reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej mamunie.

A ja jutro zrobie pierniczki. Jako ciasto zrobie sernik krakowski, mialam jeszcze torta,ale bez przesady, za duzo roboty wtedy, nie ma co tyle kasy tez tracic. Jedno ciasto wystarczy plus narobie pierniczkow. Nie ma co popadac w paranoje, nie ;-)
Ja tez mialam robic torta ale sobie odpuscilam,Bedziemy tylko we dwoje plus maluch wiec bez sensu sie narobie a potem polowe wyrzuce jak w zeszlym roku.Robie tylko sernik i karpatke,moe jakas babke sie zobaczy.MAm tez pierniczki;-) Lubie strasznie makowiec ale mi szkodzi..
ok padam z nóg skończylismy robic pierniczki Olivier poszedl sapc ja tez zaraz ide wyszlo ich ponad 100 wiec zapraszam na kawke i pierniczki hihih
Oto dowód, mielismy świetną zabawe z Olivierem przy robieniu
dobranoc
No to tak jak my:-D Max byl strasznie zaangazowany,zwlaszcza jedzeniem:-D Dzis znow bedzie wesolo bo czeka nas dekorowanie.

Misia powodzenia na rozmowie.:cool:

reklama
wiecie co
Dostalismy list z child benefit na stary adres (przeslali nam z agencji) a przeciez informowalismy o zmianie adresui M tam dzwoni i mowi ze wyslal im list ze zmiana adresu a oni na stary przyslali i ona mowi , a rzeczywiscie jest ten list, sorry ale nie zauwazlyli :wściekła/y: czujecie to
oprocz tego dostalismy na stary adres z taxu, z FISu, z Healf Center (o szczepieniu na grype) a wszedzie zmienialismy!!! Noz kurde jaki oni maja bajzel
Poza tym jesli chodzi o ta oplate za M50 to mamy wpisane zmiane w dowodzie rejestracyjnym, a jak juz pisalam wczesniej, list byl na stary adres
Ale szkoda czasu i nerwow zeby sie z nimi klocic
90e tego nie warte

Ostatnia edycja:
Cześć Wszystkim
Kamcia-super piernisie,u mnie niestety służyłyby jedynie jako ozdoba,bo raczej nikt za specjalnie nie przepada:-(
MartaF-szkoda,że wcześniej nie zajrzałam,bo podjechałabym po Damiana-ale chciałam wykorzystać poranek na upieczenie biszkopta na tort,bo wodę nam odcięli do3-iej:crazy:
A ja na święta oczywiście piekę serniczek,makowiec,ptasie mleczko i pewnie cosik jeszcze-bo jak się rozkręcę to nie pohamujesz;-)...Dziś zakupiłam wszystko na bigosik,na rybkę po grecku...Do polskiego sklepu po białą muszę brykać zanim wszystko sprzątną nam sprzed nosa....ach...
Uciekam...Trzeba troszkę pojezdzić autki=em.Do potem:-)

moniadan dokladnie, pieniadze pieniedzmi, ale nie ma, co przed Swietami sie stresowac.

gastone my tez bedziemy sami plus nasza corcia, wiec nie ma po co gotowac mnostwo jedzenia, zeby potem wyrzucac.

anineczka ide wlasnie sie dowiedziec i wziasc skierowanie odrazu od gp, bo prywatnie jak dzwonilam, to okazalo sie,ze sa to poprostu wyzyskiwacze, odrazu to i to i to plus inne badania, ktorych nie potrzebuje plus konsultancja i dostane rachunek, a co jak jakies leczenie, czy cos wiecej, no nie spadnie to z nieba.Ekg to nie problem, ale mi chodzi o scan, gdzie wpuszczaja w moja krew barwnik i wtedy widac, czy dobrze przechodzi, nie ma zwezen, "blokad" w zylach w sercu, wiec zobaczymy.Ponoc jak jest potrzeba, to i w tym samym dniu mozna miec badania u specjalisty.nie ma zartow z tym.

