartce miał literki A,B,C i D,wykropkowane i przez moje dziecię połączone:tak:.Kulawce jak nie wiem,ale są:-DZresztą,on w domku też tak ze mną pisze i lubi to:tak:Wydrukowałam mu z netu literki i sobie łączy:tak:A w ogóle to na 4 rysunki mojego dziecka,4 są czerwone:baffled:Nie wiem,może przedszkole ubogie i innego koloru kredek nie posiadają:confused::baffled::-D

Witam!
Caly dzien nie w domku nie bylo,wrocilam przed 20...o 20 kapiel malego,potem kolacja ... nadrobilam wszytsko...ale nic prawie nie pamietam...zmeczona jestem:cool2::sorry2:
Bylam na podpisie w socjalu i sie zdziwilam,bo weszlam a tam pusto:szok: zazwyczaj jest tyle ludu ze nie da sie wejsc.
Heh w kolejce przede mna bylo 3 osoby wiec zeszlo mi 5min;-):-) a nie prawie godzina jak ostatnio.
Pozniej zakupy z kolezanka....kawka u niej i ploty i tak zlecial dzionek.

Kakrolina bardzo mi przykro ze nie moglas spotksc sie z coreczka:-(
Lubiczanko...no to bedziesz miec wesolo:-D

A gdzie Marta F sie podziewa?

Gastone super masz domek....i jaki duzy:tak:

Ja juz nie mam sily. Kacper znow mi zwymiotowal przed chwila. Caly dzien byl bardzo nie spokojny. Spiacy, marudny. Jak zasnal to spal 15 min. Jakas maskara. Juz nie wiem czy mam isc znow do szpitala. Zaraz powiedza ze przeciez on tylko zwraca wiec co ja tak latam jak poszczelona, to ma przeciez samo przejsc. Tylko ze to trwa juz ponad tydzien. :szok::-:)-( Dalam czas do piatku albo soboty jak nie przejdzie to jade znow. Chyba ze by sie pogorszylo to predzej. Bo niby zwraca rzadziej niz wczesniej ale zwraca. Dzisiaj 2 razy. Rano o 10 raz i teraz znow. :wściekła/y::zawstydzona/y::-(

witam:-)

ewelcia spakowałąm kompa i nie miałam czasu wypakowac:sorry2:

andziulina teraz język poszedł w ruch,masuje nim dziąsełka:tak:a jak to śmiesznie wygląda:-D

aaniaa mój juz zwraca coraz mniej ale pewnie dlatego ze nie daje mu więcej niż 120ml w jednej dawce,ale teraz znowu jje co 2 godziny 120ml:sorry2:a ty karmisz jeszcze piersią??wydaje mi sie ze mały szybciej by doszedł do siebie na cycu,nie wiem tylko tak mi sie wydaje:confused:

kurde kupiliśmy stolik pod TV i dzisiaj K otworzył i połamany:wściekła/y:

lubiczanka jade dzisiaj po moją MC bo dostałam list i zapytam o Danielka:tak:

jak kogoś przeoczyłam to przepraszam ale mam ograniczony czas:sorry2:miłego dnia:cool2:

ale sie przed chwilą uśmiałam,Damian poszedł do Szymona i słysze w niani,mój misiu kochany przytul sie do mnie:-D:-D:-Dnie zimno ci??:-D:-Dteraz mu śpiewa:-D:-Da Szymon mu odpowiada po swojemu:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek:-)

To dla Ciebie Tichonku z okazji imienin
Życzę Ci,aby spełniły się Twoje najskrytsze marzenia:tak:
http://kartki.net.pl/kartki/13/small/47s.gif

Karolinanicola bardzo mi przykro,ze tak wyszło ze spotkaniem z Agatką:-(
Mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz:-(
Wiem,ze nam łatwo jest mówić i pocieszać....,mocno wierzę w to,ze będzie wszystko w porządku i już wkrótce zdrowiutka szczęśliwie wrócisz do domu...do swojej rodziny:tak:Ściskam mocno!

A ja muszę się pochwalić moim małym pływakiem.Wybraliśmy się wreszcie wczoraj wieczorkiem na basen.Jak na pierwszy raz Dominika to zareagował super:tak: Chyba mu się spodobało,aż piszczał z radości:-D:-D Oto kilka fotek:

https://www.babyboom.pl/forum/attachment.php?attachmentid=198504&stc=1&d=1264064477
http://kartki.net.pl/kartki/13/small/47s.gif

Załączniki

• IMG_1533.jpg
    IMG_1533.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_1551.jpg
    IMG_1551.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_1568.jpg
    IMG_1568.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja: