reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Jest dwoch ginekologow polskich z tego,co wiem. jeden jest na Terryland-babka jakas,ale z tego co pamietam jedna z naszych foremek nie polecala jej za szczegolnie.Sama nie bylam wiec nie wiem:no:Jutro przyjmuje.Tu masz linka Ginekolog-terminy przyjęć | Terryland Medical Centre. Drugi ginekolog jest w miescie na 1 Ruxton Court; 35 Dominick Street Lower; Rejestracja: 086 733 85 66.Tam ponocprzyjmuje facet-musisz zadzwonic i zapytac

Ok dziekuje bardzo , zadzwonie i zapytam .

reklama
Witam laski
Ale u nas biało za oknem Oli chce bałwana lepic hihi
Misia kartki wypas, a odnosnie kina to nie zapomnialysmy o tobie tylko sama mówilas ze kaleka jestes hihi a na forum pisalam ze idziemy idziemy:)

Ja co do ginekologów to tu nie mam doswiadeczenia zawsze w Polsce chodze na kontrole:)

LAski to kiedy sie umawiamy jakies pomysły na przyszły tydzien?

Marta i Didi to fajnie ze dzieci lubia przedszkole ja sie napaliłam że Oli pójdzie a tu buba bo jak go zapisywałam to mówilam babce ze on nie bedzie mial 3lata i 6 mies tylko mniej a ona powiedziala ze spoko nic nie szkodzi. I kilka razy z nia juz gadalam i ostatnio dzwonilam kiedy zaczynaja i wszystko mi wytłumaczyła, a wczoraj mi dzwonia ze jest za mały o 2 mies że dostali wytyczne itp ja o tym wiedzialam ze takie sa kryteria ale po co mówily ze to nie szkodzi i ze go zapisza. No nie wiem chcialabym żeby poszedl do przedszkola ale cóz..
buziaki

No Margaritta i ty nie masz o czym pisac?:dry:
Brawa dla Nikusi,widzisz jak nieprzewidywalne są nasze dzieci.:-D
Czasem to chyba nam się wydaje,że dziecko napewno będzie niereformowalne a tu proszę :-D
U nas było podobnie z Antkiem.Mogłam go lulac ,usypiac itp.a tatuś wszedł,załatwił sprawę i po kłopocie :baffled::-D
A co do szkół.Czytałam na rte.ie ,że prawie wszystkie pozamykane :szok:
Czego oni się boją? Że uczniowie nie dojadą czy może ogrzewania nie mają?
W Pl ma byc masakra.Zamiecie śnieżne i takie tam :tak:

Asieńko czy ja dobrze czytam? Ania się podnosi i siedzi :szok::szok:
Toż to fenomen,ona ma dopiero 3 miesiące :-D:-):shocked2:
Silna babka,nie ma co.

A my rozebraliśmy choinkę.
Już się strasznie sypała,teraz stoi na ogródku i czeka...może małż ją za rok unieszkodliwi :baffled:....a może za rok znowu ją wstawię do domu :dry:

didi gartuluje wytrwałosci ;-):-D

Dziewczynki któras tu wspomniała,ze skorzystała z przepisu gastone na tego indyka w pomaranczach,ale zamieniała indyka na kurczaka:-D i nei pamietam kto to pisał:zawstydzona/y: a mam ochote własnie tak zrobic- powsadzac kurakowi te pomarancze i jabłka do*** :-p Tyle,ze znow musze "pędu" poszukac :sorry2::-D
To była Wolfia :-)

zatem Wolfia jak to idzie?:zawstydzona/y: znajdz chwilkę co?:sorry2:

asieńko a no wiesz-jak się od małego nauczylo lulania to teraz się cieszę,ze w koncu udalo się tego oduczyć. ;-)

jeszcze zeby te pampersy jakoś pozegnała:sorry2:

anineczka na tej rte.ie w srode wieczorem było tylko 5 szkół w Dublinie , ktore nie idą,ale juz w nocy (około 00:45) caaała lista:baffled: w tym szkoła mojej Miśki.I na szkolnym płocie plakaty informujące ,ze "oby do poniedziałku" :-D czego się boją- pewnie małej frekwencji- bo po co wtedy się "nadwyrezac" w szkole- wolne dni to ich "konik":-D;-)

To w Galway tylko Polmed ?? Ja chodze do dr. Anety Sempki ale ona juz w Dublinie. Czy konkretnie macie jakiegos dobrego lekarza czy mam poprostu zadzwonic i sie umowic?
pozdrawiam

Witam laski
Ale u nas biało za oknem Oli chce bałwana lepic hihi
Misia kartki wypas, a odnosnie kina to nie zapomnialysmy o tobie tylko sama mówilas ze kaleka jestes hihi a na forum pisalam ze idziemy idziemy:)

Ja co do ginekologów to tu nie mam doswiadeczenia zawsze w Polsce chodze na kontrole:)

LAski to kiedy sie umawiamy jakies pomysły na przyszły tydzien?

