reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Joannn a powiedz mi jeszcze prosze ile miał Twój maluszek jak z nim zaczełaś na ten basen chodzić?I tak normalnie chodziliście gdzie wszyscy inni czy oddzielnie jakoś,bo ja się właśnie zastanawiam czy go zapisać na lekcje specjalne dla maluszków czy tak tylko żeby z nami chodził:baffled:

U nas słoneczko za oknem ślicznie dzisiaj świeci i chyba zbiore swoje leniwe pupsk... i na spacer z moją dzieciną ruszę:tak::sorry2:
Mój szkrab skończył 5 m-cy jak pierwszy raz był na basenie.. W Clonmel jest brodzik i obok basen dla dorosłych, więc na zmianę z mężulkiem zajmowaliśmy się Patrykiem to trochę sami też popływaliśmy:-):-) W dużym basenie raczej nie pozwolą z takimi szkrabami pływac.. Zdjęc też nie można robic ale zanim się o tym dowiedzieliśmy - kilka fotek cyknęliśmy:happy2:
Zapisz się może na 1 lekcję i zobaczysz czy Ci się podoba.. Dominik pewnie będzie zachwycony niezależnie czy to będzie w formie lekcji czy też Twoich improwizacji.. Patryk płakał jak pierwszy raz wchodzilam z nim do wody - już myślałam, że to początek i koniec wypadów na basen.. Ale delikatnie zanurzaliśmy się razem - tak się tulił, polewałam go wodą i mówiłam łagodnie aż mu się spodobalo :happy2: a na koniec plywał i śpiewał :-D

reklama
No Ciao Dziewczynki!

Pierwszy dzien za mna:-) Bylo spoko. Poznalam moja klase- fajne dzieciaki. Za tydzien juz ich calkowicie przejmuje:-)
Widzialam Didi (zauwazylam najpierw czerwony wozek, a potem ja sama:-D) no i Monie:-) Niestety pogadac nie moglam bo bylam z dyrektorka:tak: A z Alencjuszem zostal A. Dali rade spokojnie! A wogole Al ma nastepnego zebola!:-)

Ostatnia noc znow przespal bosko. Obudzil sie o 23 na mleko a potem dopiero o 6 rano:-) Takze noc mialam przespana...i tak jestem na maxa spiaca. Juz dwie kawy obalone i ciagle nie jest lepiej. :-(

Ania-- zdrowka dla Kacperka..biedaczek malutki:-(

Anineczka- moja mama ma takie hula hop z wyspustkami. Fajna sprawa choc w talii boli od tych kolcow!

Misia fajnie,że jesteś zadowolona.Moja koleżanka tam pracuje :tak:
A czytałam wypowiedzi na temat tego koła i dziewczyny mówią,że faktycznie boli,ale znalazły sposób i kręcą w bluzach :-D
A i ponoc ból utrzymuje się przez pierwszy miesiąc,pokazywały nawet siniaki na boczkach :sorry2:

Dyta - masz tu kilka zdjęć z basenu;-) ta pani w czepku to instruktorka - z moim Igorem, który prawie całą głowę miał zanurzoną:szok:

Dzięki wielki andzulina,fajniutkie fotki:-D:-D
A jak słodko wygląda takie maleństwo w wodzie:biggrin2:

Witam.
Melduję,że mnie szanowny wczoraj ani nie zaskoczył,ani tym bardziej,nie naskoczył:-DWrócił około 2:00,ale trzeba przyznać,że formie nie najgorszej:tak:Teraz odsypia.
A Radek jakąś gorączkę załapał,ma 37,8st.:dry:Czyżby zaczynało się chorowanie przedszkolne?Dostał Nurofen i leży,jak prawdziwy facet na kanapie i tv ogląda:tak:
Wiesz,to może nie tyle Antek potrafi niektóre rzeczy przemilczeć co po prostu jest zakochany w mamusi na całego:tak:Jak facet kocha taka prawdziwą bezwarunkową miłością,nie widzi żadnych wad u swojej ukochanej:happy2:Mój Radek jest tego przykładem:tak:Często mówi,że ma najładniejszą mamusię ze wszystkich:baffled::-DKochany jest i zapewniam wzrok ma orli:-DA takie rzeczy gada:-D:-D
To jest jedna z zalet posiadania syna:tak:Sama sobie wyhodowałam(no,prawie sama),na świat wydałam,super mężczyznę,który mi teraz komplementy prawi i kocha na całe życie:-)
dyta13:może powinnaś okularki nosić?:-DJuż ja dobrze wiem co i gdzie mam,a najbardziej to czego mieć nie powinnam:baffled:Zaniedbałam się strasznie:wściekła/y:A powiedz:Ile karnecik?I jak to wygląda:jak często można chodzić,na godzinę,więcej?
Kurczę,poszłabym,ale: raz:najpierw cenę poproszę:tak:,dwa: nie wiem czy dam radę,bo mój P to tak różnie z pracy wraca,nie wcześniej niż 17:30,a czasem i około 21-szej:wściekła/y: i nie ma wolnych dni w tygodniu:no:,no i trzy(a powinno być-po pierwsze): ja się strasznie wstydzę:zawstydzona/y:
A jeśli chodzi o basen dla dzieci,to myślę,że to super sprawa:tak:Z tego co wie to dla maluszków musi być woda ozonowana(zamiast chlorowanej),pytałaś jak tam jest?Może i mój Radek by się skusił,bo on kocha wodę,ale w wannie:baffled:,a urlop nad morzem w lipcu spędził na sucho:-D,płakał,że się boi bo zimna.Może w basenie dałby się rozkręcić:confused:
MartaF:baw się dobrze,należy Ci się:tak:A napij się jak bąk:-D
Kat_zuk:witaj wśród nas:tak:Jak przeczytałam Twojego posta,to jakbym o sobie czytała:sorry2:Ja tu 2 lata samotna taka byłam,ciągle w domu z dzieckiem,mężo wieczorem wracał z pracy,dopiero niedawno się u mnie coś ruszyło:tak:A i trochę dzięki temu forum:-)(dyta13,karolinanicola-pozdrawiam:-),pewnie niedługo jeszcze asienkę_r poznam osobiście:tak:)Życzę i Tobie tego,bo wiem doskonale jak to jest:-(Może i Ty tu znajdziesz jakąś mamcię ze swojej okolicy.
Pauletta:-D,pomysłowość dziecięca nie zna granic:-D
aaniaa:zyczę zdrówka dla Kacperka,ale się biedny męczy:-(A i Ty pewnie gorzej jakby to Ciebie dopadło:-(Trzymam kciuki,żeby szybciutko wrócił do zdrówka.
Ale się rozklikałam!

Oj tichonku ty już z tym swoim wyglądem nie przesadzaj:sorry2:
Co do karnetu to mi wyszło 270 euro za 4 miesiące.Możesz chodzić ile i kiedy chcesz.Co do dzieci to są lekcie 1 godz w tygodniu przez 8 tyg.za 65euro czy coś takiego.
Wiesz,ja też tylko wieczorami będe chodziła,bo mój S wraca najwcześniej około 17-18.30.A czego ty się wstydzisz:eek:????????? Nic porozmawiamy jeszcze o tym jak się spotkamy:biggrin2:
Pozdrawiam!

Mój szkrab skończył 5 m-cy jak pierwszy raz był na basenie.. W Clonmel jest brodzik i obok basen dla dorosłych, więc na zmianę z mężulkiem zajmowaliśmy się Patrykiem to trochę sami też popływaliśmy:-):-) W dużym basenie raczej nie pozwolą z takimi szkrabami pływac.. Zdjęc też nie można robic ale zanim się o tym dowiedzieliśmy - kilka fotek cyknęliśmy:happy2:
Zapisz się może na 1 lekcję i zobaczysz czy Ci się podoba.. Dominik pewnie będzie zachwycony niezależnie czy to będzie w formie lekcji czy też Twoich improwizacji.. Patryk płakał jak pierwszy raz wchodzilam z nim do wody - już myślałam, że to początek i koniec wypadów na basen.. Ale delikatnie zanurzaliśmy się razem - tak się tulił, polewałam go wodą i mówiłam łagodnie aż mu się spodobalo :happy2: a na koniec plywał i śpiewał :-D

Dzięki Joannn,juz jestem przekonana na 100%.My chyba też tak zrobimy jak Wy, w brodziku na zmiane.Zobacze jego reakcje a dalej się zobaczy:sorry2:
Wybierzemy się na dniach i powiem Wam jak było:tak::biggrin2: __________________

No wiec uprzejmie donosze, ze bylismy na emergency i to na szczescie nie jest ani zapalenie pluc ani oskrzeli:-) czego sie najbardziej obawialam. To po prostu mocne przeziebienie. Kaszel rzeczywiscie bardzo mocny. Dosalam syropek i mam mu podawac. Ale najlepszew tym wszystkim jest to, ze w domu kacperek mial podkrazone oczy, kaszlal caly czas, nos zawalony. Chore dziecko! Pojechalismy do szpitala a on do lekarki zaczal sie usmiechac wrecz cieszyc sie do niej, gaworzyc, nie kaszlal. Dwa razy tylko zakaszlal to powiedzlal ze naprawde mocno i od tego kaszlu wymiotuje. To ze z krwia to ma podrazniony przelyk!
Ale wiecie co, jestem tak szczesliwa ze to tylko przeziebienie:-):-):-).