Wlasnie wrocilismy z centrum, mcdonald zaliczony :-D Mialam ochote na bule :-) Teraz kawka,corcia idzie spac, a potem jade na spokojnie do lekarza,no i zakupy,prezenty :-)

Witam sie i ja,ae zmykam .....
Mam burdel na kolkach w domu......Szym od rana daje mi popalic....spiacy byl a nie chcial zasnac tylko wyl.... teraz na \szczesie juz spi ale pewnie tylko pol godzinki.......a chce cos zrobic wtym czasie.......
Najpierw lece pranie wieszac...... prasowanie tez czeka i sledzie w oleju musze zrobic bo m juz sien nie moze doczekac......ech jak mnie wczoraj zawozil do miasta to mowi jak zapomniesz kupic sledzi solonych to bedzie wracala do Carlow z buta:eek::eek::eek: no i chcial nie chcial musialam kupic;-)...

Tichonku bo tak wszystkie o tym jedzeniu tutaj piszecie wiec i ja,a co?
ale ja na dietce caly czas.......efekty sa...nie wielkie ale sa......wazylam 70,1kg a teraz 63,7;-) ciekawe ile nabije sobie w swieta:sorry:

No dobra! Masakra...Misia w kuchni odcinek 1- Misia robi nalesniki....wrzuca skladniki do blendera, probuje odkleic make ze scienek za pomoca noza....zapomina wyjac noza z blendera i odpala maszyne. Zawartosc blendera rozprzestrzenia sie po calej kuchni oraz calej Misi i po Alu, ktory przyglada sie gotowaniu Mamy z wozka...Misia ma ciasto nalesnikowe na twarzy, okularach, we wlosach...jest takze na wszystkich meblach kuchennych, scianach...w BIGOSIE!:wściekła/y: Ale sie nie zrazam...zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej...:-);-) 2 nalesniki juz usmazone...ofiar w ludziach lub zwierzetach brak..jak narazie...

A ja zamiast świętami zajęłam się sobą :tak::-D Frog rączki mnie świerzbiły i farbnęłam sobie włosy :sorry: także już nie będizesz musiała się w to angażować ;-) kolorek całkiem całkiem choć wolałabym ciemniejsze bo właściwie wyszedł mi mój naturalny kolor czyli coś między jasnym a średnim brązem czyli taka szara myszka:confused2: ale dam chwilkę włoskom odpocząć i po Nowym Roku walnę kolejną farbkę już ciemniejszą:tak::cool2:chyba muszę iść obiadek zrobić :-D:-D

Misia Ty to masz przygody:-D:-D:-D:-D:-D

witam i ja!
dzionek pieknie ropoczety-Wikta pospala 3h.Mama najedzona-mama cierpliwa :-) Zaczynamy dzisiaj szkole zasypiania bez cyca. Bylismy wczoraj po instrukcje u misi,spedzajac przy okazji b.milo czas i zaczynam dzialac. Mam nadzieje ze sie uda,bo swieta tuz tuz,a tu tylko bigos zrobiony...:eek:
gratuluje anineczko zdania egzaminu i Justysi fasolki bo przegapiłam:sorry:
Misia-powodzenia na rozmowie.Tez jestem zdania ze sobie poradzisz z palcem w d...
Gdybys potrzebowala jakies materialy,rozklady itp. sluze - mama jest po nauczaniu poczatkowym. Ja mialam uczyc fizyki,ale z lenistwa nie skonczylam praktyk:eek::zawstydzona/y:Z rezta jedna nauczycielka w domu wystarczy:tak:
milego dnia dziouchy!

reklama
Witam się:tak:
Zimno,brrr...jak szliśmy z Radkiem do Dylanka to zmarźlismy na kośc.Do tego coś na kształt śniegu pada:eek:Tzn.w Polsce to śnieżynki lecą a tu styropian:-DIdę dzieciakami się zając bo mój chce kupsko a Dylan papu:sorry:

lubiczanko:najlepsze życzonka urodzinowe dla J.

page74_2.jpg

Koniecznie mu powiedz,że to od dziewczyny,która uważa,że osoby urodzone 18 grudnia są wspaniałe.Wypiję dziś również jego zdrowie:tak:

champagne_toast.jpg

Do góry