Marta i Didi to fajnie ze dzieci lubia przedszkole ja sie napaliłam że Oli pójdzie a tu buba bo jak go zapisywałam to mówilam babce ze on nie bedzie mial 3lata i 6 mies tylko mniej a ona powiedziala ze spoko nic nie szkodzi. I kilka razy z nia juz gadalam i ostatnio dzwonilam kiedy zaczynaja i wszystko mi wytłumaczyła, a wczoraj mi dzwonia ze jest za mały o 2 mies że dostali wytyczne itp ja o tym wiedzialam ze takie sa kryteria ale po co mówily ze to nie szkodzi i ze go zapisza. No nie wiem chcialabym żeby poszedl do przedszkola ale cóz..
buziaki

Kamila a idz moze tam gdzie chodzi Albert i Julcia..moze Oli tez bedzie chodzil te babki sa spoko i napewno sie zgodza

no i w sumie Albert juz dzisiaj wypytywal o Oliviera czemu z nim nie chodzi
W Pl ma byc masakra.Zamiecie śnieżne i takie tam :tak:

:-)

nie strasz mnie my 23-ego lecimy do Krakowa a pozniej w gory ...chcemy wyleciec i wyladowac bezpiecznie
moj P tez juz wczoraj mowi a co bedzie jak lot nam odwolaja bo pogoda szaleje...buuuu

Silna, silna. Ja jej w niczym nie pomagam, ona sama:-D:-D:-D. Oczywiście nie sadzam jej na długo, sekundkę, dwie. Ona ma to w genach zapisane:-D:-D:-D
i glowke sztywno trzyma czy jak??Moja jak sie ja wezmie za rece to podnosi sie troche ale nie to zeby siadala..:happy2:Poza tym glowka jej lata jeszcze wiec nic na sile; mysle ze kregoslupik tez niestabilny ma jeszcze.Niesamowita ta Twoja Ania:tak::-)Gratulacje!Pewnie zacznie szybko chodzic:tak:
A ja sie zastanwiam czy rodzinka na chrzciny doleci z Polski i chrzestna z Anglii.To dopiero bedzie:no::szok:
Dziewczyny,gdzie powinnam pisac,zeby zmienic adres w socjalu,bo oni maja te rozne departmenty -od FISu inny od macierzynskiego inny..bo nie wiem.Dostalam wczoraj list ze zarejestrowali mnie na FIS i mam czekac na decyzje..:-)
edit: to widze ze tylko moje dziecie jeszcze kiwa główką:-)lezec tez nie chce za bardzo,tymbardziej jak mnie widzi w poblizu;najlepiej jej sie nie pokazywac dopoki nie zacznie marudzic:-)Z tatusiem inaczej-nie pachnie mlekiem:-)

Ostatnia edycja:
Witam, witam
A my wczoraj miałyśmy spotkano na D18. Ja co prawda jestem z D8, ale odwiedziłam tamte rejony. Mamy są naprawdę super. Tyle sie nagadałam z nimi, mam nadzieje ze nie nudziłam;-), co prawda wszystkie ich dzieciaczki sa już trochę większe tak ponad rok od Asi, ale dowiedziałam sie wielu ciekawych informacji.
Misia- kartki super. Ja dostałam od mojego chrześniaka podobny prezent. Jego raczki odbite na papierze a w środku zdjęcie Jego :-D wszystko w antyramie.
Margaritta - gratulacje dla Niki, oraz dla Ciebie za cierpliwość:-)
Ewa72- witam i poczytaj wysłałam Ci namiary na priva, na pewno nie będziesz sie tu nudzić.
Asienka R - gratulacje dla Ani,
didi - nie chce Cie martwic, ale z PL tez mnóstwo lotów odwołanych. Moi znajomi nie przylecieli z Katowic- lot odwołany, przylatują dopiero jutro i to z Poznania:szok:
Moja Asia nie chce już wcale leżeć tylko cały czas żeby trzymać na raczkach taka ciekawska. Zaczęła sie teraz przekręcać na brzuch, a dziś rano jak ja wzięłam za raczki to tez dźwigała głowę, ale stwierdziłam ze do siadania to trochę za wcześnie. Główkę trzyma sztywno.

Ostatnia edycja:
reklama
No Ania Asienki to rzeczywiscie do ksegi Guinessa sie nadaje chyba. Ali ma prawie 7 miesiecy i sam nie siedzi jeszcze....kiwa sie. Cos mi tu smierdzi.....;-):-) No ale ostatnio kuzynka Aarona spieszyla z wiescia, ze jej syn (miesiac starszy od Ala) juz mowi !:szok: ;-):-) Takze generalnie cuda sie zdarzaja...:-D

Didi, Martuska- no to super!! To wybierzmy sie!!!! Tylko jesli to mozliwe w godzinach dziennych, nie wieczornych bo ja Ala klade spac...:sorry2:

Do góry