Pauletta jak sie czujesz i kiedy mnie odwiedzisz?????

No wiec uprzejmie donosze, ze bylismy na emergency i to na szczescie nie jest ani zapalenie pluc ani oskrzeli:-) czego sie najbardziej obawialam. To po prostu mocne przeziebienie. Kaszel rzeczywiscie bardzo mocny. Dosalam syropek i mam mu podawac. Ale najlepszew tym wszystkim jest to, ze w domu kacperek mial podkrazone oczy, kaszlal caly czas, nos zawalony. Chore dziecko! Pojechalismy do szpitala a on do lekarki zaczal sie usmiechac wrecz cieszyc sie do niej, gaworzyc, nie kaszlal. Dwa razy tylko zakaszlal to powiedzlal ze naprawde mocno i od tego kaszlu wymiotuje. To ze z krwia to ma podrazniony przelyk!

Super że z Kacperkiem nic poważnego:tak: ja się czuję w miarę dobrze a odwiedzę jak Kacperek wróci do formy :tak: w tym tygodniu i tak mam misz masz bo się przeprowadzam :-):-):-)

no to super ze to nic powaznego... niech syropek szybko dziala ..a maly wraca do formy

No Ciao Dziewczynki!

Pierwszy dzien za mna:-) Bylo spoko. Poznalam moja klase- fajne dzieciaki. Za tydzien juz ich calkowicie przejmuje:-)
Widzialam Didi (zauwazylam najpierw czerwony wozek, a potem ja sama:-D) no i Monie:-) Niestety pogadac nie moglam bo bylam z dyrektorka:tak: A z Alencjuszem zostal A. Dali rade spokojnie! A wogole Al ma nastepnego zebola!:-)

Ostatnia noc znow przespal bosko. Obudzil sie o 23 na mleko a potem dopiero o 6 rano:-) Takze noc mialam przespana...i tak jestem na maxa spiaca. Juz dwie kawy obalone i ciagle nie jest lepiej. :-(
swietnie ze pierwszy dzien w nowej pracy nie byl staszny..
no i brawo dla Ala i taty ze dali sobie swietne rade..ale jak to faceci zawsze znajda wspolny jezyk..haha
no i super ze tak ladnie spi w nocy po mleczku z butli...widac Twoje mleczko bylo juz dla niego za slabiutkie na noc i dlatego tak czesto sie budzil

a ja mam znowu świecie..Ewa nic mi nie spi w dzien tylko godzine a tak to nic i juz 2 dzien tak ma..teraz marudzi ze chce spac..ale wczoraj polozylam ja o tej godzinie i obudzila sie po godzince sniu gotowa do zabaw..wiec teraz ja pomecze do 20 i moze isc spac.. bo inaczej dostane wscieklizny

Aniaa bedzie juz tylko lepiej:)
No ja wróciłam ze strychu przebrałam mnóstwo ciuchów Oliviera i wybrałam troche dla kuzynki dla jej synka napewno sie ucieszy:)
Autko juz maja dla mnie gotowe z oponami zimowymi wiec juz o nic sie nie martwie.
Zaraz jakis filmik mam ochote na frytki wiec L robi:)
Miłego wieczoru

dzięki dziewczyny,mam nadzieje ze będzie wesoło:-)mój K juz chciał sie wymigac ze niby tyle pracy w domu,panele nieskończone ale powiedziałam mu do słuchu i ma by w domu na 20 i koniec!!:tak:

poszalałam dzisiaj na zakupach:zawstydzona/y:ale kupiłam żyrandole do pokoi,kuchni i przedpokoju:tak:

posta pisałam jakąs godzinke:sorry2:

reklama
Witam błyskawicznie
autko-opelek zafira...7-mio osobowe:tak::-)
Szukam mamusi córuni w wieku 2,3 latka...robiłam dziś porządki i szok-2reklamówy niezłych ciuszków po Dadzi nam się uzbierały(kiedy te dzieci rosną?)...Oczywiście bez żadnych opłat...poprostu nie mam co z tym zrobić

Do góry